Fukushima is een misdaad tegen de aarde

Een paar dagen geleden hoorde ik een update van Arnie Gundersen over de actuele situatie met de vier kerncentrales in Fukushima. Gundersen is de man die vorig jaar geweldig werk deed door – als een van de weinigen – uitgebreide, eerlijke en deskundige informatie te geven over de ramp die zich daar voltrok.

Na zijn laatste update is pijnlijk duidelijk dat het woord ‘voltrok’ misplaatst is. De ramp in Fukushima voltrekt zich namelijk nog steeds. Er is een continue uitstroom van zeer giftig materiaal in de bodem, de zee en de lucht. En dus in de voedselketen. Iedere vis in Fukushima 2011de Stille Oceaan tussen Japan en het Amerikaanse continent raakt besmet, aldus Gundersen.

Afgezien van de schade die dit aan al het leven in de oceanen toebrengt, levert dit uiteindelijk voor de menselijke soort op termijn een moeilijk te calculeren aantal ‘extra’ kankergevallen op. De deeltjes die dit veroorzaken zijn anoniem. Er staat geen afzender op, zoals ‘Groetjes uit Tsjernobyl’ of ‘Veel liefs uit Fukushima’.

Gundersen vertelt in de hierboven aangehaalde podcast dat de straling in reactor 2 zo hoog is opgelopen dat er in de onmiddellijke nabijheid ervan geen werkzaamheden meer kunnen plaatsvinden. Dat geldt ook voor de omliggende centrales, terwijl het met name essentieel is dat de 1500 brandstofstaven in het reservoir bij reactor 4 worden weggehaald. Bij een volgende zware beving stort dit reservoir in en is de ramp echt niet meer te overzien.

Mijn verontwaardiging dat je hier nauwelijks iets over leest in de mainstream media is onderhand wel gezakt. I take it as a fact. Fukushima is een tipping point, of de media er nu aandacht aan besteden of niet. Een tipping point op het gebied van ons leefmilieu dat ernstig wordt bedreigd. En ook een tipping point op mentaal vlak, want Fukushima is een misdaad tegen de Aarde.

Er is maar één remedie: onmiddellijk stoppen met deze methode van energieopwekking en al die rommel opruimen. Als dat tenminste nog kan.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Fred Teunissen schreef:

  Dag Gerda, ik weet dat niet zeker. Het is een ongoing disaster, dat is volkomen duidelijk. Er is continue, ernstige aantasting van het milieu op een ongekende schaal. Ik kom er nog wel een keer op terug met een nieuw bericht.

 2. Gerda schreef:

  Volgens mij is de spare-pool van reactor 4 verdampt. In de MSM blijft dat onbesproken. Alleen de eerste 3 etages staan nog maar en er is een stellage om het gebouw heen gebouwd en bekleed..
  In other words ” We are toast “

 1. 16 september 2015

  […] optrad. Maar ongeveer vanaf 2011 gaat het weer bergafwaarts. En wat was er in dat jaar? Precies: Fukushima. Daar wordt overigens met geen woord over gerept in het […]

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.