Mark Dansie toont breakthrough energy device
Een chipachtig rond schijfje dat elektriciteit aantrekt uit zijn omgeving. Er zit geen batterij in het schijfje. Niets van binnen voedt het. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Toch bestaan dit soort vindingen. “Breakthrough Energy is real,” onderstreepte Dansie tijdens de Global Breakthrough Energy Conference in Hilversum. Volgens Dansie zijn er wereldwijd zo’n honderd onderzoekers bezig met het ontwikkelen van dit soort technologie. Heel wat daarvan heeft hij bezocht. Op de derde en laatste dag van de conferentie sprak ik met hem.
Mark is mede-oprichter van Infinergy Inc, een onderneming die vestigingen heeft in Australië en de VS en die research doet op het gebied van doorbraak-energie en zelf ook duurzame energie-oplossingen ontwikkelt. Zoals een zaklamp die 200 tot 300 uur onafgebroken kan branden. Dit gebeurt met behulp van een magnetische techniek. Geen doorbraak-technologie, aldus Dansie, maar wel een die vooral de mensen in Derde Wereldlanden uitkomst kan bieden, omdat hij vele malen goedkoper is dan de voorzieningen die er nu voor hen zijn. Infinergy wil het geld dat hiermee wordt verdiend weer investeren in eigen onderzoek naar en ontwikkeling van doorbraak-technieken.
Op de video toont Mark de vinding van een niet nader genoemde onderneming (niet de zijne) die constant energie uit de omgeving aantrekt en zo bijvoorbeeld rfid-chips van voeding kan voorzien. Met de ontwikkeling zijn vele miljoenen dollars gemoeid. De vinding kan de basis worden voor self-powering apparaten, zoals camera’s en mobiele telefoons die dan geen batterij meer nodig hebben.
Al pratend over deze vinding en over zijn zoektocht naar werkelijk werkende free energy devices legt Mark uit dat er nog veel onduidelijkheid is over testmethoden. Daarom stelt hij voor hier binnen de Breakthrough Energy Movement een standaard voor te ontwikkelen. Ook spreekt Mark zich in deze video uit tegen de opvatting dat doorbraak-technieken door overheden worden onderdrukt. Daar is hem gedurende zijn jarenlange onderzoek niets van gebleken, zo zegt hij. Een controversiële opvatting, want op de conferentie verklaarden verschillende andere sprekers precies het tegenovergestelde. Zie hiervoor onder meer de onthulling die James Martinez deed.