Voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter: “Iedere bom op Gaza is een oorlogsmisdaad”

Ritters is op alle belangrijke plekken geweest en heeft met veel direct betrokkenen gesproken. Hij noemt Gaza een concentratiekamp en maakt duidelijk dat een fundamentele oplossing van het conflict alleen mogelijk is als delen van het door kolonisten bezette gebied aan de Palestijnen worden teruggegeven.

In deze aansluitende video gaat Ritter stevig in discussie met Arkady Idkin, een Israëlische veteraan. Beiden beantwoorden ze ook vragen van de kijkers. Aanleiding voor het tweegesprek is dit artikel  op Ritters Substack-pagina.

Gerelateerd

Zondag 29 oktober 12:00: vredesdemonstratie Amsterdam

Gaza vecht voor vrijheid – de ware geschiedenis (DLM Plus)

Duizenden Israeli’s op de been tegen voorgenomen annexatie van Palestijns grondgebied

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. rene schreef:

  Hoi Fred,
  Ik heb in 1985 een tijdje gewoond in kibbutz Erez. Welgeteld 700 meter van de beruchte grens met Gaza en de bekende uitgang die dezelfde naam heeft. Hoe je deze grens ook wilt noemen, je komt gaza niet uit zonder toestemming van het Israelische leger/ autoriteiten. In 1985 waren de hekken ongeveer 4 meter hoog en stonden onder hoogspanning. Grote wachttorens met zwaar bewapende miltairen hielden alles in de gaten. Verlichting zorgde ervoor dat het ’s nachts net zo licht was als overdag. Vandaar dat men geprobeert heeft in het verleden om tunnels te graven omdat een andere optie simpelweg te gevaarlijk was. De grens was veel indrukwekkender dan de grens tussen oost en west Duitsland.
  Nu beweert men dat er tientallen Palestijnen deze grens overgestoken zijn met wapens, motoren en jeeps. Om vervolgens een paar uur later met gijzelaars opnieuw de grens over te steken. Jawel hoor.
  En ondertussen was het best bewapende en best getrainde leger ter wereld lekker op vakantie in Eilat zeker. In ieder geval deden ze niet datgene dat ze al vele vele tientallen jaren doen. De grens tussen Gaza en Israel bewaken. En gezien de technologische ontwikkelingen sinds de jaren tachtig moet de bewaking nog vele malen aangescherpt en verbeterd zijn.
  Onmogelijk om zomaar even de grens over te steken en indien dat wel gebeurt is dat met toestemming. Trek zelf uw conclusie.

 2. Margie schreef:

  Het mysterie van Israël, opgelost.
  David Sorensen opent een boek in een video
  stopworldcontrol.com/nl/israel/

  From the river to the sea… daar laat ik het bij voor transitieweb op de vingers wordt getikt voor een leus.

  • godin schreef:

   ik was die film beginnen te kijken en werd van internet afgegooid.let dus op.godin

   • Margie schreef:

    Werd je van internet afgegooid bij het kijken op de site of op rumble godin?
    Je kunt de film ook downloaden indien je die mogelijkheid hebt.
    Weet niet welk deel van deze wereld je woont…heb de video wereldwijd gedeeld, van géén van de contacten dit problem gehoord.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.