In tal van Duitse steden is gedemonstreerd tegen de lockdown en voor de Grondwet

De tijd van kleine, symbolische demonstraties lijkt voorbij. Gisteren, zaterdag 9 mei, gingen in de grote Duitse steden tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de lockdown en voor de verdediging van de Grondwet. 


Stuttgart, Schlossplatz, meer dan 10.000 demonstranten

Keulen, Domplatz

München, 3000 demonstranten voor de Grondwet (Grundgesetz)

Neurenberg

Berlijn, Alexanderplatz

Heidelberg

Welheim, Marienplatz

Ravensburg

Hannover

Hamburg, Rathausmarkt

Frankfurt, wandeling voor de Grondwet en de Vrijheid

Oldenburg

Gerelateerd

Wereldwijd protest tegen de lockdown begint op gang te komen

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown

Karel van Wolferen: “Het moet afgelopen zijn met deze fictie van een grote pandemie. Het is nu zaak dat we weer gewoon gaan leven in vrijheid!”

Verzet combineren met het ontwikkelen van alternatieven

Op de bovenstaande video’s zie je af en toe hoe boos mensen worden als tot hen doordringt dat ze bedrogen worden door hun eigen overheid. Die boosheid is begrijpelijk, maar ook een groot risico. Totalitaire overheden zullen uitingen van volkswoede aangrijpen om hun repressie te verhevigen.

Daarom is het van enorm belang dat er mogelijkheden zijn om boosheid te transformeren in opbouwende energie. Dat kan door het verzet te combineren met het praktisch vormgeven van een samenleving, zoals die ONS voor ogen staat, Dat is het beste antwoord op deze lockdown en op de poging van de machtselite om een wereldwijde techno-dictatuur te vestigen.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.