Symposium donderdag 27 september: ecologische leefgemeenschappen zoeken breder draagvlak bij overheden

Ecodorpen en ecologische leefinitiatieven gaan op 27 september tijdens het symposium ‘De meerwaarde van ecodorpen’ diepgaand in gesprek met gemeentelijke en andere overheden. Een prima initiatief, want tussen ecodroom en ecodaad staan – onder meer – bestemmingsplannen in de weg.

Nederland is een hokjesland. Iedere centimeter grond is hier ingekleurd als bestemd voor bewoning OF bedrijvigheid OF recreatie OF agrarische activiteit OF enzovoort.

Terwijl ecodorpen EN-En zijn.
Je wilt daar wonen, werken, recreëren en duurzame tuinbouw en veeteelt bedrijven. Ecodorpen vergen dus een nieuwe aanpak van de planontwikkeling.

De nieuwe Omgevingswet biedt hier een kader voor, aldus de initiatiefnemers in hun persbericht. Ik hoop van harte dat ze hier gelijk in hebben.

Als overheden bereid en (wettelijk) in staat zijn om over te schakelen op EN-EN dan kunnen tal van initiatieven – die nu nog als utopische ufo’s boven het maaiveld zweven – eindelijk de grond raken. En initiatieven die al in de opstartfase verkeren kunnen dan sneller doorpakken.

Naam symposium: De meerwaarde van ecodorpen
Locatie: Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst
Tijd: 10.00u (inloop) – 16.30u (na afloop hapje en drankje)
Kosten: € 195, inclusief lunch, netwerkbijeenkomst en rondleiding ‘Aardehuizen Olst’
Aanmelden
Meer informatie
symposium@ecodorpennetwerk.nl

Gerelateerd
Honderd zelfvoorzienende enclaves: een plan om natuur en mens te dienen

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.