30 jaar Breakthrough Energy inventions … en nog altijd sluit een ijzeren gordijn de labs af

Gisteren zag ik de videoregistratie van de presentatie waarmee Geoffrey Miller op 28 mei de GlobalBEM Conference 2016 opende.

Miller geeft daarin een mooi, beknopt overzicht van het werk van pioniers als John Searl, John Bedini, Rick Frederick, Mike Waters (spreker op deze conferentie), Geoffrey Miller zelf en – uitgebreider – over dat van Joseph (Joe) Newman.

Over leven en werk van de laatste is door regisseur Jon Fox een documentaire gemaakt die in oktober vorig jaar in premiere ging. Geoffrey Miller is er zeer enthousiast over. Ik heb hier en daar online gezocht, maar kon geen plek vinden waar je deze film on demand kan zien. Als iemand een plek weet, wil ik er graag naar verwijzen. De trailer is wel beschikbaar via Vimeo. Ook is er een Facebookpagina en een Twitter account.

Miller laat in zijn presentatie zien dat hij een enorm laboratorium heeft met prototypen van vindingen van de besproken pioniers (en ook van anderen). Allemaal werkend. Niks is in productie. Het is net alsof er een ijzeren gordijn hangt dat dit en andere labs isoleert van de samenleving.

Met een beetje geluk kan je in zo’n lab nog wel wat experimenten doen. Maar van daaruit de sprong naar de markt maken lukt tot nu toe niemand. De markt is tot nu toe een onneembare vesting. Waarschijnlijk is dat ook precies de rode draad in de film van Jon Fox.

Update 18 juni:
Ik vond een pdf van het boek van Joseph Newman uit 1984, getiteld The Energy Machine of Joseph Newman (338 pagina’s).

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. jan schreef:

    Wat zal ik zeggen. Als ze werkende machientjes hebben dan kunnen ze beginnen met ze aan hun familie en de buren te verhuren. En zo hun onderneming uitbouwen. Maar dat doen ze niet! Dus misschien is er toch iets anders aan de hand? Misschien hebben ze hun familie en de buren niet van de werking kunnen overtuigen?? Zijn ze zelf al van de meter ??

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.