Hoge homeopatische potenties hebben wel degelijk effect

Homeopathie

De homeopatische geneeswijze staat onder sterke druk van de overheid en de farmaceutische industrie. Argument is dat de werking van homeopathie niet wetenschappelijk bewezen zou zijn.
Hagen Jonker zegde in 1989 zijn baan als chirurg in de reguliere geneeskunde op om zich toe te leggen op holistische geneeswijzen. In deze bijdrage bespreekt hij een voorbeeld van het langs homeopatische weg herstellen van ernstige gezondheidsschade als gevolg van vaccinatie.

Door: Hagen Jonker

In 1989 heb ik een grote stap genomen in mijn werkzame leven. Ik stapte over van het reguliere medische circuit naar de manier van alternatief en aanvullend behandelen.

Hiervan heb ik nooit spijt gehad, ik heb veel mensen kunnen behandelen met voedingsadviezen, acupunctuur, homeopathie en orthomoleculaire middelen.
Natuurlijk met wisselend succes. Van al die patiënten zijn er altijd een aantal die je nooit vergeet. Over één van hun wil ik wat vertellen omdat het misschien wel mijn meest bijzondere ervaring was.

Het betreft een jongetje dat drieënhalf jaar was toen hij op mijn spreekuur kwam. Zijn moeder vertelde dat hij direct na zijn vaccinatie tegen Bof, mazelen en rode hond (BMR) ‘s avonds heel erg ziek werd, waarbij het urenlang ontroostbaar huilen (krijsen) het meest opvallend was. Vermeld dient ook dat hij tijdens de vaccinatie nog niet hersteld was van waterpokken. Voor mij is het onbegrijpelijk dat dit kon gebeuren, een kindje vaccineren dat al ziek was.

Vanaf die tijd viel hij terug in zijn ontwikkeling, contact was niet meer met hem te krijgen en na enige tijd werd bij hem de diagnose autisme gesteld.

Op het spreekuur zag ik een jongetje dat wezenloos rondrende en met wie geen contact gemaakt kon worden. In overleg met de ouders heb ik hem behandeld met een voedingsadvies en orthomoleculaire middelen, maar vooral met het in verschillende potenties verwerkte bof, mazelen en rode hond vaccin, van een lage potentie oplopend naar een steeds hogere potentie.

Opvallend was dat hij op de hoge potenties (waarbij er dan geen molecuul meer in het gebruikte middel zit) steeds reageerde met heftige reacties van koorts, krijsen en jammeren, buikpijn en heftige diarree. Gelukkig had ik zijn ouders voor deze reacties gewaarschuwd en hadden zij de moed om de reacties niet met allerlei middelen te onderdrukken. En altijd zagen zij hem vooruitgaan na zulk een reactie.

Het gaat inmiddels heel goed met dit patiëntje. Hij begint te praten, wordt zindelijk en toont weer affectie naar zijn ouders, broertjes en anderen in zijn omgeving. Op de afdeling logopedie waar hij behandeld wordt spreekt men van een wonder zo snel als hij op het moment vooruitgaat op het gebied van zijn spraak.

Waaroom vertel ik dit omdat:
* Ik hier weer zeer duidelijk zag dat hoge potenties effect hebben en echt een reactie geven.
* Na zulk een reactie altijd diepgaande veranderingen en verbeteringen optreden.

Zelf vind ik het heel jammer dat de gangbare geneeskunde niets van deze manier van behandelen wil weten.

Sterker nog: door de machtige lobbyisten in Brussel wordt er alles aangedaan om het uitoefenen van homeopathie onmogelijk te maken. Niet omdat het schadelijk zou zijn, maar omdat er onvoldoende bewijs zou zijn dat homeopathische middelen zouden werken.

Dit is onjuist er zijn grote studies (meta-analyses) die aantonen dat homeopathie effectiever is dan een placebo. Met andere woorden: er is een aantoonbaar positief effect. Het argument dat altijd wordt aangevoerd om de homeopathie onderuit te halen is: het werkingsmechanisme is niet bekend en daarom kan het niet werken. Dat is een weinig wetenschappelijke redenering.

Ik ben van mening dat het werkingsmechanisme met informatie te maken heeft in plaats van met chemie. Voor de farmaceutische industrie is dat een nogal bedreigend perspectief.

Ik ben er van overtuigd dat de regulier werkende artsen serieuze, integere mensen zijn, maar ik ben niet overtuigd van de goede bedoelingen van de farmaceutische industrie. Deze is naar mijn mening uit op winstmaximalisatie en is niet geïnteresseerd in het welzijn van de mensen.

Integendeel: hoe ongezonder de mensen, hoe meer zij aan hen verdienen. Denk aan de vele gevallen van fraude door farmaceutisch bedrijven. Lees daarvoor bijvoorbeeld het boek ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’ van prof. Dr. Peter Gotzsche. Daarin vermeldt hij onder meer dat het Pfizer-concern in 2009 akkoord ging met een boete van 2,3 miljard dollar vanwege gezondheidsfraude.

Iedereen die zich mengt in de discussie over homeopathie zou dit boek moeten lezen.
Een ander zeer lezenswaardig boek is geschreven door de erudiete huisarts Hans Moolenburgh en heeft als titel “U kunt veel meer dan u denkt.”

=====================
Zie ook van dezelfde auteur:

Over de heilzame werking van zeer hoge doses vitamine C

Wat iedereen moet weten over vaccinaties

‘Het waarachtig goede is het overwonnen boze’

 

Foto: Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.