De tien beste zelfzorgmiddelen

De reguliere zorg staat sterk onder druk. Dit uit zich onder meer in wachtlijsten. Het gevolg daarvan is dat we meer en meer zijn aangewezen op zelfzorg. Het is heel belangrijk dat je de goede spullen daarvoor in huis hebt.

zelfzorg met wietolie

Mijn Top-10 van zelfzorgmiddelen ziet er zo uit:

1. Pleisters en verbandmiddelen en een ontsmettingsproduct.

2. Een extra voorraad van je eigen medicatie en/of supplementen (tekorten hiervan worden nu ook al gesignaleerd). Denk hierbij ook aan Vitamine C, D3 en zink.

3. Schüssler zouten (met name nummer 3, in te zetten bij een beginnende infectie en/of koorts). Op internet is meer informatie te vinden over de overige nummers.

4. Een anti-pijnmiddel, bijvoorbeeld natuurlijke wiet, met een hoog CBD-gehalte en een wat lager THC-gehalte (de laatste stof heeft een hallucinerende werking).

5. Baking soda (natrium bicarbonaat), waarmee je niet alleen jezelf goed kunt reinigen, maar ook je huis en waarin je groenten en fruit kunt wassen.
Het is een veelzijdig en heel goedkoop wondermiddel, dat onder meer werkt tegen gif en schadelijke stoffen, om je bloedvaten soepel te houden en om de zuurgraad van je bloed naar beneden te brengen. Indirect helpt het zo tegen kanker.
Voor een uitgebreide uitleg kan ik je echt het boek Natrium Bicarbonaat van Mark Sircus aanraden (ISBN 9789079872831).

6. Colloïdaal zilver als ‘natuurlijk antibioticum’. Vraag hiervoor advies omtrent het gebruik ervan. Overdaad schaadt hierbij!

7. Tea Trea olie voor ontsmetting en tegen bacteriën.

8. Kamillethee, te drinken bij ontstekingen en verkoudheden. Neem hiervoor de echte losse kruiden en geen kant en klaar zakje, want daar zijn de werkzame stoffen vrijwel uit.

9. Bach-Bloesem remedies en dan met name de Bach Rescue Remedy, die helpt bij mentale noodsituaties bij mens en dier; tegen de gevolgen van een schok, angst, ergens tegenop zien en voor trauma verwerking. Deze remedie is in vele varianten te verkrijgen. De druppels bevatten altijd alcohol, dus ze zijn minder geschikt voor kinderen en dieren.

10. EFT (Emotional Freedom Techniek). Deze methode helpt je op een simpele en snelle wijze bij het transformeren van negatieve emoties. Instructies kun je vinden op het internet.

11. Als bonustip: denk eens aan helende stenen/ kristallen. Shungite bijvoorbeeld is een heel actuele steen en werkt tegen straling, bij stress en verdriet.
Laat je goed adviseren welke steen je het beste kunt gebruiken.

Ik hoop dat ik je hiermee een goed inzicht heb gegeven in de belangrijkste middelen voor zelfzorg.

Zorg altijd dat je voldoende (liefst zuiver) water drinkt en vermijd zoveel mogelijk onnodige straling, om te beginnen door je wifi ’s nachts uit te zetten.

Op jouw gezondheid en geniet van mooie herfstmomenten. De natuur is een feest van kleuren en geuren op het moment!

 

Gerelateerd

Wat vertelt mijn lijf?

De grootste uitdaging van deze tijd

Over de heilzame werking van zeer hoge doses vitamine C

Steeds meer gebruikers van mediwiet

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Miriam schreef:

    Mooi, helpend artikel. De waarschuwing bij punt 6, overdaad schaadt, geldt zeer zeker en vooral ook voor punt 5. De inname van natriumbicarbonaat/baking soda/zuiveringszout.

    www.zuurbasekennis.nl/Let-o…ame-gezond

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.