De corona nep-pandemie: wat is eigenlijk het gevaar?

Het is gewoon een seizoensgriep. Niks anders dan in andere jaren.
Toch roept de Wereld Gezondheidsorganisatie corona tot pandemie uit en wordt van honderden miljoenen mensen in tal van landen de bewegingsvrijheid beperkt.
Hoe kan dat?

Als er zulke draconische maatregelen worden genomen, dan moet er toch wel een groot gezondheidsrisico zijn, zou je zeggen. Er moet dan wel een enorm gevaar zijn. Maar dat is een onjuiste gedachte.

Zulke maatregelen kunnen evengoed volkomen misplaatst zijn of door andere motieven zijn ingegeven.

Mijn vraag: wat is er nou eigenlijk zo gevaarlijk dan?

Percentage onbekend

Aanvankelijk was het verhaal dat dit een zeer dodelijke griep zou zijn. Sterftepercentages van 4 of 5 procent werden genoemd. Dat argument wordt nu niet meer gehanteerd, merk ik.

Het slaat ook nergens op, want je moet het totale aantal besmettingen weten om een percentage vast te kunnen stellen. En dat totale aantal weten we niet. Dus ook het percentage sterfgevallen weten we niet.

Daarkomt nog bij dat je dit percentage in het begin van een griepgolf al helemaal niet weet. Dat weet je pas als het beeld compleet is. Dus na de griepgolf.

Eerder geen draconische maatregelen

Gemiddeld gaan er in Nederland elk jaar zo’n 2000 mensen dood aan de gevolgen van complicaties tijdens griep. We zijn nog bij lange na niet aan dat aantal.

Soms is de griep extra zwaar, zoals in 2018, met in ons land ruim 9000 doden door complicaties. Er was toen geen sprake van paniek of draconische maatregelen.

Nu wel. Waarom nu wel?

Wat maakt al die flauwekul van geen handen schudden en in de elleboog niezen nu dan wel noodzakelijk? Wat is het grote gevaar?

Ik zie het niet.

Politiek gevaar

Ik zie wel een ander gevaar: dat mensen doodsbang worden gemaakt door zogenaamde gezondheidsdeskundigen en dan akkoord gaan met allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen. Iets wat ze anders nooit zouden doen.

Dat is een politiek gevaar.

Deze griep moeten we gewoon uitzweten.

We moeten elkaar gewoon de hand blijven geven.

En we moeten ons verzetten tegen overheden die onder de vlag van een pandemie onze vrijheden willen beknotten en ons van alles en nog wat aan onzinnige maatregelen willen kunnen opleggen.

Dat deze griep wordt aangegrepen voor zo’n politiek offensief vanuit de gevestigde machten, dat is wel nieuw en bijzonder. En de wereldwijde schaal waarop dit offensief plaatsvindt al evenzeer.

Hieronder een deel van een artikel van Jon Rappoport van 11 maart dat op dit laatste aspect ingaat. Op zijn onnavolgbare wijze vertelt hij wat er wel en niet bijzonder is aan de huidige situatie.

Lees hier het hele volledige Engelstalige artikel.

NB
Een integrale Nederlandse vertaling van deze posting staat op wakkeremensen.blogspot.com.

Jon Rappoport – Coronavirus: waarom het ditmaal anders is dan bij eerdere nep-epidemieën

In de aflevering van vandaag over virusbedrog en mind control van hele bevolkingen onderzoek ik het enige grote verschil tussen deze nep-epidemie en zijn voorgangers: West Nijl, SARS, MERS, varkensgriep, Ebola, Zika.

De omvang. Dat is het verschil.

En daarmee bedoel ik: de omvang van de leugen.

Tijdens eerdere incarnaties van ‘razende uitbraken’ namen de regisseurs van deze operaties (CDC, WHO, enzovoort) genoegen met het – na enige tijd – weer afzwakken van hun propaganda. Zo snel als de valse bedreiging was verzonnen, zo snel verdween die weer uit beeld.

Dit keer echter voelen de controllers zich voldoende aangemoedigd om olie op het vuur van de leugen te gieten en hem tot een vuurzee uit te bouwen.

Dat is de essentie van dit verhaal.

In alle andere opzichten is de ‘epidemie’ van 2020 identiek aan de vorige valse dreigingen. Er is steeds:

* een nep-aankondiging van een uitbraak
* de wonderbaarlijk snelle en dubieuze ‘ontdekking’ van een virus
* de inzet van diagnostische tests die niet werken
* het misleidende oppompen van het aantal ziektegevallen
* de belachelijke claim van een wereldwijde verspreiding
* en daar waar de werkelijke ziekte voorkomt, een bedekking van de ware redenen, die niets met een virus te maken hebben.

Maar omdat de totale hoeveelheid fear porn propaganda deze keer veel groter is, zijn massale quarantaines mogelijk. Deze quarantaines lijken voor het gedesoriënteerde en niet-geïnformeerde publiek te bewijzen dat het virus zeer beweeglijk en gevaarlijk is (maar dat is niet zo).

Op hun beurt torpederen de quarantaines en de daarmee gepaard gaande aandrang tot ‘zelfisolatie’ de handel, de industrie en de markten.

De wereldbevolking is weer eens rijp gemaakt om welk medisch dictaat dan ook te accepteren.

NB
Een integrale Nederlandse vertaling van deze posting staat op wakkeremensen.blogspot.com

Gerelateerd

Jon Rappoport over viruspaniek en 5G: ‘Hoe je een nep-epidemie op touw zet (en miljarden mensen hersenspoelt)’

Een paar gezond-verstand-vragen over de corona nep-epidemie en een waarschuwing

Jon Rappoport over viruspaniek en 5G: ‘Hoe je een nep-epidemie op touw zet (en miljarden mensen hersenspoelt)’

We zitten middenin een psydemie

Foto’s bij dit artikel: Pixabay


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. willem schreef:

  alle griepseizoenen hebben een oorzaak. Straling is onzichtbaar. wordt ingezet in oorlogen. denk aan de kernbommen. nu wordt t op grote schaal ingezet tegen de wereldbevolking. waarom is elektriciteit zo belangrijk voor hun. Daar moeten we onze4 antwoorden achter zoeken. waar zijn die lui mee bezig, dat zelfs de msm omgekocht is door deze elitaire machten. kijk maar een op de billandmelindafoundation site. 800.000 dollar tot 1.000.000 dollar neergeteld voor de nederlandse staatszenders v endemol

 2. willem schreef:

  er is maar 1 antwoord op alle onbeantwoorde vragen. straling zie je niet. maar is wel degelijk aanwezig in de samenleving waarin alles draait om elektriciteit en mobiliteit. daar ligt het dodelijke gevaar op de loer. dat is wat ze je niet vertellen. radio en tv signalen radarsignalen gps signalen analoog digitaal het is 1 pot nat. marifonie en zenderinstallatie signalen de opkomst van de mobiele verslavings technologie cell phones, cell power antennes.
  5G en gezondheid gaan niet door 1 deur

 3. Lara schreef:

  Inderdaad, het voornaamste gevaar van Corona is politiek. Maar, er is ook een goede kans dat dit wel een engineered virus is, met HIV en SARS erin geplant, dat al in de VS woedde en naar China was gebracht (daarom is de VS zo traag met testen), of dat uit het Wuhan lab komt. Rima Laibow – geeft een overzicht van hoe COVID afwijkt van gewone griep www.opensourcetruth.com/truth…ronavirus/

  Maar of het nu een gewone griep of bioweapon is, er worden allerlei agenda’s geactiveerd –
  – mogelijke gedwongen vaccinaties, straks ook voor griepjes
  – oefenen van militaire bezetting van burger bevolking
  – excuus om contant geld af te schaffen
  – dekmantel voor de financiele crisis die zich al ingezet had – COVID zal daar de schuld van krijgen, en nieuwe bailouts liggen al in de planning
  – afleiding: acties tegen 5G begonnen toe te nemen, en de aandacht ervoor. In Italie had de burgerbeweging ‘de Alliantie’ tegen 5G ervoor gezorgd dat 150+ steden 5G een halt toeriepen. Ze waren deze Alliantie naar Europees niveau aan het tillen.
  – afleiding voor #defender2020 – militaire US/NAVO oefening in Europa met 37000 man uit 18 landen

 4. Lena schreef:

  ‘k Ben blij met de artikels en linken hier. Momenteel voel ik me eenzaam doordat ik in mijn omgeving geen kritische mensen tegenkom. Iedereen gaat mee in de waan. Aan vrienden liet ik weten dat ik de maatregelen overdreven vond (in België genomen gisteren) en een klein verjaardagsfeestje volgens mij wel kan doorgaan. De vrienden dachten er anders over. Dit is misschien niet de plek om dit te zeggen, maar ik vind het persoonlijk verschrikkelijk dat ik in mijn vrijheid beperkt wordt om een drogreden.

 5. Wilfred schreef:

  Hier nog een uitstekend stuk.

  The Real Danger is “Agenda ID2020”

  www.globalresearch.ca/coron…20/5706153

 6. Wilfred schreef:

  Kijktip.
  Een nuchtere kijk op de zaken, al het bovenstaande klopt als een bus, we worden misleid.

  youtu.be/yzUuLQ-9wVg

  • Fred Teunissen schreef:

   Heldere argumentatie en goede inormatie in deze video.
   Heel interessant wat hij zegt vanaf 44:00 over het gebruikelijke griepseizoen dat van oktober tot april loopt (omdat veel mensen dan een groot tekot hebben aan vitamine D, C en K). Dat houdt in dat we op dit moment al aan het eind van dat seizoen zitten en dat de aantallen dan moeten gaan dalen. Dat is misschien wat je nu in China ziet gebeuren. Niet door het brute staatsingrijpen, maar doordat de griep zelf op zijn retour is.

 7. Jeanine Hoefnagels schreef:

  ongelooflijk dat de mensheid hier wéér instinkt. Ongeveer 10 jaar geleden was het de Mexicaanse griep en daarna SARS , EBOLA, Vogelgriep, Q koorts, enz enz. ZIEN ze niet dat dit een walgelijke afleidingsmanoeuvre is voor de ineenstorting van de wereld economie?????

 8. Jeanine Hoefnagels schreef:

  Echt ONgelooflijk dat mensen er in stinken en zich zó gek laten maken. Als dat zou gebeuren met de rond de 9 MILJOEN hongerdoden PER JAAR, was dát zo afgelopen. Intussen worden achter de schermen de dwangmaatregelen voorbereid en als de mensheid niet massaal wakker wordt, worden we recht de gerobotiseerde hel in gedreven.

 9. Helena Struik schreef:

  Heerlijk gezegd. Ik heb dit eens naar vrienden toegestuurd die bijna meegaan met de sociale druk. Iedereen zou moeten binnen blijven voor 2 weken maar dan ook de hele wereld, en niemand naar buiten! maar ja….dat willen deze bedenkers van t virus natuurlijk ook niet;-)

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.