Dr. Thomas Cowan: “5G is de oorzaak van de coronacrisis”

Update 9 april 2020
YouTube heeft de video verwijderd. Hij staat nog wel op Bitchute en Brighteon. Ik laat het scherm van de door YouTube verwijderde video hierboven staan uit protest.

Steeds als er een fundamenteel nieuwe elektrische technologie wordt ingevoerd zien we een ‘pandemie’ stelt de arts en antroposoof Thomas Cowan. Er treedt een biologische schokgolf op, omdat ons organisme geen raad weet met de belastende, nieuwe situatie.

Er gaan dan veel mensen dood en de rest redt het, maar dan wel met een aangeslagen biologie.

Dat gebeurde in 1918 met de Spaanse griep, die optrad met de wereldwijde introductie van radioverkeer.

Tijdens de tweede wereldoorlog gebeurde dit opnieuw door de grootschalige toepassing van radarsystemen.

En in 1968 was er de Hongkonggriep nadat satellieten doorgedrongen waren tot de Van Allen-gordel rondom de aarde en daar radioactieve straling uitzonden.

Existentiële crisis

De geschiedenis lijkt zich nu met 5G te herhalen, aldus Cowan. “Ook dit is een existentiële crisis.”

De video is de registratie van een geïmproviseerde, korte inleiding die hij hield op de Health And Human Rights Summit in Tucson, Arizona op 12 maart 2020.

Marc van Delft, gastauteur van TransitieWeb, maakte me op deze belangrijke video attent. Hieronder volgt zijn toelichting erop:

De angstpsychose is ziekmakend

De antroposofische arts Thomas Cowan vertelt in deze video dat toen ze aan Rudolf Steiner naar aanleiding van [de miljoenen slachtoffers van] de Spaanse griep in 1918 vroegen hoe dat zat, dat hij toen zei:

“Virussen hebben er niets mee te maken.
Virussen zijn reacties van de vergiftigde cel die als verdediging tegen het gif zelf de virussen uitscheidt om de cel te laten overleven.
Virussen zijn dus afvalproducten van de menselijke cellen en doen dus zelf niks.”

Vergiftigingen

Het is dus net wat ik al eens eerder over hiv heb geschreven.
De mensen vergiftigen zich met antibiotica, straling, insecticiden, radioactiviteit, medicijnen, junkfood waarin steeds minder vitaminen en sporenelementen en andere belangrijke stoffen zitten, water- en luchtvervuiling, monsanto-gen-manipulatie-rommel, roundup, fijnstof, ultrafijnstof, met asbest en andere schadelijke stoffen vervuild drinkwater, chemtrails met barium, strontium en aluminium, enzovoort.

Daarom verwoesten ze hun weerstand en hun cellen.
De cellen scheiden als afweerreactie zelf de virussen uit.

Dan treft men het hiv-virus aan en dan geeft men de hiv de schuld van aids in plaats van de grootscheepse vergiftiging van het lichaam.

Zo zijn er dus ook massa’s mensen met hiv zonder aids en mensen met aids zonder hiv.

Het een heeft gewoon niets met het andere te maken.

Virussen zijn geen ziekmakers

De dokter in het filmpje illustreert dat ook door aan te tonen dat als mensen met virussen en bacillen worden geïnfecteerd, dat ze dan niet ziek worden.
Ook met paarden hebben ze dat gedaan beschrijft hij.

Er is ook een geval bekend van een dokter die beweerde dat je geen cholera kreeg van cholera-bacillen.
Hij heeft voor het oog van de zaal een kweek cholera-bacillen opgedronken om te bewijzen dat hij geen cholera zou krijgen.
Hij kreeg ook geen cholera.

Tijdens epidemieën zijn er altijd mensen die die microben binnen krijgen en niet ziek worden.
2/3 overleefde de pest-epidemie, die waren toch ook aangestoken…
We bestaan sowieso voor 3/4 uit bacillen.

In 1918 maakte men een sprong voorwaarts met de elektricifering van de wereld.
Hij beschrijft dat de grote epidemieën van de laatste eeuw steeds ongeveer zes maanden na de invoering van nieuwe elektriciteits-stralings-bronnen ontstonden.

5G koplopers

Wuhan was de eerste stad waar 5G is ingevoerd.
Iran, cruiseschepen en Italië, Lombardije zijn de eerste plaatsen waar men 5G heeft ingevoerd.

Daarna ontstaat de angstpsychose.

Steiner zegt dat de angst voor de mongolenstorm de oorzaak was van de pestepidemie, die een paar jaar na aanvang van het dubbele mars-samael-tijdperk in Europa losbarstte. [de demon Asmodeus!!]

Adembenemende stress

Dus de mensen worden massaal ziek door die angstpsychose, want stress is de belangrijkste oorzaak van ziektes. Dat is de reden dat de zogenaamde coronapatiënten meer last krijgen van hun longen. En dat dat niet op een normaal griepje zou lijken, is begrijpelijk, want die angst is ‘adembenemend’, maar heeft niets met een virus te maken.

Tijdens een gewone griepepidemie is er niet een dergelijke massale en adembenemende angstpsychose met idiote maatschappij-ontwrichtende terreur-maatregelen.

De dokter in het filmpje geeft ook als voorbeeld dat bepaalde epidemieën zich razendsnel hebben verspreid over verschillende werelddelen in een tijd dat er alleen nog maar zeilschepen en paard en wagen was.

Dus hoe kan het dan dat in een paar weken tijd een epidemie van Afrika naar Zuid-Amerika kon verplaatsen?
Als een reis van de ene naar het andere continent maanden duurde?
Hoe zijn die virussen daar dan gekomen?

Volkomen onzin dus.

Virussen hebben niets met ziekten te maken.
En dat zegt Steiner ook.

Dat de ‘wetenschap’ virussen ontdekken bij zieken zegt dus niets, als die zijn ontstaan doordat cellen virussen als afvalproducten uitscheiden.

Rampzalige maatregelen

Die hele waanzin van al die rampzalige maatregelen die mensen failliet maakt en het hele leven, de cultuur, de samenleving en de economie kapot maken, waardoor miljoenen of miljarden mensen failliet zullen gaan en in enorme geldnood zullen komen, hun werk kwijtraken, in de armoede zullen worden gedreven, waardoor de hele bevolking in angst en paniek verkeert en uit paniek gaat hamsteren, dat is juist de oorzaak van ziekte, van deze waanzinnige angstpsychose, want stress is een van de voornaamste redenen waardoor mensen ziek worden.

Correctie 17 april
In deze bijdrage schreef ik dat Rudolf Steiner gezegd heeft dat de oorzaak van de Middeleeuwse pest-epidemie gelegen was in de angst voor de Mongolenstorm. Toen ik dat later nog eens ging opzoeken, bleek dat ik mij had vergist. Steiner had het niet over de pest- maar over de lepra-epidemie.

Ik heb in tussen een uitgebreid artikel geschreven over dit onderwerp, getiteld De corona-crisis en het gele gevaar.

Marc van Delft

Meer informatie vind je verder op de website van Thomas Cowan.
Daar staat ook dit artikel met weerstandsversterkende tips:
An Important Question About the Coronavirus, Plus Immune-Support Tips

Gerelateerd

Is er een verband tussen hoge mortaliteit bij griep en blootstelling aan 5G-straling?

Jon Rappoport over viruspaniek en 5G: ‘Hoe je een nep-epidemie op touw zet (en miljarden mensen hersenspoelt)’

Een paar gezond-verstand-vragen over de corona nep-epidemie en een waarschuwing

We zitten middenin een psydemie


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Tjeerd schreef:

  Dr. Arthur Firstenberg zegt precies hetzelfde:

  “Interviewer: So, let’s get into the effects and let’s start by talking about the historical connections between the rollout of each new level of electrical technology and the illnesses that erupted at the same time.
  Arthur Firstenberg: Okay. The first technology that was actually harnessed for uses outside of medicine was telegraphy. Telegraph wires. And it was harnessed very quickly and in a very big way. Millions of miles of telegraph wires were strung around the earth starting in the 1840s, 1850s, 60s, 70s. Submarine cables were laid. It went worldwide. And a new disease was started to be reported in the medical literature that they called “neurasthenia”. We call that nowadays “anxiety disorder”. But from the time it was first described, which was in the 1860s until about the turn of the 20th century, it was considered a physical disease, not a psychological disease as we think of it today. And they searched and searched for a cause, and it affected enormous numbers of people throughout the western world, and it seemed to follow the courses of the telegraph wires. That whenever telegraph wires were laid, all of a sudden in that part of the world people would come down with neurasthenia. I make the case that this is due to exposure to electromagnetic fields. In 1889, alternating current essentially was harnessed. It was invented by Nikola Tesla and his patents were adopted by Westinghouse and all of a sudden we could transmit electricity long distances with little loss of power. And this was harnessed extremely rapidly, so rapidly that we went from virtually zero use of alternating current, to intense use of alternating current in one year, and the year was 1889.
  1889 was the year of the first great modern influenza epidemic and this went worldwide and it lasted four years and it killed a couple of million people. Not as intense as the 1918 epidemic. We fast forward to 1918, when the United States entered World War One and Marconi had shown the world that you could make use of radio waves and demonstrated one of the first transmissions of it twenty years before, but when the United States entered World War One, we made intensive use of radio technology, for the first time, as part of our war effort. And after World War One is when the development of commercial radio began. I make the case in the book that the Spanish influenza epidemic was caused by the sudden change in the earth’s electromagnetic environment by the worldwide use of radio for the first time. And the next big …
  Interviewer: Before we get to that, how close were they related, time wise, the Spanish influenza epidemic and the implementing of radio technology?
  Arthur Firstenberg: Extremely close. The Spanish influenza began in American bases in this country, where soldiers were trained in the use of radio waves. And the installation of the most powerful alternator, a 50,000 watt alternator in New Jersey, by the United States, for use in communicating overseas, occurred in September of 1918, which is exactly when the Spanish influenza epidemic became so deadly.
  Interviewer: Okay, I just wanted to clarify that. Continue with the historical progression.
  Arthur Firstenberg: 1957 and ’58 was the erection of incredibly powerful civil defence radar stations. Again, by the United States, from coast to coast, and throughout Canada, and Alaska, and into the oceans and on air planes, and that also coincided with the next epidemic of influenza. In 1968, was the first launch of military satellites – and in fact pretty much the first launch of satellites, period – there was Sputnik, there were a few isolated satellites. In 1968, in one fell swoop, we doubled the number of satellites in the sky and that coincided with the Hong Kong flu of 1968.multerland.wordpress.com/2020/…illnesses/

 2. H schreef:

  Kan iemand uitleggen waarom, als 5G de oorzaak zou zijn, we dit “virus” ook zien op plekken waar geen 5G is?

  • Fred Teunissen schreef:

   Je kunt dit virus overal zien of nergens zien, afhankelijk van wat je wenst. Zie wat Jon Rappoport schreef over de onbetrouwbaarheid van de PCR-test:
   The most widely used tests used to diagnose and label people as “case numbers of the virus” and “sick” and “infected” are inherently flawed. For different reasons, the antibody and PCR tests do NOT prove that people are ill or are going to become ill. This fact, of course, leaves a gaping hole in the assessments of “epidemics.” It also forces patients into toxic treatments they do not need. It puts a potent fearful diagnosis in their minds that is entirely wrong.
   Bron: truthcomestolight.com/2020/…-epidemic/
   Zieke mensen worden naar het schijnt – bij gebrek aan test sets – ook op grond van hun symptomen gediagnostiseerd als corona patiënt. Symptomen die als twee druppels water lijken op die van… griep. Je kunt er dus alle kanten mee op en dat gebeurt dan ook naar hartelust.

   • H schreef:

    De testen staan hier los van. Waarom worden mensen buiten 5G gebieden ziek, als 5 G de oorzaak zou zijn, of is?

    • Fred Teunissen schreef:

     Het gaat om griep. Dat speelt uiteraard overal. Mijn hypothese is dat 5G-straling in combinatie met griep en een al zwakke weerstand tot ernstige symptomen kan leiden. Maar uiteraard moet dit mogelijke verband verder worden onderzocht.

  • Manon schreef:

   Ik heb zware vervuiling in de lucht ervaren.. buiten die als n walm op mn longen sloeg.. niet als n sluipend virus..Ik heb inmiddels 5x benauwd geweest in de afgelopen week. Daarnaast geen enkele ziekteverschijnselen! Voor mij bewezen dat afgelopen week chemtrails zijn in gezet om de verwarring te vergroten.
   Ik ben ook stralingsgevoelig.. ik zal moeten verhuizen. Ik duik nu elders onder waar minder straling is. De telecombedrijven (iig KPN en T-mobile) zijn nu al tests op ons aan t doen!
   Sorry vr deze onrust.. die is wel reeel!

 3. Chris schreef:

  Ik ben het aan het verifiëren over Rudolf Steiner. Wat betreft virussen heeft hij dat nooit gezegd! Dus zeker niet in een voordracht of in een boek. Wel zijn er voordrachten over bacteriën en bacillen en dit op een zeer genuanceerde manier.
  Het kan zijn dat Steiner ooit in een gesprek iets heeft gezegd over virussen, maar dit is dan verkeerd geïnterpreteerd zoals we al zo vaak hebben meegemaakt – zelfs wat hij schreef is vaak verkeerd begrepen. En als het over voordrachten gaat moet men altijd zeer voorzichtig zijn, want Steiner heeft daarvan bijna niks gecontroleerd, er was daar gewoonweg geen tijd voor.

  De elektromagnetische straling anderzijds heeft daarentegen wel een impact op onze gezondheid, maar ook vanuit een geesteswetenschappelijk standpunt is er een gevaarlijke tendens. Dus het is iets waar we zeker voor moeten waken en eigenlijk moeten proberen tegenhouden.

  Wat er aan het gebeuren is met die corona-affaire heeft veel facetten – wat er mondiaal aan het gebeuren is, is ongezien -, hopelijk vinden we gauw wat er echt aan het spelen is.

 4. Jacob schreef:

  En alle dodelijke ziekten voor 1900 dan,toen geen straling en andere volgens thomas ziekmakende uitvindingen.

 5. Jeffrey schreef:

  En wie initieert die machtsgreep dan, werken ze vanuit alle landen opeens samen. Dat vind ik minder geloofwaardig dan de Flat earth theorie. 😂😂😂

  • Fred Teunissen schreef:

   Wat dacht je van de UN? Het World Economic Forum? De top van de WHO?
   Dit is een uitstekende analyse van Rosa Koire hierover: de UN Agenda for the 21st Cenrury: youtu.be/3PrY7nFbwAY

  • Ben Hurs schreef:

   Hoi Jeffrey, landen zijn maar een illusie meer. Wie is er machtiger, Google of de EU, Apple of Nederland, de Voedselmultinationals of Afrikaanse landen. En, ja, die paar mensen die àlles in handen hebben, zowel de banken waarmee ze zelf geld kunnen printen en dus een miljoen keer rijker zijn dan een enig land, en alles anders, ja, dat zijn de echte Romeinse Keizers van vandaag. Lees Machiavelli en lees The Art of War.

 6. levensbeginklinieknlJan schreef:

  Geachte redactie,
  Rudolf Steiner heeft veel goede dingen gezegd, maar ook de nodige onwaarheden verkondigd.
  In Wuhan is het virus ontstaan doordat Chinezen alles eten wat los en vast zit… dus ook vleermuizen, waar dit virus een host had. Zo is het blijkbaar ontstaan en hebben alle andere verklaringen zoals 5G hier helemaal niets mee van doen.
  Groeten
  Jan

  • Chris schreef:

   Niet echt, wie dat beweert heeft teveel naar Contagion gekeken. Maar zelfs geleerden zeggen het en lullen er dus op los.

  • Chris schreef:

   Ik wil mijn uitspraak wat nuanceren en jouw uitspraak krediet geven.
   Eerst en vooral heeft R. Steiner nooit dat gezegd over virussen wat die Cowan beweert. Er is aan Cowan door verscheidenen gevraagd waar hij dat vandaan haalde, voorlopig geen antwoord.
   Het is goed mogelijk dat alover vleermuizen of een ander wil dier de virus overgesprongen is naar de mens, in casu naar de chinezen. Vaak maakt de virus, die zich moet muteren/adapteren aan het menselijk weefsel om binnen te dringen, een tussensprong alover een huisdier of landbouwdier (kat, hond, kip, …). Maar ja, als de chinezen de vleermuizen zélf consumeren… Men vindt vroeg of laat welk beest de virus overbracht.
   Dus wil me verontschuldigen voor mijn te haastig antwoord.

  • BASBHAT GODNASAD schreef:

   Dit nogal een domme reactie aangezien er hoogstwaarschijnlijk helemaal geen vleermuizen werden verkocht op de markt in Wuhan. Dat zal de media je wel wijsgemaakt hebben maar latere onderzoeken spreken dit ten zeerste tegen, net als dat verhaal over die miereneter. Lekker RTL en NOS blijven kijken en je vooral niet uitspreken op fora waar mensen wel zelf na durven te denken lijkt me het beste.

 7. G.R.Gobes schreef:

  Heel interessant

 8. H.R. schreef:

  Heb wel gelezen dat 5G dus slecht is voor mens en dier. Kleine insecten schijnen levend te verbranden als ze door de straling heenkomen. Vogels worden er ziek van ! Wij staan dus ook bloot aan deze sterke straling.
  Maar mensen willen alles steeds sneller hebben ten koste van alles

 9. Frank Bonte schreef:

  Prima artikel. Laat je niet gek maken en onderzoek zelf. Bewust worden.
  De invloed van door de mens gemaakte “straling” werd ook door
  Piet Tummers tijdens het Truth Event 2020 al aangekaart ivm de klimaat gekte.
  zie: youtu.be/70yU7tkQtN4

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.