WakaWaka Power: lamp & oplader op zonne-energie

Ben je iemand die zonne-energie een warm hart toedraagt? Gebruik je regelmatig een tablet of smartphone? Help je bovendien een mede-aardbewoner graag een handje?  Dan biedt een knalgeel apparaatje genaamd WakaWaka Power een heel aardige mogelijkheid om drie vliegen in één klap te slaan.

WakaWaka Light
De WakaWaka Power is een multifunctionele zonnecel die voortborduurt op de WakaWaka Light, een handig lampje op zonne-energie dat in de herfst van 2011 op de markt verscheen en sindsdien louter positieve recensies genereert. Allereerst vanwege de effectiviteit van de gebruikte zonnecel, maar ook doordat de organisatie achter WakaWaka voor elk verkocht exemplaar een tweede lampje aan de derde wereld doneert.

Haïti
Een sympathieke tweetrapsraket, die men ook bij de nieuwe WakaWaka Power weer toepast. Ditmaal zijn de Haïtianen de gelukkigen. Voor elke verkochte WakaWaka Power gaat er namelijk een gratis WakaWaka Light naar een gezin in Haïti. Die is daar erg welkom, want sinds de aardbeving van 2010 leven nog altijd 370.000 Haïtianen zonder stroom. Een goed solarlampje is in zo’n situatie vanzelfsprekend goud waard.

WakaWaka Power
Maar dan nu het nieuwe apparaatje zelf. Anders dan zijn voorganger is de WakaWaka Power niet slechts lampje, maar ook oplader voor smartphone en tablet. Daarnaast hebben de makers er een gloednieuwe Sunpower zonnecel ingebouwd, waardoor het apparaatje nog effectiever zonne-energie opslaat.

Stopcontactonafhankelijk
Er wordt zelfs geclaimd dat de WakaWaka Power ook tijdens een bewolkte, regenachtige dag geen enkele moeite heeft om zijn batterij vol te krijgen. Vervolgens kun je er een lege smartphone volledig mee opladen en als toetje houd je dan nog zo’n 10 uur leeslicht over. Met een WakaWaka Power op zak zou je smartphone dus volledig stopcontactonafhankelijk kunnen worden en hoef je onderweg nooit meer op je lege telefoon te foeteren. Mits je overdag je WakaWaka Power op een of andere vensterbank vol energie hebt laten stromen natuurlijk.

Speciale prijs voor ‘early birds’
Sinds eergisteren kun je je via crowdfunding inschrijven voor de WakaWaka Power. Tegen een speciale ‘early bird’-prijs van € 44,95 (verzendkosten inbegrepen). Zo help je mee aan de financiering van de WakaWaka Power én doneer je daarnaast volautomatisch een WakaWaka Light aan een Haïtiaans gezin. Volgens planning krijg je de WakaWaka Power dan omstreeks mei 2013 thuisgestuurd.

Relevante Links
WakaWaka Power – FAQ (pdf)
WakaWaka Power – info, filmpje & inschrijven als ‘early bird’
Website WakaWaka Light

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Hendrik Mensink schreef:

  Goed idee maar het is nu al juli 2013 maar hardstikke goed, is het hier op de Philippines te krijgen, volop zon hier

  • Henk Jansen schreef:

   De via crowdfunding bestelde apparaatjes zijn inmiddels uitgeleverd (afgelopen mei). Of de WakaWaka ook op de Filipijnen te verkrijgen is? Ik denk niet zomaar in de winkel, maar via internet zou moeten kunnen. Zie daarvoor de website van WakaWaka.

   Voor zover ik kan achterhalen, worden overigens uitsluitend donaties gedaan richting Haïti en Syrië. Wat de beweegredenen zijn achter de keuze voor juist deze twee landen, zou ik niet weten. Misschien dat iemand van de WakaWaka-club daar iets over kan vertellen?

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.