GlobalBEM Conference 2013, The Day After (Nl)

Vanmiddag, toen ik in mijn hotelkamer lag bij te komen van een lichte migraine-aanval, drong het langzaam tot me door: we praten niet langer over een betere samenleving, we praten over een compleet andere beschaving.

Nieuw Atlantis
Ik schrijf deze regels met de nodige aarzeling, maar hoe langer ik erover nadenk, hoe sterker ik overtuigd raak. De transities die op de tweede GlobalBEM Conferentie aan de orde waren zijn dermate ingrijpend – vooral in hun onderlinge samenhang – dat het beeld van een nieuw tijdperk opdoemt. Een soort Atlantis, maar nu dan als toekomstige civilisatie met – uiteraard – een naam waar we nu alleen nog naar kunnen gissen.

Deze civilisatie zonder naam, lijkt de volgende kenmerken te hebben:

* zij erkent het bestaan van buitenaardse intelligentie en de aanwezigheid van ‘buitenaardsen’ op aarde sinds mensenheugenis
* zij streeft vreedzame samenwerking na met de Anderen en dat in volledige openheid. Het openbaar maken van alle geheimen hieromtrent (‘disclosure’) is hiervoor voorwaarde.
* zij is een harmonisch onderdeel van Moeder Aarde (Gaia), wat onder meer tot uitdrukking komt in toepassing van permacultuur en van netwerken van zelfvoorzienende, kleinschalige eco-communities
* zij draait op breakthrough energy, de oneindige en schone energiebron van het universum
* zij is diepgaand spiritueel van karakter en existeert vanuit het hart
* zij past op grote schaal kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde vormen van IT toe.

Vier video’s
Dit zou een samenvatting van de Conferentie kunnen zijn, ware het niet dat het zo nogal abstract is en tamelijk hoogdravend klinkt.
Daarom heb ik nu de hulp nodig van de video’s, die ik gemaakt heb. Daarin komt alle hiermee samenhangende emotie tot uiting.
Te beginnen met ufo-expert Richard Dolan, dan Sacha Stone, musicus en oprichter van het New Earth Project, vervolgens schrijver en musicus Michael Tellinger en tenslotte regisseur Foster Gamble, initiator van de Thrive Movement. Alle vier waren ze sprekers tijdens de conferentie.

Disclosure
Richard Dolan is voor mij een ontdekking. Hij schreef samen met Bryce Zabel het boek A.D. After Disclosure, met als ondertitel: When the Government Finally Reveals the Truth About Alien Contact. Het boek kwam vorig jaar uit.
Hieronder een interview van een kwartier dat ik op 11 oktober met Richard had.

New Earth
Sacha Stone is een moeilijk te omschrijven fenomeen. Hij is voormalig popartiest, charismatisch, nonconformist en onvermoeibaar verdediger van onze planeet Gaia tegen alle inbreuken op haar integriteit.
Ik sprak hem vanmorgen in het hotel over het New Earth Project, een initiatief dat hij enkele maanden geleden nam (volgt binnenkort in afzonderlijke posting). Neem als het even kan een kijkje op die website. Het is een schitterend plan.

Sound
Michael Tellinger onderzoekt overblijfselen van oeroude beschavingen in Zuidelijk Afrika en is tot de conclusie gekomen dat zij de resonanties die de aarde voortbrengt als energiebron gebruikten. Tellinger beschouwt ‘sound frequencies’ als mogelijk zeer kansrijke breakthrough energy variant.
Zijn presentatie op 12 oktober was ronduit spectaculair.
Voorafgaand aan zijn presentatie had ik een kort interview met hem (volgt idem binnenkort).

Thrive Movement
Foster Gamble maakte de film Thrive, waarin veel van het hierboven genoemde aan de orde komt. De film bracht een wereldwijde beweging op gang, die snel groeit, de Thrive Movement.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.