Vraagtekens bij de tweede Disclosure persconferentie van dr. Steven Greer

De persconferentie van 12 juni van het Disclosure Project van dr. Steven Greer bracht nieuwe onthullingen over geheime militaire bases en signaleringen van buitenaardse voertuigen, uitlopend op een hernieuwde oproep aan regering en Senaat van de VS om greep te ontwikkelen op de illegale activiteiten van de deep state.

In 2001 was er een soortgelijke persconferentie die toentertijd veel opzien baarde. Met een grote groep klokkenluiders uit het militaire- en inlichtingenapparaat van de VS. Steven Greer komt nu met een update van deze informatie omdat hij van mening is dat de tijd begint te dringen.

Zijn redenering daarbij is als volgt: in de geheime (black budget) militaire projecten is dusdanig geavanceerde technologie ontwikkeld dat op zichzelf vreedzame buitenaardse civilisaties zich daardoor bedreigd gaan voelen. Greer noemt in dit verband scalar- en neutrinowapens die een impact hebben die tot ver buiten de aarde reikt.

Deze wapensystemen kunnen ertoe leiden, aldus Greer, dat civilisaties elders zich – ondanks hun vreedzame intenties – gedwongen zullen voelen deze geavanceerde wapens uit te schakelen. Volgens hem vormt dit een ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS en voor het voortbestaan van onze aardse beschaving als zodanig.

Enorme voorsprong

Greer stelt verder dat sommige van deze verre civilisaties over kennis beschikken die duizenden jaren vooruitloopt op het huidige aardse kennisniveau. Een enorme voorsprong.

Voor mij levert dit het eerste levensgrote vraagteken op. Immers: als die buitenaardse kennis werkelijk zoveel verder is, dan mag je toch veronderstellen dat het voor deze civilisaties een peuleschil is om een ‘afweer’ tegen onze vijandige, duizend jaar achterlopende technologie aan te brengen?

Ter illustratie: tijdens de onthullingen in 2001 kwam naar voren dat buitenaardse ‘anderen’ nucleaire raketinstallaties de-activeerden. Overigens zonder daabij een ‘schot’ te lossen.

Uitsluitend vreedzaam?

Mijn tweede vraagteken betreft de grote stelligheid waarmee Greer beweert dat AL die ‘anderen’ vreedzame intenties hebben. Alsof wij op Aarde de enige agressievelingen zijn in heel het immense kosmische theater. Dat is nogal een bewering.

En dat terwijl er veel geloofwaardige getuigenissen zijn van niet zo bijster vreedzame ‘encounters’ met ‘anderen’. Ik denk aan ontvoeringen en medische experimenten.

Volgens Greer zijn de anderen die deze misdaden begaan echter niet de echte anderen, maar de onzen in vermomming. Zo laat hij een artist impression zien van een alien (grey), die een door aardlingen gefabriceerde robot blijkt te zijn (in de video op 23:16). Een flink deel van wat ‘alien’ lijkt is aards, aldus Greer. Het komt allemaal uit die geheime projecten….

Hoge resolutie

Over wat niet aards en werkelijk geheel en al alien is werd tijdens deze conferentie opvallend weinig meegedeeld. Dat is mijn derde vraagteken. En het grootste van de drie.
Een echte onthulling van buitenaards contact zou videomateriaal zijn. Haarscherp en van hoge resolutie. We kregen echter artist impressions te zien. Net als bij corona overigens. Een getekende werkelijkheid. Geen werkelijke werkelijkheid.

Steven Greer komt met zijn basis-argument (‘buitenaardse civilisaties voelen zich bedreigd’) dicht bij de fake alien invasion van Wernher von Braun. Alleen is dit geen fake invasion, maar een fake preventive attack.

Bovendien lijkt zijn gedachtegang sterk op de mantra van ‘de slechte mens die de aarde vernietigt’ (Club van Rome, Al Gore en IPCC, kortom de UN klimaatagenda). Wij zouden volgens Greer zo’n beetje het meest achtergebleven hoekje in het universum zijn.

Het wordt geponeerd. Niet met harde feiten aangetoond. Ik vind dat niet geloofwaardig.

Als de getuigenissen van de klokkenluiders die Greer nu ten tweede male ten tonele voert bedoeld zijn om een ander stuk werkelijkheid te verhullen (een vaak toegepaste misleidingsmethode) dan zou dat in de richting kunnen gaan van de activiteiten van werkelijke buitenaardsen met voor ons minder fijne bedoelingen.

Toelichting bij de video’s

Hieronder eerst de uitzending van Redacted van 16 juni over de persconferentie. Daarin wordt de inhoud daarvan zonder kritisch commentaar samengevat. Vervolgens de integrale registratie van de persconferentie van 12 juni zelf met aansluitend twee interviews met Steven Greer die daaraan voorafgingen.
Daaronder plaats ik nog enkele kritische online reacties op de persconferentie met allereest die van ufo researcher en auteur Richard Dolan die ik geheel onderschrijf.

Reacties

 

Gerelateerd

Gaan de goede buitenaardsen ons redden?

Ralp Ring: “We weten niet half hoe sterk we zijn.”

De Nieuwe Aarde is een hoogtechnologische beschaving

Secret Space Programs: waar of niet waar?

GlobalBEM maakt een berg hoogwaardige kennis gratis toegankelijk

Coen Vermeeren over ufo’s en buitenaardsen: “Dit is het allerbelangrijkste dossier voor de hele mensheid”

Steven Greer over free energy, voortstuwingstechniek en interstellaire reizen

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Janna schreef:

  Inmiddels heb ik gedeelten van de video’s bekeken. Ik begrijp nu de zorgen van Fred. Zelf vind ik het weer een staaltje van zaaien van een ongelooflijke verwarring. Wat is er nu ECHT aan de hand?
  Goede analyse van je, Fred: hier lijkt iets niet te kloppen.
  Het verhaal mist ook diepgang, lijkt alleen maar sensationeel. Het gaat over goed en slecht en de rolverdeling daarvan is zeer eigenaardig.
  Indachtig het feit dat, na de opvallende hoeveelheid onthullingen van de laatste tijd, de slechteriken van deze wereld in kaart gebracht lijken te zijn, schept dat een grote kans dat de zogenaamde goeieriken straks naar voren zullen komen om ons te komen redden. Dat is de volgende valkuil. Dat is misschien wel de gevaarlijkste fase. Want we willen graag gered worden, terwijl we juist kritisch moeten blijven en onszelf zullen moeten gaan redden door volkomen alert te blijven.

 2. Margie schreef:

  Greer breaks into tears!

  Here he is. A whole 3 hours of him…

  www.youtube.com/live/…ture=share

  Sop is de kool niet waard.
  Verrot lekker, verrot leuk…inmaken en fermenteren.
  Gedeelte was rijp voor de oogst.
  Kijk uit naar de staat van jouw boerderij 🤠 blijf lekker dicht bij de grond 🍃

 3. Jojanneke Voorthuis schreef:

  maar Dr Greer kan goed ‘gebruikt’ worden om de geplande ‘UFO invasie’ in te masseren. Zie de reacties van onder de video’s hier op deze pagina

 4. Janna schreef:

  Oh, dit onderwerp is heel interessant! Maar ik spreek voor mijn beurt, want ik heb de video’s nog niet bekeken, die moeten wachten tot ik er wat meer tijd voor heb. (versta helaas alleen Nederlands, dus kost veel moeite en tijd)
  Toch wil ik naar aanleiding van de introductie van Fred vast wat zeggen.
  Bij de Rozenkruispers is een boekje voor 3 euro te koop en dat heet ‘Er is geen ledige ruimte’ door J. van Rijckenborgh. Hst. 3 gaat over vliegende schotels.
  Hierbij beschrijf ik in eigen woorden waar het zo ongeveer op neerkomt:
  Onze planeet aarde met zijn mensheid is in ons zonnestelsel vergeleken met de andere planeten een soort kleuterklasje qua technologische ontwikkeling. De andere beschavingen zitten daarop op een veel hoger niveau. Kleuters laat je niet experimenteren met gevaarlijke energieën die niet beheerst worden, want dat heeft zijn weerslag in het gehele zonnestelsel. En daarom bezoeken buitenaardsen ons al door de hele geschiedenis heen om correcties aan te brengen, om het zonnestelsel te behoeden voor te veel beschadiging, die immers ook hun eigen ontwikkelingsveld zou verstoren. Het is dus mede eigenbelang.

  Nu weten we dat ons wijs gemaakt wordt dat we griezelige buitenaardse vijanden hebben die gruwelijke dingen met ons willen doen. Want we moeten ook dáár bang voor zijn. Hoe meer angst, hoe meer manipulatie er mogelijk is.
  Wat grey’s voor wezens zijn, geen idee. Maar de plaatjes zien er eigenlijk niet echt uit. Het zouden maaksels kunnen zijn.
  Maar nu de verhalen over reptillians. Daar denk ik heel anders over dan wat ik ooit ergens gelezen heb.
  Ik heb steeds grote vraagtekens gezet bij alle berichten over reptillians. We hebben allemaal een deel van ons brein dat een reptielenbrein genoemd kan worden. Dat deel stamt uit een eerdere onwikkeling. De mens als stoffelijk aardewezen heeft namelijk vele stadia doorlopen om te worden wat we nu zijn.
  Mijn theorie is, dat iedere ontwikkelingsfase een afdruk achtergelaten heeft in ons aardeveld. En dat er mensen zijn die gevoelig zijn voor de energie die van zo’n afdruk uitgaat en die energie zelfs voeden, zodat ze sterker wordt. Mensen worden misschien zelfs gevoelig gemáákt voor die energieën. Denk aan martelpraktijken/hersenspoeling van jongs af aan.
  Dus ik denk, zonder nog met meneer Greer kennis gemaakt te hebben, dat hij wel gelijk heeft met te zeggen dat het geen buitenaardsen zijn die ons zoveel wreedheden aandoen. Maar aardbewoners die afgestemd zijn op een eerdere fase in de menselijke ontwikkeling, en daardoor grotendeels leven uit het reptielenbewustzijn.
  Zo zullen er misschien in ieder ontwikkelingsveld overeenkomstige problemen zijn en niet alleen op aarde.
  Nog even ter verduidelijking: dat de aarde technologisch nog in de kinderschoenen staat, wil niet zeggen dat we op alle gebieden de minste zijn. We hebben een volwaardig ontwikkelingsveld tot onze beschikking en evenveel kansen als de mensheden op andere planeten om onze van God gegeven opdracht te vervullen.

  Tot zover.

 5. Lizeth Brands schreef:

  Kijk en lees ook eens de boeken en de YouTube kanalen van Elena Danaan en Dr. Michael Salla.
  Elena legt het verschil uit tussen de reptielen/greys die vanaf 1954 hier hebben huisgehouden en nu verbannen zijn en de goede Aliens.
  Dr. Michael Salla is gespecialiseerd exopolotics. Naar mijn bevindingen geven ze zeer waardevolle info.
  Lizeth

 6. Maria schreef:

  Ik vind het een verademing dat St. Greer altijd vertrekt vanuit het standpunt van ‘vrede’. Dat is een verademing in deze tijden. Hij zegt in deze conferentie dat de menselijke ‘covert’ projecten een grotere bedreiging zijn voor ons dan China, Rusland etc…
  Hij heeft dan ook vooral even gepraat over de ‘The Open source energy lab’ met
  de Zero point quantum system en hij wil daarmee beginnen in 2026. Dit zijn energie technieken die AL HEEL LANG van ons weggehouden worden en die ons in situaties blijven vasthouden van veel geld moeten betalen voor vervuilende energie, en die oorlogen en armoede veroorzaken. Dat alleen al is een grondige reden om hem te steunen.

  Mijn gevoel is dat als hij spreekt, hij niet vertrekt van een misdadige kant van de mensheid in het algemeen, hij heeft het over de zeer duistere kant van een groep mensen onder ons. (Misschien zitten er daar ET’s bij die erg duister zijn? Dat zou ik bijna geloven…)

  Als je Disclosure een beetje sponsort dan krijg je nieuwsbrieven van hen met ook foto’s van ET crafts etc.

  We weten nu dat die ‘covert’ groep mensen nieuwe inkomens proberen te creeëren door de ruimte rond de aarde te kunnen ‘militariseren’ om er wapens en ruimtetuigen te kunnen voor maken. Daarom is het beeld en het voeden van het idee ‘ET = vijand’ heel belangrijk voor hen.
  Net zoals Corona en de vaccins. Het gaat om geld.

  Deze mensen in dit congres riskeren hun leven met hiermee naar buiten te komen, sommigen onder hen zijn erg getraumatiseerd, ze zijn moedig en daarom moeten we hen diep dankbaar zijn.
  Zo voel ik het toch aan althans.

 7. Ciska schreef:

  Kijk en lees Linda Molton van Earthfiles bv op You Tube.
  Daar krijg je je aanvullende informatie.
  De mens is groter dan ie denkt.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.