Stap voor stap worden wij een grote oorlog ingetrokken

De westerse coalitie onder leiding van de VS is bezig de oorlog in Oekraïne uit te breiden tot een veel omvangrijker oorlog in Centraal-Europa. Ter rechtvaardiging zegt ze dat ze hiertoe gedwongen is, omdat de Russen agressieve plannen hebben. Een schoolvoorbeeld van projectie.

Oorlog in voorbereiding

Enkele recente berichten over deze oorlogsvoorbereidingen:

* Nederland stuurt F-16’s en tanks naar Oekraïne en komt daardoor de facto in oorlog met Rusland.

* De chef van de Nederlandse landmacht onderstreept dit met zijn mededeling dat we ons op oorlog met Rusland moeten voorbereiden. Eerder liet de Belgische stafchef een soortgelijk geluid horen, evenals de Zweedse minister van Defensie.

* In heel Europa zijn er bewindslieden, hoge militairen en politici die proefballonnetjes oplaten over een herinvoering van de actieve diensplicht (opkomstplicht), daar waar daar (nog) geen sprake van is. Dat gebeurde onder meer in eigen land (CDA en VVD), Duitsland, Belgie en Servië. Noorwegen voerde deze plicht in 2016 weer in, Zweden in 2018 en Letland begin dit jaar.

* Polen roept dit jaar 200.000 reservisten op voor actieve dienst

* Datzelfde land maakte deze week bekend ermee akkoord te gaan dat Duitsland (nota bene Duitsland) troepen op Pools grondgebied gaan stationeren.

* De VS sturen afgelopen week 1000 extra militaire naar Syrië en in de Amerikaanse media wordt steeds luider geroepen dat er militaire actie moet komen tegen Iran.

Enzovoort, enzoverder.

Rusland ziet deze signalen natuurlijk al heel lang en zet ingrijpende strategische stappen, zoals het bondgenootschap met China en een strategisch verdrag met Iran voor wederzijdse hulp voor het geval een van beide landen wordt aangevallen.

Hoeveel tekenen aan de wand heb je nodig om te zien dat er iets heel akeligs zit aan te komen?

Al gepland

Het lijkt mij waarschijnlijk dat dit grote conflict al gepland is en dat aan de uitvoering daarvan al geruime tijd is begonnen. Een artikel in Bild bijvoorbeeld wijst sterk in die richting.
Dat betekent dat onze situatie binnen twee jaar zeer ingrijpend kan veranderen. Heel West- Midden-, en Noordwest Europa kan in deze oorlog meegzogen worden.

TV-host Tucker Carlson (uitstekend geïnformeerd) voorspelde het in maart vorig jaar al: een hete oorlog met Rusland in 2024 (zie ook de video aan het eide van dit bericht voor het citaat).
Januari vorig jaar zei een generaal van de Amerikaanse luchtmacht hetzelfde over China.

Hier volgt een video met uitleg over de ‘routekaart’ naar oorlog met Rusland, zoals Bild die onthulde.

Waarom?

Het strategische doel van de VS is handhaving van werelddominantie. Om dit doel te bereiken proberen ze Rusland uit te putten door een oorlog zonder eind en door het ruïneren van zijn bondgenoten. Dit moet dan tot een situatie leiden waarin de regering omver wordt geworpen, waarna dit enorme land wordt opgedeeld in een vijftal minder grote gebieden (Balkanisering).

Angstverhaal?
Is dit weer zo’n angstverhaal dat je beter ver van je af kunt houden?
Ja, dit verhaal roept angst op en dat is maar goed ook. Angst kan een gezonde raadgever zijn in gevaarlijke situaties. In dit geval kan deze emotie je helpen om rustig na te denken over wat je het beste kunt doen als de situatie zich in deze richting ontwikkelt. Wegkijken brengt je juist in de problemen. Er is nu nog voldoende tijd om alles in rust te overdenken.

(N.B. voor de mensen in Oekraïne was het ook een angstverhaal, totdat het bittere realiteit werd)

Trump?

Gaat Trump dit tegenhouden? Ik hoop het van harte, maar geef hem weinig kans. Voordat het november is kunnen de neocons de wereld al aardig in brand gezet hebben. Bovendien: als Trump opnieuw aan de macht komt, zouden we nog wel eens van de regen in de drup kunnen komen. Trump is niet zo’n Rusland-hater, maar wel uitgesproken fel tegen China gekant, omdat hij China als een veel groter gevaar beschouwt voor de positie van de VS.

Zijn slogan: Make Amerika Great Again (MAGA) drukt iets van nationale trots uit en dat is prima uiteraard en een reden waarom veel Amerikanen hem steunen, maar MAGA kan ook worden opgevat als: maak de VS weer een wereld-dominerende macht.

Daarvoor moet of Rusland of China onder het juk door en liefst allebei. Trump is geen redder, maar een vertegenwoordiger van een grote imperialistische mogendheid met bijbehorende belangen. Daarbij hanteert hij een andere strategie dan de Rusland-hatende neocons.

Twee opgaven

Mijn idee is dat we niet moeten gaan afwachten en hopen op Trump en de zijnen. Of op Robert Kennedy junior.
Ik denk dat een verstandige reactie tweeledig is:
1) (blijven) protesteren tegen de deelname van ons land – en breder: de NATO – aan de oorlog tegen Rusland en tegen alle daarmee samenhangende concrete oorlogsvoorbereidingen en oorlogshandelingen;
2) weerbare sociale kernen vormen die moeilijke tijden kunnen doorstaan en zo de kiem leggen voor de (weder)opbouw na deze oorlog.

Uitgeschreven

Voorlopig zal ik hierover op TransitieWeb niet meer schrijven.
Ik vind de situatie duidelijk en ga geen energie meer steken in artikelen over actuele geopolitieke ontwikkelingen. Het is een onafgebroken stroom narigheid. Er staat al veel over op deze site. Voorlopig vind ik dat wel genoeg. Liever werk ik aan de toekomst.

Anti-oorlogsinitiatieven zal ik hier uiteraard blijven steunen.

Wat nu vooral nodig is: werken aan opbouw van het nieuwe tijdens de neergang van het oude. Hoe kunnen we overeind blijven, terwijl de wereld om ons heen begint te kraken? Dat zie ik als een centrale opgave voor de komende jaren.

Goede bronnen

Als je de geopolitieke situatie op de voet wilt blijven volgen, dan zijn er op deze site voldoende goede bronnen te vinden.

Bronnen die ik geregeld raadpleeg zijn onder meer:

Military Summery channel
Alex Christoforou
Redacted
Scott Ritter
Douglas MacGregor
ApokalypsNu!
Global Research
Through the eyes of (Ania)
Al Jazeera English

dienstplicht heringevoerd

Gerelateerd

Houd rekening met de mogelijkheid van een continentale oorlog

9/11: startsein voor permanente oorlogen in het Midden-Oosten en diepgaande destabilisatie van Europa

VS bereiden oorlog voor met China

Russische minister Lavrov: “Het Westen voert direct oorlog tegen ons”

De bende van Davos gooit alle remmen los, maar wij zijn er ook nog

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Margie schreef:

  De grootste oorlog des tijds is de informatie oorlog
  24/7 verdeel en heers er komt geen einde aan indien we in die illusie blijven meegaan.

  De rest van het bericht hangt ergens in de lucht…
  Was ineens verdwenen, oeps.

  Het is nu tijd om het brood in de oven te zetten.
  Voor de liefhebber van het origineel, de Bron is hier het recept.

  consciouscatering.ca/nama-bread/

  Voor de lunch gasten wordt het een broodje zuurkool met kefirkaas. Voor de 1e keer in hun leven gaan ze zuurkool eten!!!
  Leven is van nature natuurlijk GOeD geaard.

  Back to Nature for the Future

 2. Theo schreef:

  Wijze woorden Teun Dank

 3. Louisa schreef:

  Duidelijke taal maar waar kunnen we naar toe?

  • Fred Teunissen schreef:

   We kunnen in onze eigen omgeving heel veel doen, met name lokale netwerken versterken, zelf met elkaar groenten verbouwen, elkaar met gesloten beurzen helpen, enzovoort.
   Er zijn nogal wat mensen die naar het (verre) buitenland uitwijken. Ik begrijp dat, maar het lijkt me ook geen gemakkelijke weg. Ik blijf liever hier, in mijn eigen omgeving met de mensen in de buurt waar ik van houd.

 4. Margot groot schreef:

  Dank Teun, voor wat je tot nog toe naar buiten hebt gebracht.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.