Een prima gids vol economische overlevingstips

[Deze video is GECENSUREERD door YouTube – zie onderstaande video daarover]

 

Zorg dat je snel uit de schulden raakt en investeer in alles wat je onafhankelijk en zelfvoorzienend maakt. Dat is in de rode draad in het e-book 10 Strategies to Survive & Thrive In Economic Collapse, een speciale uitgave van de website Activist Post.

Je kunt deze gids downloaden als je je aanmeldt voor hun mailing list. Een goeie deal, want het is een uitstekende tekst, vol goede adviezen en de website is ook zeker de moeite van het bekijken waard.

De tips in de survival guide bestrijken tien levensgebieden. Bijvoorbeeld het werk waarmee je inkomen verwerft. De gids raadt aan ervoor te zorgen dat je meerdere inkomensbronnen krijgt, want afhankelijkheid van maar één bron maakt je kwetsbaar in tijden van ernstige economische teruggang.

Aan het eind van de gids staat een investeringsplan in tien punten, in volgorde van prioriteit:
1. Leg een lang houdbaar voedselvoorraadje aan
2. Zorg dat je aardig wat contant geld in huis hebt
3. Zorg dat je uit de schulden raakt
4. Zorg dat je voldoende leefgeld op de bank hebt om 3 tot 6 maanden te overbruggen
5. Als je meer vermogen hebt, zet dat dan om in goud en zilver
6. Investeer in je eigen ontwikkeling en boor nieuwe inkomstenbronnen aan
7. Investeer in zonnepanelen, zonneboilers en apparatuur voor drinkwaterzuivering
8. Werk met anderen samen in lokale groentetuinen
9. Investeer in lokaal onroerend goed en in lokale bedrijvigheid
10. Doe aan vrijdwilligerswerk en geef aan plaatselijke goede doelen

Bij punt 6 en 7 wordt de Amerikaanse lezers aangeraden om ook wapens en munitie aan te schaffen. Ik vind dat niet zo’n heel geweldige tip, hoewel het in de Amerikaanse omstandigheden ook wel weer te begrijpen valt.

Lees ook dit artikel op Activist Post.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. natha schreef:

    Voor nu woon ik in een tiny house en ik heb geen schulden bij een bank. Ik ben gedeeltelijk zelfvoorzienend. De video werkt trouwens niet meer.. hij is beëindigd?

  2. Helena schreef:

    Yep geweldig om dit al te weten, Ik ga beginnen met mijn water handpomp! en biologische zaden voor een groente te kweken

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.