Een serie ijzersterke argumenten tegen de uitrol van 5G (video en transcript)

Vergadering Raadscommissie  Kunst Diversiteit en Democratisering op 15 mei 2019

 

Catherine van Ommeren maakte op 15 mei gebruik van haar inspraakrecht en zet voor de Amsterdamse Raad (de commissie die over ICT gaat) in drie minuten met krachtige argumenten uiteen waarom de uitrol van 5G gestopt en de normering van 2-, 3- en 4G herzien moet worden.
Bron: Facebook-groep Stop 5G

Integrale video van de vergadering van de Raadscommissie van 15 mei 2019


Transcript van deze toespraak:

Geachte commissieleden,

Er zijn zorgen over straling. Internationaal hebben Genève, Brussel, Florence, 26 staten in de VS en vier kantons in zwitserland 5G geweigerd.

Amsterdam verwijst naar nationaal beleid en nationaal beleid verwijst naar internationale afspraken.

Juist die internationale afspraken hebben Florence en Brussel ertoe gebracht 5G te weigeren. Florence stelt de ICNIRP ter discussie.

Brussel wijst de normering van de ICNIRP af. De Nederlandse stralingslimiet is tien maal ruimer dan de Brusselse norm en is daarmee de hoogste ter wereld.

Waarop is de normering van de ICNIRP gebaseerd?

Een plastic kop met zout water is gedurende korte tijd bestraald, de thermische opwarming gemeten.

De biologische effecten, (celstructuren, celwijzigingen) zijn niet waar te nemen op plastic. Terwijl zeer lichte straling lekkage van de bloed-hersenbarrière veroorzaakt.
De mogelijkheden van lichte straling om medicijnen in de hersenen te krijgen worden als veelbelovend beschouwd
Onbedoelde lekkage door blootstelling aan straling heeft hersengerelateerde klachten als gevolg.

Hoe beoordeelt onze nationale overheid stralingsonderzoek?
In het meest recente onderzoek van Nederland en Zwitserland (2006) werden 128 mensen gedurende korte tijd blootgesteld aan lichte 3G straling. elf personen verlieten voortijdig het onderzoek, drie werden ernstig onwel. Conclusie van de toenmalig staatsecretaris: straling is geheel veilig, ook op de lange termijn.

Met deze normering en een dergelijke beoordeling van onderzoek wordt de uitvoerig volop ingezet. Gezondheid worst nergens genoemd.

De verzekeringsmaatschappijen erkennen stralingsklachten en dekken ze niet. Honderden artsen in België en Oostenrijk wijzen op de stralingsziekten uit hun praktijk.

Nederland heeft het over “klachten van onbekende oorsprong.” De huisarts weet in 50 procent van de klachten niet wat de oorzaak is.

Het Verwey-Jonker Instituut stelt dat eenderde van de Nederlanders chronisch ziek is, waarbij de genoemde ziektebeelden grotendeels overeenkomen met de stralingsgerelateerde aandoeningen (waaronder hersenaandoeningen als ADHD, autisme, epilepsie, stemmings stoornissen, en huidproblemen).

Hoe verloopt het proces van besluitvorming en wetgeving?

De overheid sluit afspraken met de industrie. Uitvoering, normering, wetgeving en controle volgen daarna, gebaseerd op de gemaakte afspraken.

Wat merk je als burger hiervan? Je hoort een technische persoon van Telecom of TU op de radio uitgebreid vertellen dat straling niet ongezond is.

Iemand met stralingsklachten wordt verwezen naar het Antennebureau dat onder EZ valt. Ik word met een vraag over beleid in Den Haag verwezen naar het Agentschap Telecom.

De Raad van State, in haar zojuist verschenen jaarverslag, ik citeer:

“”.. wetten worden door parlement en regering gemaakt, vanuit het idee dat alleen deze twee instituten in staat zijn het algemeen belang te vertegenwoordigen…
Akkoorden met ….organisaties worden al te gemakkelijk omgezet in wetgeving… Het algemeen belang wordt niet gediend met de akkoorden…
het kabinet als mede-onderhandelaar… committeert zich te zeer aan het resultaat. …..en dat kan leiden tot te ruime normen in de wet…
…Het maken van wetten moet met meer zorg gebeuren…””

Hoe wordt gehoor gegeven aan de zorgen van de Raad van State? Wie waarborgt onze grondrecht op gezondheid?

De legitieme basis van wetgeving ontbreekt ook waar niet alleen gezondheidsaspecten bij de meeste mensen niet bekend zijn.

Ook brengt deze technologie een controlestaat met zich mee zoals bijvoorbeeld in China, aldaar mede-gefinancierd door Amerikaanse geldschieters.

Een biometrisch paspoort is onlangs geaccordeerd in het Europarlement, met -in de toekomst permanent oproepbare gegevens.

Is de bevolking hier iets over verteld, of gevraagd?

Onze grondwettelijke rechten, betreffende gezondheid, lichamelijke integriteit en privacy worden niet gewaarborgd.

Dringend verzoek ik u om de voorbereiding van de uitrol van 5G te stoppen en de normering van 2-3-4 G te herzien.

Geachte commissieleden, dank u wel voor uw aandacht.

 

Gerelateerd;

5G en de grootschalige bomenkap

Welke acties kunnen wij ondernemen om te waarschuwen voor elektromagnetische straling en de opkomst van het 5G-netwerk?

5G: ‘een niet te overziene, onveilige en onomkeerbare technologie’

 

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Hester F Meerdink schreef:

  Helemaal mee eens. En dan heb je het nog niet eens over de gevolgen voor de privacy …en “vrijheid”gehad wanneer alles via het internet of things met elkaar is verbonden.
  Ook wordt door de handelswijze van de regering en de EU het gevoel weggenomen dat we in een democratie leven. We worden niet geinformeerd…bewust..denk ik..anders komt er groot verzet.
  Goed gesproken. het moet stoppen. Er is een juridische actie gaande waar ik me bij aansluit:

  bondoverheidszaken.nl/tests…kheid.html

  Want dit maakt telecombedrijven en regering aansprakelijk want ze testen als het ware 5G op ons uit en op dier en natuur. Op z’n minst moeten zij dan verantwoordelijk worden gehouden. Dat moet worden erkend. Dan gaat men misschien toch anders naar de zaak kijken. Hopen we. Nog maar 2 weken kan men hierbij aansluiten. Nu zijn het rond 5000 mensen die dit doen. Ben benieuwd wat jij hiervan vindt en of dit een middel tot ons doel kan zijn. Geen 5G uitrol.

  Mensen als jij hebben we hard nodig. Hier in de achterhoek weet men weinig over 5G en men lijkt zich er niet druk over te maken. Want men informeert zichzelf niet. Al druk genoeg met het managen van hun leven wsch. Er is al zoveel druk en stress.
  Maar dat er zoveel op het spel staat met 5G..dat moet men toch weten.
  Ik doe hier wat ik kan. Ben ook wezen demonsteren in Den Haag. Nog geen 1000 mensen..maar wel verbonden in gevoel van onrecht. En ik breng overal 5G ter sprake. En heb brieven geschreven aan de gemeenteraad en B&W Winterswijk. En een brief aan de minister president. En de brief in de lokale krant.
  Vraag: Wat is het resultaat van jouw redevoering in de amsterdamse gemeenteraad?
  De reactie.
  Bedankt..namens ons allen. Groet. Hester

 2. Hoeder schreef:

  De Amsterdamse Gemeenteraad kennende weet je zeker dat ze maling hebben aan feiten. Dat is een vies woord bij links. Daar heiligt het doel altijd de middelen. Nee Amsterdam neemt lever illegalen (uitgeprocedeerde “vluchtelingen”) op, dan iets te doen voor de eigen inwoners. Je zal maar in die “lieve” stad wonen.

 3. Peter Rutjes schreef:

  Dank Catherine. Chronisch samen sterk!

 4. Kathie Schene schreef:

  Eindelijk een geluid tegen 5G in gemeente Amsterdam. Op 15 september organiseer ik in samenwerking met de Melkweg een avond over de gevaren van 5G. Ik zou graag met jullie in contact willen komen.
  Je kunt mij hierover mailen, k.schene@kpnmail.nl

 5. Dinie schreef:

  Heel goed verwoord, dit moet stoppen het heeft totaal geen meerwaarde, als straks alles dood is door straling dan hebben we ook geen 5 G .. Meer nodig hoe is het mogelijk dat Nederland zo passief is om iets te erkennen en ondertussen proberen ze het door te drukken het maakt meer kapot dan dat het voordeel opleverde!!!….

 6. Marije Freeve schreef:

  Veel dank Catherine! (Ik woon ook in Amsterdam) Een toespraak leek me niet makkelijk, dus ik ben blij dat jij het gedaan hebt.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.