De corona aanpak is vele malen erger dan de kwaal

“Sommigen van ons zijn bang om griep te krijgen, terwijl anderen angstig zijn om tirannie op te lopen”
– James Corbett

De wereldeconomie staat zo goed als stil, onze burgerrechten, zoals het recht om te vergaderen, zijn voor onbepaalde tijd bevroren en op de online plekken waar we informatie kunnen delen, vinden we een toenemende mate van censuur.

Staan deze maatregelen om het coronavirus te bedwingen in verhouding tot de vermeende pandemie?

Een paar cijfers om dit in perspectief te zetten:

  • 1.700 000 000 (1,7 miljard) mensen, grofweg 20% van de wereldbevolking is in lockdown
  • 378.679 mensen zouden het virus hebben (gehad)
  • 16.500 mensen zijn overleden

Dus om 0.0002% van de wereldbevolking te redden (0.0002% van de wereldbevolking, 0.0009% van de bevolking in lockdown) – of uitstel van executie te geven – worden we gedwongen om onze vrijheid op te geven, laten we ons afluisteren, wordt het MKB ten gronde gericht en gaat de overheid nog meer schulden aan.

Edward Snowden: “A virus is harmful, but the destruction of our rights is fatal”

Dreigende armoedeval

De lockdown kost de staat miljarden per week. Vanwege de lockdown verliest een groot deel van de bevolking het vermogen om in eigen onderhoud te voorzien. Armoede is ook erg slecht voor de gezondheid. Sinds we zorg aan de vrije markt hebben overgelaten correleert het aantal levensjaren aan het inkomen. Een grootschalige armoedeval zal levens én levensgeluk kosten.

Dan hebben we het nog niet over de niet-materiële kosten. Isolatie en eenzaamheid zijn zeer ondermijnend en dragen bij tot ziekte en een vroege dood. Reguliere behandelingen en operaties vinden niet plaats, en ook dat zorgt voor doden. Wanneer sociale banden breken, nemen zelfmoorden, depressie, drug- en drankgebruik en huiselijk geweld toe. De kindertelefoon staat roodgloeiend – voor kinderen die zich thuis niet veilig voelden was naar school gaan immers een vluchtweg.

Massahysterie

Verder: de pandemie heeft tot nu toe minder levens gevergd dan de gewone huis- tuin- en keukengriep in voorafgaande jaren. Waarom nu dan deze massahysterie? Bovendien stellen sommige artsen vragen bij de diagnose, de wijze van testen, valse positieve diagnoses, mogelijk foute medicatie en de wijze van registreren van coronagevalen, zoals het registeren van doodsoorzaak corona zonder dat er getest is op corona.

Is het op slot zetten van de gehele economie met alle gevolgen van dien nu echt een adequate reactie?

Ja, er worden mensen ziek. Er gaan mensen dood. Dat is, helemaal wanneer het je persoonlijk raakt, enorm verdrietig. Maar: dood hoort bij het leven. Pandemieën komen in de geschiedenis met enige regelmaat voor. Wanneer ecosystemen in verval zijn, door verlies van biodiversiteit en vervuiling, ontstaan er ziektes en plagen.

Vaak is het een middel van de natuur om het eigen evenwicht te herstellen. Gezien de manier waarop we met onze leefomgeving omgaan, zijn er nog meer pandemieën te verwachten. Gaat de economie dan permanent op slot? Zijn we in de waan dat er een vaccin gevonden zal worden? Waartegen? De volgende pandemie zal namelijk weer van een andere ziekte komen.

Dr Anders Tegnell, een Zweedse arts en epidemioloog bij het ministerie van volksgezondheid in Zweden: ‘De maatregelen die we nemen moeten haalbaar zijn op lange termijn’.

De fundamentele keuze

Hoeveel mensen zullen sterven door deze totalitaire, tirannieke aanpak? Hoeveel worden te gronde gericht?

In een economie die al op wankelen stond, op de rand van de zoveelste financiële bubbel – wordt er nu, om alles te bekostigen nieuwe bail-outs bekokstoofd – 2008 is er niets bij. Natuurlijk: voor banken, grote internationale ondernemingen, niet voor Jan Modaal.

In 2008 zijn de banken gered van ons belastinggeld. Er is niemand veroordeeld voor het ten gronde richten van de economie. Laten we ons dit nog eens gebeuren? Vooruitkijkend: deze bel gaat spatten. Hoe wordt daarmee omgegaan?

Optie 1: we starten met een schone lei. En een nieuw geldsysteem, dat niet door private centrale banken wordt beheerst. Een nationale munt onder democratische controle. Zie bijvoorbeeld de website www.onsgeld.nu . Het kwijtschelden van schulden wanneer ze te hoog zijn geworden om terug te betalen heeft een historische precedenten, zie bijvoorbeeld het werk van econoom Michael Hudson “…and forgive them their debts” of antropoloog David Graeber, “Debt: The First 5000 Years” die in hun boeken de geschiedenis van schuld en kwijtschelding beschrijven als voorwaarde voor economische vernieuwing.

Optie 2: het alternatief: private banken die vanuit het niets geld printen, dat aan ons en onze overheden uitlenen, en daarmee een situatie van schuldslavernij creëren in een totalitaire politiestaat (zie ook mijn artikel Nederland politiestaat).

De meesten onder ons realiseren het zich misschien nog niet, maar we staan voor deze fundamentele keuze: houden we sociale binding, zelfbeschikking en zelfvoorziening hoog of gaan we vanaf nu verder als eenzame zombieslaven van de techno-elite.

Bereid je voor

Hoe langer we meegaan in de totalitaire, utopistische en antidemocratische corona-aanpak, hoe groter de kans dat die permanent zal blijken te zijn. En hoe kleiner de bewegingsruimte tot verzet.

Als vrijheid en democratie je lief zijn, bereid je voor. Organiseer je nu het nog kan– informeer en waarschuw mensen in je omgeving. Hoe ernstig de huidige toestand ook is, hij houdt ook een kans in. Het oude systeem was op zijn eind, en in eindeloos veel opzichten niet duurzaam. Op welke manier dan ook, het zou instorten. Dat is wat er nu gebeurt.

Wat er achter deze ineenstorting ligt is aan jou en mij.

Edward Snowden over de coronacrisis

Zie verder ook:

Swiss Propaganda Research – Facts about Covid-19

Could the Covid19 Response be More Deadly than the Virus? The economic, social and public health consequences of these measures could claim millions of victims, Kevin Ryan

Covid19 Death Figures “A Substantial Over-Estimate” Bizarre guidelines from health authorities around the world are potentially including thousands of deceased patients who were never even tested

What’s Up With The Italian Mortality Rate? – Questions For Corbett #058

Researchers warn the COVID-19 lockdown will take its own toll on health

Stop the $6 Trillion Coronavirus Corporate Coup!

Big Banks Get Fed Blessing to Extend Leverage

Gerelateerd

Artsen spreken zich uit tegen viruspaniek

Nederland politiestaat

Dit is geen pandemie, maar een machtsgreep

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Verwijs alleen naar de naam TransitieWeb als bron van je tekst. Ook kun je delen van de tekst op TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in een eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?

Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.