Een tinteling van Licht

Peter van Hees houdt het luchtruim boven Driebergen scherp in de gaten. Maandelijks vat hij zijn indrukken samen. In deze aflevering blikt hij terug op de maand november 2020. Over natuurlijk licht, gefilterd licht en het Licht van Christus.

Mijn vrouw en ik vonden het een fantastische november wat het weer betreft. Het dagboek vertelt ons van een heerlijk frisse morgen en een heldere blauwe lucht. Ik was lang genoeg buiten om de verfrissende tinteling in mijn lijf te voelen door gezonde natuurlijke lucht-licht-uitwisseling. Weergaloos mooie dagen met prachtige helderblauwe luchten, met hier en daar een wolk die door de wind werd voortgedreven. ‘s Avonds waren er direct meer sterren te zien. Het is een heerlijk gevoel als je je immuniteit voelt groeien.

We beleefden ook de tegenbeelden daarvan, namelijk dagen met veel gespoten roetwolken in de lucht.

Zie hieronder een drietal foto’s van een zonsopgang met een lucht vol chemtrail-roetwolken. De chemtrails werden de hele dag door aangebracht, ook gisteren en eergisteren. Het is een gewaarwording van: ‘het lijkt wel mooi weer, maar is het dat ook?’

Ook vertelt het dagboek van periodes met echt november weer: vochtig koud, veel wind en regen, en dat alles onder een dicht voortjagend wolkendek, brr.

Foto 1 Licht gefilterd door chemtrailsFoto 2 chemtrails

Foto 3 chemtrailing dempt het Licht

De oer-paasmorgen en haar negatie

Een broer van me vroeg zo’n dertig jaar geleden: “Wat is het wezenlijke van Christus?” Mijn antwoord luidde: “Voordat Hij zich voor ons offerde en herrees uit de dood was de situatie zo: ‘Een broer kreeg een klap en zijn hele familie kwam in strijd met de hele familie van de klapuitdeler, zo heftig werd die belediging ervaren. Als jij of ik vandaag een klap krijgen van iemand buiten het familieverband, dan is er niemand in de familie die gelijk in het harnas gaat tegen iemand uit die andere familie. De mens is – dat wil ik met dit voorbeeld zeggen – vanuit de groepsfase aangekomen in de individuele fase en dat is gebeurd door het Mysterie van Golgotha”

Christus heeft – zijnde het geestelijke zinnebeeld van de zon – door Zijn Menswording en door Zijn Offer op Golgotha de ik-ontwikkeling van de mens mogelijk gemaakt. Sinds Zijn verrijzenis op de oer-paasmorgen kan ieder mens de kern van zijn wezen die hij als zijn ik aanduidt, in zijn leven ontwikkelen.

Werkzaamheid van de Anti-Christ

Dit alles kent een tegenspeler die in de geesteswetenschap bekend staat als de demon van de zon, de ‘zonne-demon’: Sorat, de ‘Anti-Christ’. Sorat heeft niet kunnen verhinderen dat Christus Jezus Zijn Offer Daad verrichtte. Sorat wil sindsdien door middel van handlangers zo op het sociale inwerken dat het individuele zelf niet groeit maar degenereert.

Een van zijn middelen is het verduisteren van het zonlicht, het onnatuurlijk maken van het weer.

Wat is anders de betekenis van dit alles?
* Chemtrails: zonlicht wordt kunstlicht
* Mondkapje op waardoor je minder goed ademt
* Vaccinatie: je bent in lichte mate geïnfecteerd
* 5G: de straling remt de zenuwzintuigwerking, maar het elektronische apparaat werkt beter
* Dagelijkse voeding uit landbouw en veeteelt op basis van kunstmest
* Digitaal onderwijs in plaats van direct onderwijs van mens tot mens
Je kunt dit rijtje ongetwijfeld aanvullen.

Wat ik in het hierboven opgesomde als iets gemeenschappelijks ervaar, is de afremmende en uitslijtende werking van het bewuste zijn. Je bent écht tijd kwijt om deze in het sociale verkeer opgeworpen barricades te slechten.

Je zenuw-zintuigsysteem is continue aan het zuiveren: kunstlicht aan het ‘opzoomeren’, adem aan het schonen, je stofwisseling aan het reinigen, het digitale te vervangen door levende beelden, enzovoort.

Je bent zo gefocust op het afweren van het ‘slecht werkende’ dat je, als je niet oppast, geen tijd meer besteedt aan het in goede zin werkende.

Mijn eigen lichttherapie

Ik heb me twintig minuten in het voortjagende wolkenspel begeven, alle andere zaken loslatend. Toen merkte ik hoe ik als het ware werd verfrist: de spanning verdween uit m’n lijf, zoals een wolk flard oplost aan de blauwe hemel.

Ik richtte mijn aandacht volledig op de wolkenlagen. De onderste bestond uit flarden en jaagde snel onder de bovenliggende door, die een veel grotere massa had en langzaam voortkroop. Daarboven bewoog een cumuluswolkenlaag. Het licht weefde er prachtig doorheen en door de verschillende snelheden veranderde het continu.

Ik heb een paar momenten wat blauw gezien. Het is ‘een voortdurende verandering. Geen moment is hetzelfde in deze natuurlijke luchtbeelden. Het is levendiger dan een film.

De volgende dag speelde er licht door het wolkentapijt en door een stevige zuidwester viel er veel beweging waar te nemen, zij het met minder diepte dan gisteren. Toch voelde ik me ook nu opgefrist en merkwaardig goed door de zon doorgloeid, terwijl er geen zichtbare zon was geweest. Ik had het heerlijk gevoel ‘bijgetankt’ te hebben, zonder de zon te zien: louter door haar lichtspel in de voortjagende wolken te ondergaan.

Foto 4

Een paar tips

Als je te weinig zonlicht hebt opgenomen, slik dan vitamine D. Als je dat inneemt, breng je de stoffen in het lichaam die lichtdrager zijn.

Als je veelvuldig penicilline gebruikt, wordt je lichaam daar allengs immuun voor. Bij vitamine-D-gebruik is dat net zo. Korte perioden vitamine-D gebruiken lijkt echter goed.

Het is heel goed om zodanig aan jezelf te werken dat je het Christus-wezen in jou alom aanwezig weet, doordat je haar continue in je gedachtenleven draagt. Op deze wijze realiseer je geest-licht-kracht. Benut daarnaast elke zich in de levensomstandigheden voordoende kans om de natuur de zonlicht-lucht toestanden op je te laten inwerken.

Bronnen:
Judith von Halle, Der Abstieg in die Erdenschichten (auf dem antroposofische Schulungsweg)
Nederlandse vertaling: Judith von Halle, Paaszaterdag
Rudolf Steiner, Vortrag 16. April 1906 en Esoterische cyclus. Zie Gesamt Ausgabe.

Gerelateerd

Hoe kunstmatig gefilterd zonlicht inwerkt op onze zintuigen

Over klassiek zonlicht versus chemtrail TL-llicht en U-ether

Hoe een zonsopkomst er niet hoort uit te zien: het luchtruim op 20 september om 8:15 uur

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Martine Debrouwere schreef:

  Bedankt om het werk van Steiner mee te nemen in uw artikels ! dat doet me deugd.

 2. Janna schreef:

  Dit artikel zette me aan het denken. De naam Sorat voor de vernietigende kracht in dit universum is vrij nieuw voor mij.
  Nu heb ik nagedacht over de verhoudingen met de begrippen Lucifer en Ahriman.
  Als het anders is dan wat ik nu concludeer, hoor ik het graag.

  We kennen hier in het westen het begrip van de Heilige Drie-eenheid:
  1. God de vader, de Schepper van het Al, de Bron van waaruit alles voortkomt.
  2. De Christus, de Zoon, oftewel: Licht, Liefde en Wijsheid.
  3. De Heilige Geest, de genezende, heelmakende kracht die ons wil voeren tot een uiteindelijk volkomen bewuste Eenheid met de heilige Bron.

  En er is een drie-eenheid die een tegenbeweging vormt. Een drie-eenheid die tegen het oorspronkelijke
  Godsplan ingaat:
  1. Ahriman, de bron van het materialisme, schepper van een onheilige technologische wereld.
  2. Lucifer, de oorspronkelijke lichtdrager (weerkaatsing) van het Christuslicht; het begrip vertegenwoordigt in onze gevallen staat de illusie zelf Licht te zijn, de eigenliefde en de waan.
  3. Sorat, de vernietiger van de mogelijkheid van en ín de mens om zich opnieuw en bewúst te verbinden met de Goddelijke Oerbron.

  Zo zien we een drievoudigheid die het duister vertegenwoordigt. En zo zien wij de strijd die zich in deze tijd aftekent. Elk mens wordt nu geroepen om het werkelijke Licht binnenin zichzelf te zoeken en de storm van de tegenoverweger te neutraliseren; om het oog van de storm op te zoeken, het stille centrum in het eigen stormachtige midden te zoeken.
  In dat midden, in ons hart, ligt het zaad van de Christus, het zaad van het ware Licht. Wanneer dat ontkiemen kan en open kan bloeien, kan Lucifer weer de Blinkende Morgenster worden. Dan worden Ahriman en Sorat vanzelf geneutraliseerd.

  Volgens mij is dat de opdracht waar de mensheid voor staat.

 3. Bernhard Schat schreef:

  Ohm namo narai !

  Na veel gedonder, gebliksem, vulkanen, tsunami’s en capriolen op de schaal van richter nu;

  Over: wel of geen mooi weer beloven….

  Wel mooi weer beloven…

  Protect the Children: van mars naar Malieveld | #2.37

  Geen mooi weer beloven..

  Brotherhoods verenigen zich bij anti-pedo demonstratie | DANNY & THE BROTHERHOOD #9 | NPO 3 TV

  Bedankt allemaal !
  Alvast vrolijke kerst en de beste wensen …

  Sri sri Magnitude.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.