Het basisprincipe van een vliegende schotel

Deze video laat het basisprincipe zien van een vliegende schotel. Het gaat om de techniek die we elektromagnetische voortstuwing (electromagnetic propulsion) noemen. Deze demo-opstelling stond op de informatemarkt van de GlobalBEM Conferentie in oktober 2013 in Boulder Colorado.
Russell Anderson, CEO van Searl Aerospace, licht de werking toe.

(English summary below Dutch text)

Magneetmotor
Op deze stand was eveneens een werkend model te zien van een magneetmotor. Behalve stroom ontstaat rondom zo’n motor ook een magnetisch veld dat de potentie heeft om de zwaartekracht te verminderen of zelfs op te heffen. Tegelijkertijd daalt daarbij de temperatuur. Een ander kenmerk is dat de toename van de snelheid exponentieel is wanneer het voltage van de stroomtoevoer toeneemt. Dit betekent in theorie dat je met zo’n voertuig warp-snelheden kunt bereiken en interstellair kunt reizen.

Testvlucht
De Amerikaan Ralph Ring heeft begin jaren ’60 van de vorige eeuw daadwerkelijk een testvlucht uitgevoerd met een op deze techniek gebaseerde vliegende schotel. Dat gebeurde in het kader van een supergeheim regeringsprogramma. Op de GlobalBEM Conferentie van vorig jaar in Hilversum vertelde Ralph Ring daarover.

Summary
Demo: the basic priciple of a flying saucer

This video shows the basic principle of the propulsion of flying saucers. Russell Anderson, CEO of Searl Aerospace showed en explained this technology at a booth during the second GlobalBEM Conference from 10-12 October 2013 in Boulder, Colorado. In addition to that Searl showed a working model of a magnet motor.
Last year Ralph Ring told the participants of the first GlobalBEM Conference in Hilversum, Holland, that in the sixties of last century he actually flew a craft, build according to these design principles, as part of a top secret government programm.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Helena schreef:

    Gaaf om dit te zien, ik stuur dit door naar een geinteresseerde. Dank weer voor het delen!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.