Kritische geluiden over 9/11 zijn na 15 jaar nog steeds taboe

cover-911-vermeeren9/11 is een open zenuw in de westerse samenleving. Erover beginnen, de goede vragen stellen en tegenstrijdigheden aanwijzen, activeert bij veel mensen een onmiddellijke fysieke afweer, alsof je hun pijnigt. En in zekere zin is dat ook zo, want geconfronteerd worden met het feit dat de wereld waarin je leeft fundamenteel anders in elkaar zit dan je hebt aangenomen is pijnlijk. Ook deze regels zullen sommige lezers pijn doen.

Het proces lijkt op het verlies van een geliefd persoon, met de daarbij behorende vier stadia. Eerst ontkenning (‘her kan toch niet waar zijn dat een regering dit zelf organiseert, dan wel oogluikend laat gebeuren omdat het goed in haar geopolitieke straatje past?’)

Dan komt er, als er geen ontkennen meer aan is, boosheid. Gevolgd door verdriet (rouw) en aanvaarding. Dit is een proces dat in het geval van 9/11 decennia lijkt te omspannen. Ik merk in mijn directe omgeving dat nog steeds, vijftien jaar na dato en ondanks alle bewijsvoering op internet en in boeken acht op de tien van mijn gesprekspartners in de ontkenningsfase zit. Zodra ik over het onderwerp begin, gaat er aan de overkant een psychisch rolluikje dicht. Zap! Niet thuis. Niet hier. Ander onderwerp alsjeblieft, als je tenminste wilt dat ik je aardig blijf vinden…

Nu de feiten:
* het officiele verhaal over de toedracht (19 islamitische terroristen die vier vliegtuigen kapen waarvan er twee de twin towers neerhalen) is de afgelopen 15 jaar door tal van onafhankelijke onderzoekers volkomen aan flarden geschoten. Als één ding duidelijk is: zoals de Amerikaanse regering beweert, is het niet gegaan.
Twee feiten in dit verband (zie verder de links onderaan deze posting):
1) Zes van de vermeende terroristen op de lijst blijken Saoedische staatsburgers te zijn. Ze zijn springlevend en hebben er bij hun regering op aangedrongen dat hun naam wordt gezuiverd. De lijst met daders is fake.
2) Het is technisch onmogelijk dat een modern vliegtuig bij het inslaan in een wolkenkrabber zo’n immense schade veroorzaakt. Er zijn inmiddels wereldwijd 2600 architecten en ingenieurs die hun goede naam verbonden hebben aan deze conclusie. Coen Vermeeren, als vliegtuigtechnoloog verbonden aan de TU Delft, schreef er zijn nieuwe boek over dat ik iedereen die 9/11 pijn heeft aanraad.

Op zondag 11 september was ik aanwezig bij een 9/11 herdenkingsbijeenkomst in de Vrije School in Zeist. Vermeeren sprak bij die gelegenheid over zijn kersverse boek en het was een genot. Een loepzuiver betoog. Hij toonde met een reeks wetenschappelijke argumenten aan dat er in werkelijkheid iets anders moet zijn gebeurd dan die 19 kapers enzovoort. De vraag wat dan wel anders liet hij open. Dat beviel me, want veel 9/11-onderzoekers trekken voorbarige conclusies (de twee hoofdrichtingen daarin: controlled demolition met nano-thermite en tactische kernwapens in de kelders).

Wat me ook beviel aan het betoog van Vermeeren was dat hij wees op de waarschijnlijkheid dar er meerdere destructieve technologieën zijn toegepast. Zo’n mix maakt het uiteraard allemaal nog veel ondoorzichtiger en bemoeilijkt de waarheidsvinding.

Op een vraag uit de zaal of er mogelijk een niet bekende, geheime technologie kan zijn toegepast, zoals een energiewapen, gaf hij als antwoord dat ook met die mogelijkheid rekening moet worden gehouden.

Kijk, dat bevalt me nou enorm: een open, wetenschappelijke geest. Geen vooropgezette conclusies.

Als er één ding duidelijk is na deze 15 jaar is het dat er een grondig onafhankelijk onderzoek nodig is. De Amerikaanse regering zal dat niet toestaan. De tweede dag na de catastrofe werd al met man en macht begonnen het bewijsmateriaal te verwijderen.

Er vindt wel allerlei grassroot-onderzoek plaats en dat levert veel inzichten, feiten en tegenstrijdigheden op, maar wat je eigenlijk wilt is dat de verantwoordelijken onder ede verhoord worden. Totdat er zo’n waarheidsproces plaatsvindt zal 9/11 een open wond in de westerse samenleving blijven.

Voor de meest onverschrokkenen onder mijn lezers:

A Conference To Clear The Mind Of The 9/11 Brainwashing (blog Paul Craig Roberts)
Justice In Focus: 9/11 | 2016 (link)
The Corbett Report about 9/11 Suspects (link)
Zoektocht naar 9/11 Truth nog springlevend (blog Irma Schiffers)
6 Hard Facts Americans Forgot About 9/11 After Being Reminded Every Year To “Never Forget” (link)

Eerder gepubliceerd op TransitieWeb:
9/11: we weten nog steeds niet wat we zagen (link)
Paul Craig Roberts over 9/11 (verwijst naar diens blog)
Paul LaViolette: “Twin Towers zijn door een energiewapen neergehaald” (link)

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.