IT voor de Nieuwe Aarde

Vanmiddag las ik een inspirerend artikel over een nieuw online computerplatform met een prachtige naam: Ethereum. Naar mijn idee kan deze software de fundering worden van een IT- infrastructuur voor de Nieuwe Aarde.

In technische termen gaat het om blockchain-technologie. Dat is de techniek achter de digitale valuta Bitcoin. Met deze techniek kunnen directe transacties worden gedaan tussen producent en consument. Dus met voorbijgaan aan de gebruikelijke tussenschakels. En ook zonder de banken, zonder bemoeizuchtige en grijpgrage overheden en ook zonder dat er euro’s heen en weer gaan. De transacties vinden plaats met nieuwe digitale valuta of eventueel met gesloten beurs.

Het artikel dat ik las legt uit dat de globale supply chain, zoals we die nu kennen – met veel tussenschakels en met transport over enorme afstanden – een achterhaalde realiteit is. De nieuwe werkelijkheid is die van de supply circle.

Overal op aarde zijn er groepen mensen die op een andere manier willen leven en werken. Met meer lokale, eerlijke en duurzame productie, eerlijke handel en geen toevoerlijnen meer van duizenden kilometers als dat niet echt strikt noodzakelijk is. Voor al deze mensen is deze nieuwe software een steun in de rug.

Ethereum fungeert als een lanceerplatform voor allerlei (mobiele) apps. Bijvioorbeeld het sociale (tribal) netwerk Inflekt. Dat zal straks overal gelijkgestemde individuen en ecologische en intentionele enclaves met elkaar verbinden en bedrijvigheid en communicatie mogelijk maken.

Ik word hier erg blij van. Ook al, omdat deze ontwikkeling duidelijk maakt dat ecologische enclaves niet teruggaan in de tijd (zeg maar: naar het boerenleven van eeuwen geleden), maar vooruit in de tijd, daarbij ondersteund door moderne technologie. Niet op weg dus naar wat we al kennen, maar op weg naar een nieuwe werkelijkheid die we nog gaan vormgeven. En dat ook met fonkelnieuwe IT.

Ja, daar werd ik vandaag ongelofelijk blij van.

Hieronder een korte toelichtende video en een link naar een ander zeer interessant artikel over dit onderwerp.

Ethereum en basisinkomen

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.