Een hunkering naar diepblauwe hemelvennen

Peter van Hees houdt het luchtruim boven Driebergen scherp in het oog. Zijn indrukken van de maand december vult hij aan met een terugblik op zijn bijdragen van de afgelopen anderhalf jaar. Een pleidooi voor biologische lucht.

Na een halve decembermaand vol regen en wolken, brak woensdag de zestiende aan met een hemelsblauwe lucht en her en der wat wolken. Ik dacht: “Wat mooi!” en niet veel later: “Hmm, ik ben benieuwd…”

En ja hoor, we waren de hele dag getuige van het produceren van XXL MAX lange tl-buizen op grote hoogte in de lucht.
De foto hieronder is van de 30ste december, maar geeft treffend de situatie van de zestiende weer.

chemtrail tl-buis

TL-licht

Elke buis platte zich binnen een kwartier af om daarna langzaam, tijdens het verdere uitdijen, haar tl-licht te dimmen tot matglas sterkte.

Tjonge jonge, wat waren ‘ZE’ er als de kippen bij om het zonlicht tot minder dan konijnenvoer te reduceren deze woensdag de zestiende december van het jaar 2020 na Christus. Gelukkig hebben we nog geen myxomatose.

De volgende dag, de zeventiende, om 11.11 uur dreef er een prachtige wolkenlucht voort op de baren van een zuid-zuidwestenwind. Met in haar kielzog:fluo chemtrails.

Vrijdag de achttiende hetzelfde patroon: de tl-buis, de afgeplatte tl-buis en de uitdijende sluier.

“Wie de blik omhoog werpt, ziet de tralies waarachter we leven. Is dat niet ook een lockdown?”

In mijn eerste bijdragen van juli en augustus 2018 viel me mijn aftastende en beschrijvende houding ten aanzien van het chemtrail fenomeen op. Kun je het werkelijk onderscheiden van het condens spoor van een vliegtuig?

Dit leidde tot twee lijsten waarin ik de typen wolken met elkaar vergeleek (oktober 2019).

Aan de ene kant stonden de kenmerken en kwaliteiten van gewone wolken en daartegen afgezet die van de chemtrailbewolking.

Aan die vergelijking wil ik het volgende toevoegen. Een langgerekte ‘natuurlijke’ wolkenband wordt gekenmerkt door differentiatie in kleur, helderheid en vorm. Het is bovendien zelden een halve horizon breed. Kortom, een natuurlijke wolkenband zie je niet vaak.

Een chemtrail daarentegen laat een smalle wolkenband achter die meestal de gehele breedte van de horizon inneemt. Deze wolkenband is bijna egaal van kleur en helderheid. In tegenstelling tot de kenmerkende differentiatie in natuurlijke wolken toont dit type juist het gebrek daaraan.

Je zou kunnen spreken van een patroon; de wolkenband vloeit uit, waait uit, in sluiervorm en sluit aan op andere sluiers waardoor er een cirrus ontstaat. We zien dit bij meerdere vliegtuigroetsporen uitgroeien over de hele breedte van de horizon als een fluorescerende cirrus die boven de wolken hangt. De gelijkmatige lichtsterkte van zo’n cirrus is in een natuurlijk wolkendek eerder uitzondering dan regel.

Fluorescerend prikkeldraad

Terug naar december 2020.
Door ten minste zeven dagen lang geen roetbanen spuiterij boven Driebergen hing er een wolkendek van biologische, fluweelzachte, transparante, goed gekaarde, wattige wolken, met blauwe hemelvennen ertussen. Het was zó mooi en levend dat ik bijna vergat adem te halen.

Maar toen verscheen er een licht opslorpende roetbaan aan de horizon, zich in de hemelvennen zichtbaar voortplaatsend, tot aan de andere kant verdwijnend. Het was als een fluorescerende snoerversiering van prikkeldraad in een zilverspar-kerstboom.

Biologische lucht en kunstlucht

Ik denk dat het een goed idee is om, zoals we van biologische landbouw spreken, ook van biologische luchtbouw te spreken. Op vergelijkbare wijze kunnen we spreken van kunststof luchtbouw en kunstmest landbouw (tegenwoordig de gangbare landbouw genoemd).

In wezen is het zo dat het ‘normale’ bebouwen van de aarde met gecomposteerde plantaardige- en of dierlijke mest gebeurt. Sinds het einde van de negentiende en door de twintigste eeuw heen werd natuurlijke bemesting bijna geheel vervangen door kunst’mest’. Hierdoor wordt nu de natuurlijke landbouw als niet gangbaar gezien en de onnatuurlijke landbouw als gangbaar.

Tegenwoordig ben je niet meer zo’n geitenwollen sokken drager als je je in biologisch (dynamisch) kringen beweegt. Hoewel ik mezelf nog een beetje als uitzondering ervaar en ook zo wordt bejegend. Hetzelfde verschijnsel zagen we in versneld tempo in de lucht voltrekken.

Al ruim twintig jaar zien we de normale lucht niet meer gangbaar omdat negen van de tien dagen de lucht versluierd is. Meer dan 300 dagen per jaar zien we een kunstmatig versluierde hemel. Als je erover praat, word je net zo aangekeken als tien jaar geleden als je over biologisch (dynamisch) voedsel, haar teelt en bereiding sprak.

Nu word je als raar en asociaal gezien en tot de uitzondering behorend als je pleit voor en aandringt op biologische lucht. Voorvechter bent van natuurlijke lucht. Blijkbaar vindt de meerderheid het ‘gangbare’ 300 keer per jaar kunststof lucht-licht mengsel niet abnormaal.

Sterker nog, daar zitten we nu middenin. Op straat ontwijken mensen elkaar. Velen vinden het niet dragen van een mondkap asociaal, niet normaal, terwijl dat nog geen jaar geleden de normaalste zaak van de wereld was. Inkopen doen met schriftelijk bewijs dat je op medische gronden wettelijke vrijstelling hebt gekregen geen mondkap te hoeven dragen, leidt desondanks tot opmerkingen dat je asociaal bent en je verantwoordelijkheid ten opzichte van je medemens niet neemt.

Het is wereld op zijn kop. Net zoals die ondersteboven is gekeerd als het gaat om normale natuurlijke lucht en de normale natuurlijke landbouw. Gelukkig kun je de eigen luchtverzorging cultiveren; de ademhaling verloopt het best op natuurlijke wijze.

Het is te hopen dat de trend van weinig spuiten die in december 2020 is ingezet, zich in 2021 voortzet. Niet alleen in de lucht, ook ter zee en op het land.

Gerelateerd

Een tinteling van Licht

Hoe kunstmatig gefilterd zonlicht inwerkt op onze zintuigen

Over klassiek zonlicht versus chemtrail TL-llicht en U-ether

Hoe een zonsopkomst er niet hoort uit te zien: het luchtruim op 20 september om 8:15 uur

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. Margie schreef:

    Et voila!!! Dr van Tilburg over 5G en stralings gevaar

    debataafschecourant.wordpress.com/2021/…aarschuwt/

  2. corina schreef:

    Veel dank Peter van Hees voor de hele heldere bijscholingen over Aardse en Hemelse luchten.
    Ik ben ook blij dat Gerrie de benaming ‘industrieel’ gebruikt voor synthetische (namaak?) producten. ‘Kunst’ heeft het al zo zwaar te verduren in onze maatschappij en het gebruik van het woord ‘Kunst’ om daarmee mens onwaardige producten aan te duiden vind ik erg jammer en zie ik dan ook graag veranderen.

    • petermrvanhees schreef:

      Dank Corina voor je lof. Ik ben dankbaar voor het hele grote aantal mensen en andere wezens die dit schrijven uiteindelijk gewrocht hebben. Na het schrijven aan Gerrie viel me de benaming humaan in en humaniseren. Die woorden ga ik gebruiken. Ik ben het wat betreft kunst helemaal met je eens, het is zelfs zo erg met mij dat ik geen kunst-gebit verdraag.
      Humane landbouw, humane veeteeld, humane akkerbouw, humane tuinbouw,
      humane lucht; het is even uitproberen hoe het voelt.

  3. Gerrie Nienhuis schreef:

    Biologische lucht en kunstlucht. biologische mest en kunstmest Biologische boer en “kunstboer” (gangbaar!)

    Zelf gebruik ik het woord: “industrieboer” rond het dorp waar ik woon zie ik alleen maar industrieboerenland (afgrijselijk). Ik voel dankbaarheid dat er een paar dorpen verder een Demeter boer is daar verkrijgen wij ons (wel plantaardig voor ons) voedsel. www.leeuweriksveld.nl

    Kortom die verpeste wolken hemel zijn dat dan “industriële wolken luchten”?

    • petermrvanhees schreef:

      Mooi en goed geformuleerd Gerrie, dank je wel.
      Zo’n 30 jaar geleden in een gesprek met KLett, toendertijd voorzitter van de B.D.Landbouw wereldwijd:
      Peter we moeten ons best doen dat er weer meer mensen op het platteland en betrokken bij de landbouw komen. Geen industrieboer en bedrijf maar op esoterische basis gecultiveerde natuurboer.
      Peter

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.