‘Bestudeer het werk van echte onderzoekers en vertrouw op je eigen oordeel!’

De tweedaagse Secret Space Program Conference 2015 is gisteren van start gegaan in Austin, Texas. De live stream van het eerste dagprogramma heb ik gemist vanwege bezigheden elders, maar de Q&A in de avond (nacht bij ons) heb ik wel kunnen volgen.

Tijdens deze Q&A vroeg een vrouw in de zaal wie je nog vertrouwen kunt, nu er over zoveel belangrijke onderwerpen zoveel tegenstrijdige verhalen de ronde doen. Spreker Joseph P. Farrell gaf daar een mooie reactie op. “Je struikelt over de verhalenvertellers en klokkenluiders,” aldus Farrell. “En zij doen allerlei beweringen, die je niet kunt controleren. Ze hebben dan zogenaamde ‘inside information’ uit bronnen waar ze geen mededelingen over mogen doen.”
Niet vertrouwen op zulke geluiden, raadt hij ons aan. Waarop wel? “Op het werk van gedegen onderzoekers, die hun beweringen staven met bronnen die voor iedereen controleerbaar zijn.” Farrell grapte dat hij op zijn grafsteen wilde late beitelen dat hij zijn leven gaf voor de verdediging van de voetnoot. “Bestudeer het werk van echte onderzoekers,” zo hield hij de vragenstelster voor. “En ga dan af op je eigen oordeel. Trust your own mind. De ultieme autoriteit ben je zelf!”

Ik vind dit een waardevol antwoord. In mijn eigen, directe omgeving merk ik hoe groot de verwarring is waar de vragenstelster op doelt. Het officiele verhaal (lees: het nieuws) wordt vaak nog maar half of al helemaal niet meer geloofd, maar dat geldt ook voor alternatieve geluiden uit tegenbewegingen. Er ontstaat hierdoor een defaitistisch sfeertje. ‘Je komt er toch nooit achter hoe het zit’. Dat is inderdaad het geval als je je geest laat verwarren door verhalenvertellers. Het is niet zo als je zelf op zoek gaat naar de feiten. Deze conferentie in Austin is daar een prima plek voor.

De presentaties van de eerste conferentiedag komen in de loop van de komende week on demand beschikbaar en dan zal ik ze alsnog bekijken en er hier over berichten.

Lezers van Transitie~Web krijgen 10 euro korting op de prijs van de online stream. Gebruik daarvoor de coupon code in onderstaande banner.

 

SSP-Banner-Partner-Coupon-Transitieweb

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Frank Bonte schreef:

  Mooi opgemerkt.
  Ja, welk verhaal is waar?
  Er zijn zoveel verhalen en nog meer misinformatie.
  Je eigen gevoel volgen is dan belangrijk. Kritisch zijn.
  Mijn ervaring is momenteel dat alles mogelijk is.
  Welk spel ga je spelen in “de speeltuin van het leven”.? (Matrix)
  Momenteel volg ik het spel van www.keshefoundation.org
  Daar staat PEACE voorop. Prachtig wat hier nu gebeurd.
  Vrede door gratis aanbieden van kennis!.
  Waardoor Crowdpower ons nieuwe verhaal wordt.
  Mijn bijdrage van de nulpunt-energie groep staat op:
  www.nulpuntenergie.net en 0.tv (YT) Frank; vrijdenker

  • Fred Teunissen schreef:

   Ha Frank,
   Gisteravond tijdens de Q&A (31 oktober) bleek er in het panel grote scepsis te bestaan over het werk van Keshe. Jeroen van Straaten sprak – op basis van ervaringen in onder meer Delft – zelfs over ‘just another diversion’. Joseph P Farrell sloot zich daarbij aan: “Ik heb er nog niet over geschreven. Ik wacht totdat ik met mijn eigen ogen iets zie dat werkt.”

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.