Hoe LOFAR, de grootste radiotelescoop ter wereld, DOR genereert en hoe daar met orgonite wat aan te doen is

In arrogante onwetendheid bouwt de mens technische ‘hoogstandjes’ en denkt daarmee kennis over het universum, de aarde en het leven te vergaren. Het omgekeerde is het geval: vitale levensenergie verdwijnt, destructieve morfische velden worden geïnstalleerd en wijsheid blijft verborgen. De uitdijende infrastructuur van dergelijke projecten dringt door in het energieveld van de aarde en maakt meer kapot dan ons lief is.

We zouden ons bewust moeten zijn van iedere stap die ons met de aarde verbindt.
We zouden gegrond moeten zijn in wie we zijn. We kunnen ons openen om ons weer te verbinden.

Gareth Patterson

LOFAR in Drenthe In ons kleine kikkerlandje is tussen 2009 en 2012 met veel rijks- en Europese subsidies een zeer prestigieus en internationaal project gerealiseerd: LOFAR. Ofwel LOw Frequency Array.

Dit staat voor een enorme radiotelescoop die de hemel met behulp van ultramoderne software scant op zeer lage radiofrequenties (10 – 250 Mhz). Deze grootste radiotelescoop ter wereld heeft zijn hart op een superterp nabij Buinen in Drenthe.

Duizenden kleine antennes

De telescoop is opgebouwd uit duizenden kleine stilstaande antennetjes. Deze staan in clusters opgesteld in het centrale LOFAR gebied van 400 ha. En verspreid op circa 18 kleinere antennevelden in Fryslân, Groningen en Drenthe. LOFAR strekt zijn tentakels zelfs uit via een Europees netwerk van radioantennes. Deze zijn allemaal met elkaar verbonden door een high-speed glasvezelnetwerk.

LOFAR Europees netwerk Alle binnenkomende data wordt omgezet door het rekencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen middels meerdere supercomputers. Daarnaast kunnen geofysici met aangebrachte seismische sensoren de Noord-Nederlandse aardbodem in kaart brengen, waardoor er kennis over bodemdaling, watermanagement en gaswinning wordt beloofd.

Andere gekoppelde sensoren voorspellen een beter inzicht in de groeiomstandigheden van gewassen. Ook biedt het internationale LOFAR-netwerk toepassingen als milieumonitoring en verkeersmonitoring en kan het sinds 2016 als deeltjesdetector fungeren.

Ten slotte biedt de ict-infrastructuur met meerdere supercomputers een enorme opslagcapaciteit. Bedoeld voor grote aantallen digitale gegevens van grote instellingen en bedrijven uit oogpunt van veiligheid.
Klinkt allemaal fantastisch, of toch niet?

Thuis en levend

Om die vraag te kunnen beantwoorden gaan we terug naar de basis. De aarde is ons thuis en daarom is uiterste voorzichtigheid en wijsheid geboden. Ook is de aarde alleen al vanuit geofysiologisch oogpunt als een levend organisme te beschouwen. Zij is aan de buitenkant begrensd door de ruimte waarmee energie wordt uitgewisseld.

Aarde is een levend systeem

Hoogwaardige ongebonden energie en zonnestraling komt binnen, warmtestraling en natuurlijke elektromagnetische straling gaat naar buiten.

Zij is aan de binnenkant begrensd door een enorme hoeveelheid heet plastisch gesteente waarop de aardkorst drijft en waarmee materie en chemische stoffen wordt uitgewisseld. Daarmee kun je de aarde een levend systeem in homeostase noemen.

Het klimaat is 3,8 miljard jaar lang geschikt gebleken voor leven en het zuurstofgehalte is honderden miljoenen jaren constant gebleven. De aarde gebruikt de zonne-energie en heeft op planetair niveau een stofwisseling.

Hartslag en energieveld

Omdat het aardoppervlak negatief geladen is en de onderkant van de ionosfeer rondom de aarde (op 55 km hoogte) positief geladen is, geeft deze spanning een stralingsfrequentie. De Duitse natuurkundige Winfried Otto Schumann en zijn leerling en opvolger Herbert L. König bepaalden in 1954 dat deze een basisfrequentie van 7,8 Hz heeft. Dit heet ook wel de Schumannresonantie.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een direct verband is tussen deze aardehartslag en onze hersenritmes. In dit geval de alfagolven wanneer wij volledig ontspannen en alert zijn.

Door geleiding van de aardehartslag door ons lichaam, bijvoorbeeld via biofeedbacktraining, komt de frequentie van 7,8 Hz direct beschikbaar. Het lichaam stemt zich hier automatisch op af, resoneert mee en dit stimuleert het zelfherstel.

Echter, de steeds grotere hoeveelheid kunstmatige elektromagnetische straling in onze levensether dringt deze essentiële aardehartslag naar de achtergrond. Het is lastiger om af te stemmen en vraagt van ons bewuste aandacht. Want wanneer wij in ‘alfa-staat’ zijn en resoneren met de aardehartslag, weten wij dat we verbonden zijn met al het leven en dat we een onlosmakelijk onderdeel zijn van het grotere geheel.

magnetisch veld rond de aardeHarmonie en eenheid

Elk atoom, ieder levend organisme en dus ook de aarde is omringd door zijn eigen energieveld dat bekend staat als de torus.

Het is een zelfdragend, evenwichtig dynamisch energiestroomproces dat bestaat uit een centrale as, vortices aan elk uiteinde en een omringend wervelend energieveld.

Deze torus vormt de basis van alle levensvormen die wij kennen en al deze energievelden beïnvloeden en versterken elkaar als het goed is.

Wanneer er sprake is van harmonieuze samenwerking, onderlinge verbondenheid en bewustzijn, dan ontstaat er orgon. Dit is vergelijkbaar met het Griekse pneuma, het Latijnse spiritus vitalis, het Indische prana en het Chinese Ch’i.

Orgon is een fundamentele, scheppende kracht en komt van nature overal in de atmosfeer voor.

Bewuste manipulatie

Ondertussen echter bouwen mensen op allerlei (bewust gekozen) plekken installaties, gebouwen en ‘kunstwerken’ die op geen enkele manier rekening houden met deze vitale levensenergie en onderlinge verbondenheid.

Het is zelfs zo dat een bepaalde groep mensen sinds lange tijd bewust de energiehuishouding van de aarde en al het leven negatief manipuleert. Zij bouwen bijvoorbeeld energetische ‘gedrochten’ op leylijnen, krachtplaatsen en kruispunten en tappen op deze manier de levensenergie af. Ook creëren zij op deze manier veel verstoringen, destructieve energie en DOR (Deadly ORgone).

DOR is geblokkeerde levensenergie. Naast DOR ontstaat er soms ook oranur wat ‘orgone rediation against nuclear radiation’ betekent. Het is een vorm van hyperactieve energie met een ‘scherpe’ en ‘splijtende’ structuur. Het ontstaat onder andere bij tl-verlichting, beeldschermen en kerncentrales, maar ook als mensen of dieren agressieve uitbarstingen hebben of ernstig trauma ondergaan.

Slachthuizen zijn hier een voorbeeld van, maar ook plekken waar gevochten, (ritueel) gemoord of (ritueel) misbruik heeft plaatsgevonden. Vaak gaat oranur (heftige gebeurtenissen) vooraf aan DOR (uitputting, apathie). Deze vormen van geblokkeerde energie zijn ook zichtbaar en voelbaar in je eigen energieveld, ofwel je aura.

Bron: Shumann Instituut Nederland

Afstemming en bewustzijn

Kennis vergaren en zelf onderzoek doen is een eerste belangrijke stap. Tegelijkertijd stem je dit af met je hart zodat je ‘weet’ of het klopt. Daarmee verruim je je bewustzijn waardoor de verbinding met het Leven zich herstelt.

Het herstel van je eigen energiesysteem is de basis. Vervolgens ervaar je wanneer je omgeving al dan niet op jouw verruimde bewustzijn aansluit. Is dit niet het geval, dan kun je in afstemming vragen wat er nodig is om het evenwicht te herstellen.

Dit kan op verschillende manieren plaatsvinden. De één doet dit middels intentie ofwel gedachtenkracht; een vorm daarvan is ecotherapie. De ander ervaart samenspel en herstelde verbinding met de omgeving door te giften met orgonite.

Het giften van LOFAR

En zo ontstond er een paar maanden geleden tussen vier mensen het spontane plan om naar Drenthe af te reizen. Naar LOFAR, één van de grotere locaties in Nederland die al een tijd op het vizier lag. Een dergelijk project is zo omvangrijk dat het niet in één bezoek door iemand alleen te giften is en bovendien is het niet bij ons om de hoek.

Zo gezegd, zo gedaan en een paar dagen later zijn we richting Buinen gereden. Aangekomen op het terrein overviel ons een gevoel van kille verlatenheid. Het basisveld met het hart van de telescoop ligt in een komvormig gebied zonder één enkele boom of struik. Ik was me hier scherp van bewust omdat ik mezelf die dag een observatieopdracht had opgelegd als onderdeel van mijn permacultuuropleiding.

LoFAR giften

Eerst zijn we een aantal speciaal vervaardigde busters gaan giften rondom het hart van de telescoop. Daarna zijn we alle kleinere antennevelden langsgereden en hebben deze naar behoefte voorzien van TB’s (towerbusters) en/of HHG’s (holy hand grenades). Al dan niet in combinatie met koperen buizen. Hier zijn we een paar uur mee bezig geweest.

In de nabije omgeving ontdekten we op de kaart nog een aantal andere locaties met scherpe of dode energie. Een nabijgelegen meertje, een zendmast in een dorp pal naast een basisschool, een goed verscholen bomencirkel in het bos én een hunebed (D30).

Deze laatste twee hadden een dusdanig ‘knetterende energie’ dat we blij waren dat we konden giften. Onderstaande foto is van het hunebed voor het giften.

Hunebed

Positieve actie

We kijken alle vier terug op een bijzonder positieve ervaring.
In de wereld van de etheric warriors is het algemeen bekend dat je tijdens het giften intimidatie op je pad vindt. Gifters zijn regelmatig achtervolgd door politieauto’s of belaagd door helikopters.

Deze dag wisten wij ons beschermd, alsof er een veelkleurige doorzichtige koepel als een halve bellenblaasbel over ons heen hing. Er waren die dag medewerkers van ASTRON aan het werk, maar het leek wel of wij onzichtbaar waren.

Halverwege de dag voelden we de energie kantelen; was het eerst nog gespannen en kil, vanaf dat moment werd het gebied uitnodigend en warmde alles op.

Al met al een ervaring om met dankbaarheid op terug te kijken. Dit inspireert ons om de volgende projecten met vertrouwen tegemoet te zien!

Heb je behoefte aan een meer diepgaande uitwerking van één van de onderwerpen die in dit artikel kort zijn aangestipt? Laat het ons weten in de reacties. Dan kunnen we daarop inspelen!

Gerelateerd

Vitale levensenergie verder onder vuur: bomenkap, watermisbruik en stralingsintensivering – plus wat daaraan te doen is

Giften met orgonite: negatieve straling omzetten in positieve levensenergie

De lucht ontgiften met de orgonite cloudbuster

Orgonite maken en giften: een handleiding en achtergrond – pdf nu beschikbaar

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Rutger Slim schreef:

  Het is me uit het verhaal niet duidelijk geworden waarom deze ontvangers van zeer zwakke signalen uit de ruimte ‘dor’ zouden veroorzaken. Ze zenden zelf niets uit. De antennes staan in een gebied met zeer schoon kwelwater, dat afstroomt vanaf de Hondsrug. Om die reden een vogelbroedgebied. Een mooie combinatie van functies. Het gebied is slecht toegankelijk. Dat is een voordeel voor de antennes maar ook voor de vogels. Mogelijk trekt de orgonite nog wel meer vogels aan. Dat is dan weer een voordeel.
  De oude antennes van Astron staan trouwens op grond met een zeer belast verleden, Kamp Westerbork. Die antennes zijn nog steeds in gebruik. Mogelijk is giften daar meer op zijn plaats, vanwege de geschiedenis.

  • Esther Hoek schreef:

   Hoi Rutger, Mooi dat je de constellatie van Westerbork noemt. Als je een lijn naar rechts trekt langs deze telescopen dan gaat deze door het hart van LOFAR. Ze staan energetisch met elkaar in verbinding. Het trauma in dit gebied is vele duizenden jaren ouder. Giften met orgonite doen we alleen als we, in dit geval pendelen op de kaart, DOR of oranur meten. Dit gebied was ernstig verstoord. De oorzaak weten we ook niet altijd precies. Dat hoeft ook niet. Herstel is belangrijker. Het is geen kwestie van of of, maar van en en. En…Westerbork staat zeker op het lijstje! Hartegroet, Esther

   • Niels schreef:

    Een goed en mooi artikel Esther. Bedankt! Ik zou graag meer willen weten over pendelen op de kaart.
    Kan ik met jou in contact komen?

 2. gazelle schreef:

  kun je iets meer zeggen over ASTRON medewerkers ? met dank,

  • Esther Hoek schreef:

   Het meest korte antwoord is dat ASTRON het Nederlands instituut voor radioastronomie is. Het heeft de LOFAR telescoop ontworpen, gebouwd en onderhoudt en beheert het. Toen wij er waren, was men o.a. aan het graven. Blijkbaar vinden er nog steeds uitbreidingen plaats. Naast LOFAR werken zij aan tal van andere internationale projecten. Zie voor meer achtergrondinfo www.astron.nl/

 3. lammert schreef:

  hoi esther hoek,ik hou van wat je deed en daarmee van jou…….volgende x ga ik graag mee, goed?

 4. Helena Struik schreef:

  Interessant artikel!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.