Hoe we de globalistische machtsgreep kunnen weerstaan

Het wordt steeds duidelijker dat de coronacrisis de dekmantel is voor een goed geplande, wereldwijde machtsgreep van een kleine elite van machthebbers. Zij gaan de wereld nu met strakke hand vormgeven naar hun beeld.
De coronacrisis is een PLANdemie. 

Covid-19 machtsgreep

Hun grote wapen van de machthebbers heet doodsangst. Angst vertroebelt je waarneming en maakt dat je niet meer adequaat reageert.

Daarom begint ieder goed antwoord met kalmte, helderheid en overzicht. Doe een stap terug, neem afstand, loop een rondje door de tuin. Mediteer.

Maar met mediteren alleen komen we er niet.
We moeten ook goed analyseren wat er op ons afkomt.

De globalistische doos van Pandora

Dit is het pakket van maatregelen dat in de slipstream van de coronahysterie op ons af komt. Laten we het de globalistische doos van Pandora noemen.

* gedwongen vaccinaties en daardoor grote gezondheidsschade bij allen
* het chippen en aan het netwerk ‘hangen’ van de hele bevolking
* rigoreuze censuur
* nergens te ontlopen 5G-straling (100% dekking)
* ontvolking van het platteland en concentratie van de bevolking in grote urbane centra (smart cities)
* afschaffing van contant geld, cashless society
* staatscontrole van de voedselmarkt en voedseldistributie
* het ‘uitfaseren‘ van ouderen en ‘onproductieven’, voornamelijk door medische dwang (bevolkingsonderzoeken, vaccinaties)
* een herschikking (‘reset‘) van de wereldeconomie waarbij nog meer macht bij de elite komt, verarming van grote delen van de wereldbevolking als gevolg daarvan.

(NB: zie voor drie bronnen die deze opsomming onderbouwen de links onderaan dit artikel)

Kleine stappen richting Orwellistan

Sommige maatregelen die nu in het kader van de coronacrisis worden genomen hebben al overduidelijk Doos van Pandora-trekjes. Bijvoorbeeld dat je in supermarkten dadelijk niet meer mag betalen met contant geld. Dat lijkt een tijdelijke maatregel te zijn, maar waarschijnlijk is het een stap in de voorbereiding op een permanente verbanning van cash.

Of neem de censuur die draconische vormen begint aan te nemen. Vandaag werd bekend dat Twitter ‘misleidende informatie’ actief gaat verwijderen. Door de overheid aangestelde ‘deskundigen’ gaan voortaan uitmaken wat waar is en wat niet. Een onversneden Orwelliaans Pandoradoos-element.

Er verschijnen ook ineens berichten in de corporate media over een verbod om te vliegen als je niet volgens overheidsvoorschrift gevaccineerd bent. Dit is een reisverbod voor dissidenten.

Of neem de voortdurend herhaalde roep om een coronavaccin. Of nog erger: om vaccins die nog in ontwikkeling zijn te gaan toepassen zonder dat ze naar behoren zijn getest.

Het zijn allemaal kleine stappen op weg naar het globalistische Orwellistan.

Wat kunnen wij hier tegenoverstellen?

Ik pak nu een paar belangrijke elementen uit de gitzwarte doos en probeer alvast wat aanzetten te formuleren voor een antwoord daarop. Ik nodig iedereen uit hierin mee te denken en creatieve oplossingen aan te dragen.
Plak ze maar onderaan dit stuk bij de reacties.

1. Vaccinaties
Ons tot het uiterste hiertegen verzetten zou ik zeggen, maar ons ook realiseren dat grote delen van de bevolking in deze val zullen lopen en grote schade zullen oplopen. Daarom is het zeer belangrijk dat we bestaande holistische technieken toepassen om vaccinatieschade te herstellen. Denk aan homeopathische oplossingen, bioresonantie en ontgiftingskuren. Je kunt ook denken aan het ontwikkelen van geheel nieuwe technieken hiervoor.

Dat brengt ons meteen bij punt twee, want deze kennis moet toegankelijk blijven en dat lukt niet als het internet strak wordt gecensureerd.

2. Decentrale en locale media
Hier kan het antwoord bestaan uit een veelheid van kleinschalige media die wel met elkaar in contact staan. Deels zullen dat de decentrale social media zijn die momenteel ontwikkeld worden. Maar voor een ander deel voorzie ik een explosie van creativiteit: TV-uitzendingen op usb-sticks die van hand tot hand gaan. Boekjes in kleine oplagen. In garageboxen geprinte tijdschriften. Muurkranten. Een klein legioen van citizen journalists. Zo’n beetje wat we in de jaren ’60 de Underground Press noemden.
Als het internet dicht gaat dan zal onze creativiteit nieuwe wegen openen.

3. 5G
Ons tot het uiterste hiertegen verzetten zou ik zeggen. En als dat niet of onvoldoende lukt, de ‘witte zones‘ zonder straling verdedigen. Maar ook zorgen voor een goede fysieke weerstand en voor afscherming.

Bomen en bosschages kunnen ‘dekking’ bieden. Zorg ook voor voldoende aarding, zodat de lading weg kan vloeien in de schoot van moeder aarde. Zoek vaker de natuur op, het strand, de duinen, je eigen tuin.

Waarschijnlijk wordt ook de adem van groot belang omdat 5G impact lijkt te hebben op de zuurstofopname door de longen. Er zullen vast ademhalingstechnieken bestaan om dat effect te compenseren.

4. Eigen voedsel verbouwen
Eigen voedsel verbouwen wordt cruciaal. Door de geforceerde economische crisis zullen er tekorten ontstaan. Mr Global zal die aangrijpen om de distributie centraal te gaan regelen. Je bent daar niet van afhankelijk als je een eigen tuin hebt met groenten, vruchten, noten en fruit. En misschien kippen en (klein)vee. Dit kan ook in de stad, maar een plek op het platteland biedt veel meer mogelijkheden.

5. Geen geld en alternatief geld
Je kunt je hier afvragen waar je cash voor nodig hebt en of dat ook anders kan, zonder cash. Bijvoorbeeld je haren laten knippen in ruil voor een goed gevulde zak groenten. Misschien gaan we ook wel veel meer weggeven. Als iedereen dat doet, komt niemand tekort.
Maar er kunnen ook nieuwe grassroot valuta ontstaan. Naast de al bestaande pegels, guldens, dukaten, makkies, noppes, enzovoort.

6. Kleine gemeenschappen versterken
De globalisten hebben het niet op krachtige locale sociale netwerken. Liever zien ze geïsoleerde individuen. Die zijn beter beheersbaar.
In een goede crisis leer je de kracht van een gemeenschap kennen. Alles wat aan deze kleine kernen bijdraagt is een streep door de rekening van Mr Global.

Ik heb op TransitieWeb vaker over deze onderwerpen geschreven. De koers van kleine zelfsturende locale gemeenschappen heb ik in deze artikelen ALOHA genoemd.

Met een knipoog naar de UN Agenda 2030 kunnen we ons uitgebreide pakket van tegenmaatregelen noemen. Van die naam word je vrolijk!

Hieronder plaats ik vijf hoogst actuele video’s die aansluiten bij het bovenstaande en die ik warm aanbeveel. Ze geven elk op hun eigen wijze het bredere plaatje weer. Oftewel op de eerste A van ALOHA (die staat voor Alert). Ook geven ze invulling aan de laatste letter van ALOHA (die staat voor Actie).

Bronnen met info over het ‘Pandora-pakket’

Algemene UN doelen
Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development

Het Masterplan COVID-19
COVID Action Platform

De voorafgaande oefening: Event 201
Event 201 Pandemic Exercise: Highlights Reel

Vijf video’s

Rosa Koire. UN Agenda 2030 exposed

Ice Age Farmer
ALERT: Feds Take Control of Food/Trucking as Grocers UNABLE to Get Food

Ice Age Farmer
“We Have No Food for You” – Insiders on Food Supply Shortages

Max Igan
Covid-19 Lockdown

Wolfgang Wodarg
Dr. Wolfgang Wodarg: Corona Panic – erstaunliche Einblicke / stunning insights 2020-3-13

 

Gerelateerd

Dit is geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep

Een paar gezond-verstand-vragen over de corona nep-epidemie en een waarschuwing

We zitten middenin een psydemie

De corona nep-pandemie: wat is eigenlijk het gevaar?

Foto: Pixabay 


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Natascha schreef:

  ik ben blij met dit artikel. Het geeft houvast, erkenning. Maar ik zoek nog wat meer. Een manier om met alle wakkere mensen iets te DOEN behalve het bewustzijn vergroten. ik heb het antwoord niet, maar ik voel wel hoe belangrijk dat is. Heel veel mensen worden wakker, gelukkig, maar heel veel mensen doen nog iets in hun uppie. We hebben met zijn allen zoveel power. Hoe maken we die verbinding met elkaar?

 2. Lara schreef:

  Over het zelf voedsel verbouwen, ik denk dat dit heel belangrijk is, nu in het zaai-seizoen.

  Corona laat de zwakheid van een geglobaliseerde wereld zien. Nederland heeft lang geleden besloten niet zelfvoorzienend te zijn. Hoewel we een gigantische agrarische export hebben, momenteel zijn er geen seizoenswerkers om de gewassen aan te planten. Voor de import, wanneer gaan de lockdowns de internationale ketens beïnvloeden?
  Dit gaat voor tekorten zorgen. Wat doen we er nu aan? Kunnen we boeren vragen aardappels of andere granen/groenten te zaaien ipv mais? Burgers hiervoor inzetten? In de Indische buurt in Amsterdam hebben bewoners jaren geleden succesvol gelobbyd om de gemeenteperken in volkstuintjes om te zetten. Ik woon in een wijk met veel gras. Eigenlijk denk ik dat we die velden nu, in het zaaiseizoen zouden moeten beplanten. Hoewel dat lastig is met het samenscholingsverbod.
  En voor iedereen met een tuin, zou ik aanraden aan een plekje vrij te maken om wat groeten te groeien.

 3. Edwin schreef:

  Lieve mensen, ons nieuwe denken mag beginnen.Er bestaat alleen een complot als je dit oude systeem niet herkend. Dat is de grote mindfuck!
  Het heeft mij twee weken gekost om dit nieuwe denken in mijn leven te laten komen. En ja ik was in rouw omdat er werkelijk een verdorven geest achter dit project zit. Al jaren blijkt! En dat doorzien is een ook een nieuwe kans voor ons.
  Neem er rustig de tijd voor! Je hoeft van mij niet iets in te zien. Zelf was ik gebaat bij, stel dat dit allemaal waar is …of stel dat de helft waar is …
  Zo stortte mijn complete wereldbeeld in. En daar kunnen wij tegen, echt waar.
  Maar neem de tijd, jouw eigen tijd hiervoor.
  En zo ben ik zelf ook begonnen met een nieuw wereldbeeld creëeren waarin plaats is voor werkelijke naastenliefde en positieve zaken. Laat je niet afleiden door al deze ruis. Het gaat allemaal nog veel erger worden, tenminste de nieuwsgeving erom heen. Trap niet in de hersenspoelerij.
  Mediteer, vertrouw op jouw innerlijk kompas. Dat is waar we op terug kunnen grijpen. En dat is het kostbaarste wat een ieder van ons heeft.
  Zo kunnen we een werkelijke brug maken naar elkaar en worden we milder naar elkaar. En dat is volgens mij ook wat er nu keihard nodig is!
  Iets laten instorten is helemaal geen werelddaad, dat gebeurt ‘vanzelf’ al. Wat mij als mensen mogen en kunnen doen is een sterk veld maken waarin de menselijke maat op nr 1 staat. Hoe dat eruit ziet is aan jou, maar de uitnodiging ligt er! Ze kunnen ons alle materiële zaken afnemen. Maar laat niet je vrije denken afnemen want zo pervers is dit systeem. Trap daar niet in en eem je verantwoordelijkheid en dat kan nu. Of wanneer het jouw tijd is.
  Een oprecht succes met het vinden van een nieuwe manier van leven. Ik wens ons bij deze succes!
  Een hartelijke groet. Edwin

  • Lena schreef:

   Edwin, ik vind dit mooi geschreven, het resoneert wel. Wat bedoel je juist met ‘er bestaat alleen een complot als je dit oude systeem niet herkent’?

   • Edwin schreef:

    Hoi Lena, daarmee bedoel ik dat ik ‘ conspiracy of complot denken een akelige term vind. Die term is bedacht om anders denken over de staat of autoriteiten belachelijk te maken. Het is de standaard truc van degenen die juist zelf de grootste truc hebben uitgevonden. Dat kun je ook herkennen bij vereniging tegen kwakzalverij. Die maken de alternatieve zorg ook belachelijk. Dat hebben ze zelfs in hun protocol staan. Daarin staat hoe je in 4 stappen alternatieve zorg tot een vorm van imbeciliteit kunt verklaren. Excuses voor deze woorden!
    Complot denken is dus niet iets zoeken in de vorm van complot. Maar een waarheid vinden achter het masker van de realiteit die wij voorgeschoteld krijgen. En als je dat doorziet ontstaat er een nieuwe realiteit, noem het leefwereld waarin wij nieuwe overwegingen en keuzes kunnen maken. En dat is fijn, want dat betekent ook verantwoordelijkheid nemen richting onze maatschappij en werkelijk naar elkaar omzien. Succes en bedankt voor je reactie. Een hartelijke groet.

 4. Anthony Migchels schreef:

  Heel goed. Ze hebben ons totaal bij de ballen met een absurde komedie.

  Nee, neem het ‘virus’ VOORAL NIET SERIEUS.

  80 dooie oudjes in heel NL is statistisch gewoon niet eens significant. En onze hele economie wordt geslacht, terwijl ‘volwassenen’ als bibberende kindjes smeken opgehokt te worden door de Nieuwe Wereld Orde om maar niet door elkaar aangestoken te worden.

  Ongelofelijk wat een psychose.

  Dit is het begin van het eindspel van de Nieuwe Wereld Orde, en we gaan nog een hele boel nare schokken meemaken, en we gaan in het hele depressie en verarming van historische proporties meemaken.

 5. Omg! schreef:

  Prachtig stuk weer van complotdenken en secte-achtig gedachtegoed. Mensen goed bang proberen te maken om ze achter je verknipte waanbeelden te scharen.

  Lekker voor het milieu ook al die voorgestelde jaren 60 hippie onzin om allerlei kleinschalige publicaties te gaan uitbrengen..of noet dat met zelfgestookte galappeltjes inkt?

  Mensen…waar maken jullie je allemaal zo druk om? Het leven, zelfs al wordt je ruim in de 80 is al zo kort! Overal tegenaan willen schoppen terwijl we in toenemende welvaart verkeren is echt niet de weg hoor!

 6. Jeanine Hoefnagels schreef:

  ik denk wel dat je dit “virus” serieus moet nemen. Een mondkapje heeft geen enkele zin naar mijn mening, maar wél thuis blijven en niet in grote groepen verblijven. Maar vooral: verse groente en fruit eten en die goed afwassen met natriumbicarbonaat. Zeker ook: veel lachen en plezier hebben en zien dat je op de een of andere manier UIT DE STAD komt. Dáár loop je het meeste risico. Ik zal me NOOIT laten vaccineren want het is duivels. En als 5G toch doorzet ( wat ik betwijfel), zit er maar één ding op: het onklaar maken van de masten. Ik zal nooit toelaten dat mijn gezondheid op die wijze wordt vernietigd.

 7. Lena schreef:

  Fijn artikel dat aanzet tot nadenken over wat je zelf kan doen. Ik zou zelf graag in contact komen met mensen die zich in het artikel kunnen vinden. Ik denk dat een real life netwerk daarin nodig is. Helaas kom ik in mijn omgeving geen mensen tegen die mij kunnen volgen. Al waarschuwingen en preken gekregen dat ik Corona serieuzer moet nemen. Zij zouden zich beter serieus afvragen wat er nu allemaal aan het gebeuren is. Persoonlijk zou ik me vooral in het gezondheidsstuk (beperken vaccinatieschade, afscherming straling, wat je allemaal kan doen om gezond te blijven) willen verdiepen. En ik ga me verzetten tegen gedwongen vaccinatie en 5G.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.