Re-energise Earth! (2): Michael Tellinger over de grote transitiekracht van kleine gemeenschappen

Michael Tellinger sprak op de Global Breakthrough Energy Conference op zaterdag 10 november twee uur lang over ancient BE technology – een indrukwekkende presentatie over duizenden restanten van oeroude bouwwerken (Michael spreekt van ‘structures’) in zuidelijk Afrika. Datering: circa 280.000 jaar voor Christus.

Hoogfrequent geluid
Deze mysterieuze plekken geven tot op de dag van vandaag energie af in de vorm van elektromagnetische straling en hoogfrequent geluid. Fragmenten van zijn presentatie die over deze ‘structures’ gaan voeg ik binnenkort toe aan onze eerdere Re-energise Earth posting.
De integrale registratie van de presentatie van Michael Tellinger verschijnt op de dvd die de organisatie van de conferentie uitgeeft. Zodra die beschikbaar is melden we dat hier.

Ubuntu society
Hieronder het slot van de presentatie, waarin Michael ingaat op de toekomstige samenleving die hem voor ogen staat. Hij noemt dit de Ubuntu society naar de gelijknamige politieke partij waarvan hij de stichter is.
De Ubuntu-samenleving is gebaseerd op contributionisme: ieder draagt naar vermogen bij. De basis van deze samenleving bestaat uit kleine gemeenschappen die grotendeels zelfvoorzienend zijn en die functioneren zonder geld. Ze zijn de hefboom in het transitieproces van de oude naar de nieuwe wereld, betoogt Michael.

Michael Tellinger over transitie from Fred Teunissen on Vimeo.

Meer informatie in deze conversatie (duur 80 minuten!) van Foster Gamble (regisseur van de film Thrive) en Michael Tellinger op 25 september 2012:

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.