Duitse professor: “De lockdown was volstrekt onnodig”

Prof. dr. Stefan Homburg laat in de onderstaande video aan de hand van recente cijfers van het Rovert Koch Institut (zeg maar het Duitse RIVM) zien dat de lockdown – uit het oogpunt van de bestrijdding van een epidemie – helemaal niet nodig was geweest.

Tot de lockdown werd besloten toen de epidemie al duidelijk op zijn retour was, zo laat hij zien aan de hand van deze grafiek:

lockdown onnodig

Je ziet hier dat de piek (die gewoon een seizoensgriep-piek is, maar dit terzijde) in de week van 9 maart valt en daarna weer snel afneemt.

Bovendien zie je aan het verloop daarna dat de lockdown geen dalend effect heeft op het aantal besmettingen. Het blijft constant.

Onomwonden tegen

Ook de Duitse arts Dr. Wolfgang Wodarg spreekt zich in een videoboodschap (van 13 april) onomwonden uit tegen de lockdown. Volgens hem is deze maatregel niet alleen onnodig, maar ook ziekmakend. Iets wat ook prof Homburg signaleert. Het is dus slecht voor de volksgezondheid. Niet goed.

Dr. Wodarg plaats het coronavirus verder in een breder perspectief. Hij is van mening dat het virus voor de meeste mensen volstrekt ongevaarlijk is.

En waar het wel gevaar oplevert, zijn er onderliggende ziekten die de hoofdoorzaak zijn van een gezondheidscrisis en niet het coronavirus zelf.

“Infecties moet je doormaken,” stelt hij. “Dat hoort bij het leven.”

De waarom-vraag

Op de vraag waarom er dan toch een lockdown plus zo’n enorme angstpsychose is blijven Homburg en Wodarg een goed antwoord schuldig. Misschien omdat deze vraag politiek zo gevoelig ligt. Wodarg wil nog wel kwijt dat de reguliere media hier enorme steken hebben laten vallen.

Met dank aan P.

Gerelateerd

Hoe we de globalistische machtsgreep kunnen weerstaan

Een ander geluid van een Duitse internist: “Schaf zo gauw mogelijk de coronatest af” (video verwijderd van YouTube)

Duitse arts: “Sterfte in Europa ligt op dit moment onder het langjarig gemiddelde. Er is geen sprake van een pandemie.”

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Verwijs alleen naar de naam TransitieWeb als bron van je tekst. Ook kun je delen van de tekst op TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in een eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?

Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Tjeerd schreef:

    Als Merkel de nu bewezen totaal onnodige lockdown weer gaat verlengen moet het Duitse volk massaal de straat op gaan onder de leus ‘wir sind das Volk’ en moet het ook de regering Merkel ten val brengen en haar laten berechten voor wandaden tegen het Duitse volk.. dat zou in heel Europa ook het sein moeten geven voor massale demonstraties in de andere EU landen. Ik ben er helemaal klaar voor in ieder geval.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.