Blogging from Boulder (NL)

Over krap drie weken gaat het los op het universiteitsterrein van Boulder, Colorado: de tweede conferentie van de Global Breakthrough Energy Movement (GlobalBEM). Het belooft een minstens even turbulente gebeurtenis te worden als de eerste conferentie, vorig jaar november in Hilversum.
Ik heb daar uitvoerig over bericht op dit blog, vooral in de vorm van video-opnamen.

Teamblogging
En jazeker, dat ga ik in oktober weer doen. Maar nu samen met GlobalBEM-collega Lex Ros. We zullen tijdens het evenement hier – op TransitieWeb – impressies en korte interviews met sprekers publiceren. Heet van de doorbraaknaald. Langere items zullen volgen, na afloop van de conferentie.

Abonneer je!
Wil je van deze postings op de hoogte gehouden worden via e-mail? Meld je dan aan als abonnee van dit blog

Opwarming
Om alvast in de stemming te komen hieronder wat video;s uit het YouTubekanaal van GlobalBEM.


Trailer van de conferentie (2:20)

Aanbeveling van Foster Gamble, regisseur van de film Thrive (4:15)

Interview met Foster Gamble (1:04:26)

Interview met Jeane Manning: The Big Picture (Soundcloud (1:01:20)

Meer informatie:
GlobalBEM Voices (schitterende verzameling video’s)
GlobalBEM
Conferentie 2013
Conferentie 2012
Pulse Magazine

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Adri Ros schreef:

  Gezamenlijk in Transitie, dat is wat ik ook wil en met mij transitiontowns.nl/, de sociale beweging voortgekomen uit de permacultuur. De integrale benadering is dus ook mij/ons op het lijf geschreven. Kun je aangeven hoever de nulpuntenergie gevorderd is? Of het al klaar is om te verspreiden in de wereld? Kunnen we het ergens in actie zien? Alle hulp (-middelen) die mogelijk zijn voor deze transitie, is hard nodig de komende zware tijden.

  • Fred Teunissen schreef:

   Beste Adri, dank voor je reactie.
   De vragen die je stelt zijn ook mijn vragen. Ik neem ze mee naar de conferentie in Boulder en zal ze daar voorleggen aan deelnemers die hier veel meer van weten dan ik. Hun antwoorden zal ik op dit blog posten.
   Nulpuntenergie is al zo oud als de wereld. De vraag is of we kunnen ontdekken hoe we daar verantwoord gebruik van kunnen maken. Er bestaan sterke vermoedens dat er militaire toepassingen zijn in de vorm van energiewapens, maar die zijn geheim. En er zijn over de hele wereld verspreid uitvinders die – met wisselend succes – proefopstellingen bouwen in hun garageboxen en laboratoria. De grote uitdaging is om deze installaties stabiel te krijgen. Dat is een essentiële voorwaarde voor productie op grotere schaal.
   Ik hoop in Boulder een goed zicht te krijgen op vindingen die vlakbij of misschien zelfs al in productie zijn. Op de conferentie in Hilversum in 2012 waren er twee werkende vindingen te zien: de Aquapol-vinding van de Oostenrijkse ingenieur Wilhelm Mohorn – die al in productie is – en een solid state device dat gedemonstreerd werd door Mark Dansie uit Australie.
   hartelijke groet,
   Fred

 2. Helena schreef:

  Ik kijk uit naar je bevindingen op deze spannende 2e conferentie Fred!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.