Wat is er in hemelsnaam gaande in Gaza?

Laser weapon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het lijkt er op dat Israël – met op de achtergrond de VS – nieuwe wapensystemen heeft uitgetest op doelen in Gaza. Bovenstaande foto zou daarvan het bewijs kunnen zijn, wamt wat je hier ziet is een energiewapen in actie. Afgevuurd door een vliegtuig of misschien wel door een satelliet.

De vraag is of deze foto ‘echt’ is. Hij verscheen op verschillende plekken op het web. Ik zag hem voor het eerst in de onderstaande YouTube video van 26 juli van de Canadese blogger Dana Durnford. De website van Veterans Today, een Amerikaanse organisatie van oorlogsveteranen plaatste de foto plus een begeleidend artikel op 11 augustus.

Ander akelig wapentuig
In de video, en in een tweede die Durnford er op liet volgen laat hij zien dat er – naast de mogelijke inzet van dit ‘directed energy weapon’ – nog meer akelig wapentuig is ingezet in Gaza.

* chemische wapens in de tunnels
* projectielen die afgewerkt (‘depleted’) uranium en ander nucleair materiaal zoals plutonium bevatten (‘dirty bombs’) en die uiteraard radioactieve besmetting van de omgeving veroorzaken
* en mogelijk zelfs een tactische nucleair wapen

Het is een huiveringwekkend verhaal.
De beide video’s volgen hieronder. Daarna plaats ik nog enkele links naar aanvullende informatie.

WHO Refuses to Publish Report on Cancers and Birth Defects in Iraq Caused by Depleted Uranium Ammunition

Iraq calls for global treaty ban on depleted uranium weapons

 Promotiefilmpje van wapenfabrikant Boeing

Interview met Israelische journalist Gideon Levy van het dagblad Haaretz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.