Een mooi boek over background-energie

Stel je voor dat er een manier zou zijn om energie uit onze directe leefomgeving op te pikken zonder dat dit het milieu belast. Zonder grote installaties en zonder kapitale infrastructuur voor het transport van die energie. Stel je verder voor dat deze energie in zulke immense hoeveelheden gewonnen kan worden dat de energiebehoefte van onze planeet er voor ettelijke eeuwen mee kan wordend gedekt. En stel je bovendien voor dat deze manier van energie-opwekking maar een fractie kost van wat we vandaag de dag uitgeven om alles te laten draaien.
Dat zou de wereld een ander aanzien geven.

Met hun boek Breakthrough Power maken de Amerikaanse auteurs Jeane Manning (wetenschapsjournalist) en Joel Garbon (wetenschapper) aannemelijk dat dit soort ‘nieuwe’ energie bestaat en dat er niet alleen al werkende prototypes zijn, maar dat zulke apparaten ook al in het begin van de vorige eeuw door verschillende pioniers werden ontwikkeld. Waarom we hier dan zo weinig van weten is een vraag waar de auteurs uitvoerig bij stilstaan.

Hun boek geeft een uitgebreid historisch overzicht en somt ook een reeks projecten op waar op dit moment aan wordt gewerkt.

Wil je hier meer over weten? Dan is het Breakthrough Energy Congres op 9, 10 en 11 november in Hilversum een ideale gelegenheid. Joel Garbon is daar een van de sprekers. Ook andere prominenten uit de wereld van de doorbraak-energie komen naar dit congres.

Breakthrough Power
Amber Bridge Books 2011
ISBN 978-0-9810543-0-8
Prijs 19,99 euro

Bol.com
Conferentie

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.