Fieldlabs zijn proeftuinen voor een controlemaatschappij

Fieldlabs

De Fieldlabs zijn géén voorbereiding op de terugkeer naar normaal. Ze zijn een volgende stap in verdere controle en vrijheidsbeperkingen van de burger.

De regering heeft 1,1 miljard euro uitgetrokken voor experimenten met de zogeheten testmaatschappij. Deze experimenten worden Fieldlabs genoemd.

Dat het geenszins gaat om een terugkeer naar een normale samenleving, maar om wat we een intrede in een controlemaatschappij kunnen noemen, blijkt uit de speciale website die de overheid voor dit experiment heeft gelanceerd: fieldlabcafes.nl.

Daar lezen we het volgende:

“Fieldlab Cafés is opgezet door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), de gemeente Utrecht, de GGD regio Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland, de Horeca Alliantie (een samenwerking van NHG, VCHO en ProFri) en TNO, met als doel te onderzoeken in hoeverre mensen zich aan de gestelde (corona)maatregelen houden.

Wat wordt er van jou verwacht?

Door een tafel te reserveren melden jij en je tafelgenoten je aan als deelnemer van dit experiment en gaan jullie akkoord met de voorwaarden en laten jullie – binnen maximaal 48 uur en minimaal 24 uur voorafgaande aan het cafébezoek – je testen bij de XL Testlocatie van GGD bij de Jaarbeurs in Utrecht.

Tevens verklaren jij en je tafelgenoten tijdens het bezoek aan het café de algemene coronaregels te zullen naleven en de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.

• Na een check bij de ingang van de reservering en het bewijs van deelname dat je na een negatieve testuitslag ontvangt van de GGD, krijg je een tracking device uitgereikt waarmee jouw bewegingen in het café worden geregistreerd.

• Gezondheidscheck: De medewerker van het café die jou ontvangt zal een aantal vragen stellen (verplichte triage).

• Ten behoeve het Bron- en Contactonderzoek wordt jou gevraagd jouw contactgegevens te noteren (per briefje op tafel of bij binnenkomst).

• Je draagt een mondkapje bij het verplaatsen in de horecazaak (dus bijvoorbeeld bij binnenkomst en als je naar de WC gaat). Je hoeft geen mondkapje te dragen als je aan tafel zit.

• Je krijgt een vaste zitplaats aangewezen. Zelfbediening is niet toegestaan.

• Tijdens de Fieldlab Cafés kun je niet lunchen of dineren. Je kunt keuzes maken uit de drankenkaart en eventueel de borrelkaart. Er is geen mogelijkheid voor een maaltijd.”

Tot zover de uitleg op de website van de Fieldlab Cafés.

Let wel, dit alles wordt verwacht van gezonde mensen, zonder symptomen van ziekte.

Naleving meten

Dat het niet gaat om bescherming, maar om gedragsbeinvloeding blijkt als we kijken wat TNO nu eigenlijk test tijdens zo’n Fieldlab.

TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel van het café zich houden aan de coronamaatregelen en afspraken. Dit experiment heeft als doel inzichten te verzamelen over het gedrag van gasten en personeel:

• De onderlinge contactmomenten (afstand, duur en met aantal verschillende personen)

• De naleving van verschillende maatregelen;

• Indicatie van de hoeveelheid toegevoerd verse lucht op basis van CO2-concentratie in de cafés.

Iedereen die deelneemt aan dit experiment krijgt een ‘tracking device’ uitgereikt bij de ingang. Deze wordt bij vertrek weer ingenomen.

Deelnemers van het Fieldlab Cafés worden na afloop via een link in een email gevraagd een vragenlijst in te vullen. De antwoorden worden door TNO anoniem verwerkt en zijn alleen te relateren aan het café, datum en tijdsblok van het bezoek, aldus meldt de Q&A van de website fieldlabscafes.nl.

Gehoorzaamheid als norm

De experimenten in de Fieldlabs gaan duidelijk niet over hoeveel mensen besmet worden bij een event, maar over hoe mensen zich gedragen.

Het draait allemaal om de ‘naleving van verschillende maatregelen’ en over de ‘onderlinge contactmomenten’. Hiermee gaan we dus steeds verder naar een test- en controlemaatschappij, waar gehoorzaamheid de norm is. En waar in een latere fase andere voorwaarden aan verbonden zullen worden, zoals een experimenteel vaccin.

Gezien de leeftijd van de bezoekers is het van tevoren al duidelijk dat de mensen niet ziek zullen worden van hun biertje en gezellig avondje. De focus van het onderzoek ligt op gedrag en gedragsverandering.

Dieper in de fuik

Waarom werken mensen hieraan mee? Om een medische reden? Nee. Ze doen het omdat ze snakken naar een biertje en ontspannen sociaal contact, niet beseffende dat ze door aan deze ‘testmaatschappij’ deel te nemen het alleen maar erger maken voor zichzelf.

Deelnemen bekent steeds dieper de fuik van de controlemaatschappij binnenzwemmen.

Hoe dichter we bij het ‘nieuwe normaal’ komen hoe verder we van een normale samenleving af komen te staan.

***

Dit artikel is een verkorte versie van een artikel van Joris Baas en Door Frankema, dat 23 april 2021 op de website Vaccinvrij verscheen.

Foto: Marcus Herzberg

Gerelateerd

Menszijn is het tegenovergestelde van desinfecteren, registreren, gehoorzamen, verklikken en afstand houden

Zo doorbreek je de corona massahypnose: acht tips van ervaren hypnotherapeuten

Kort verhaal: GEKTE

De machtselite splijt de samenleving – dit vraagt om een razendsnelle ont-individualisering

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Marc Lohman schreef:

  Een gedachte: zou het niet zo kunnen zijn dat de noodzaak van vaccinaties is ontstaan doordat het eigenlijk gaat om een poging om de spirituele groei van de mensheid, zichtbaar gemaakt door een veranderde moleculaire opbouw in mensen te voorkomen of te saboteren omdat dit een directe bedreiging vormt voor de heersende klasse? Het voelt eigenlijk aan alsof we gesnoeid worden, of eerder, vleugellam gemaakt worden.

  • Fred Teunissen schreef:

   Het interessante aan die gedachte is dat zij wijst op een grote zwakte bij de heersenden.
   The Great Reset is inderdaad een soort noodsprong. Het oogt allemaal zo sterk, maar is intrinsiek zeer zwak. De uiting van een imploderend systeem.

   • Tatjana schreef:

    Fred en Marc. jullie beide reacties komen overeen met bijbelse vertellingen. Snoeien is zeker bedoeld om groter te kunnen worden. ik ben getrouwd met een hovenier en hij moet regelmatig zijn klanten geruststellen dat de enorme snoei die hij doet zorgt voor groter worden en niet voor dood gaan. Dan de reactie van Fred. In de eindtijd zal satan rond gaan als een briesende leeuw zodat er nog zoveel mogelijk mensen worden meegesleurd. Dat komt overeen met de angst van elite. Wanneer het katje in het nauw komt maakt deze tenslotte vreemde sprongen. Verder spreekt openbaringen van een draak. De staart van de draak, die zal nog velen meesleuren. Deze draak bestaat al eeuwen, maar nu deze bijna overwonnen is, slaat zijn staart nog flink om zich heen.
    Openbaringen zegt alleen ook, wie met het zwaard vecht, zal met het zwaard gedood worden. Het gevecht is een innerlijk gevecht, geen uiterlijk gevecht. We zijn niet in een fysieke oorlog, ook niet in een informatie oorlog. We zijn in een gedachten oorlog. Hoewel informeren heel goed is om duisternis bloot te leggen, moet het nooit zijn als een gevecht. Daar waar licht is kan het donker niet blijven bestaan.

 2. Cecile schreef:

  Hierbij stuur ik een link die ik tegenkwam op internet, waarin duidelijk onderbouwd wordt weergegeven waarom een pcr test wordt gebruikt.

  www.de-nieuwe-media.nl/l/ben…de-hoogte/

 3. Emma schreef:

  En onze aura’s zijn beschadigd

 4. Emma schreef:

  Zo goed verwoord door Fred.

 5. G. Bloemen schreef:

  Naar mijn mening is ongeveer 30 procent van de bevolking al als lichtwerkers geboren, en zodoende niet vatbaar voor de manipulatie. Zij , waaronder ikzelf worden nu getriggerd om te doen waarvoor ze hier zijn nl: helpen de frequentie van de aarde te verhogen zodat het aquriustijdperk volledig doorgang kan vinden. Dat zorgt er ook voor dat anderen weer aangesproken worden en wakker worden. Het is een proces en iedereen zit op zijn eigen tempo. Dat is het plan van God. Dat is op schema en het komt goed ook al lijkt het niet zo.
  De duisteren zijn op dit moment niet meer in staat om de richting van de aarde te beïnvloeden. Maar alles kan niet in een keer veranderen.
  Vriendelijke groeten
  Gerda

 6. Jan Kuper schreef:

  Dankjewel voor je reactie. Ja, een belangrijk thema waar heel veel over te zeggen is en waar ik graag over verder wil praten — maar misschien niet hier, dan gaat het misschien ten koste van het thema van bovenstaand artikel, nl van de vraag of de fieldlabs op zichzelf instrument van manipulatie zijn. Ik denk dat dat zo is, ook al snap ik niet dat het zo werkt. Misschien moeten we er naar kijken vanuit het perspectief van verslaving, en dan met name van gokverslaving. Voor zover ik weet is een belangrijke trigger daarvoor dat de kans op succes weliswaar klein is, maar iedere keer is daar weer de verwachtingsvolle hoop dat je deze keer gaat winnen. Als je mensen dan hersenspoelt en in een voortdurende staat van angst houdt, dan wordt de hoop op versoepelingen misschien een soort verslaving, juist omdat het ook vaak weer een vergeefse hoop blijkt te zijn.

  • Tatjana schreef:

   misschien is het een idee om het artikel op deze site te lezen over het beeld dat gat spreken. Het is een psychologisch en geestelijk spelletje, maar als je voor de tv gaat zitten gaan je hersenen in een alpha state. In de relaxed stand zeg maar. En in die relax houding wordt het nieuws over mensen heen gegooid. Het is een soort hypnose dan, waar je vrijwillig, maar onwetend aan meewerkt.

 7. Jan Kuper schreef:

  Goeie vraag: waarom doen mensen hier aan mee en laten ze zich dieper in de fuik lokken? Ja, we snakken naar een biertje op een terras, maar dat kan het niet alleen zijn, daar kun je als het moet toch ook wel zonder. Het lijkt veeleer alsof (bijna) iedereen gehersenspoeld is, alsof iedere ratio weg is, alsof het officiële verhaal de absolute waarheid is. Als je een tegengeluid laat horen krijg je boosheid over je heen, ook al ben je nog zo voorzichtig. Het is heel verdrietig dat je zo’n reactie ook van goede vrienden en nabije familie krijgt.
  En het was al voorspeld: “mensen zullen in de rij staan voor iedere illusie die geboden wordt”, dat is misschien nog wel het ergste. Of zo’n illusie nou een versoepeling van de maatregelen is, een deelname aan een fieldlab, of een “vaccin” – ze wekken allemaal de hoop dat “het grote gevaar” bijna overwonnen is.
  Hoe werkt die brainwashing eigenlijk? Hoe kan het dat vrijwel iedereen daar zo ontzettend in meegenomen wordt?

  • Fred Teunissen schreef:

   Een cruciale vraag.
   Ik zal een poging tot beantwoording doen in de hoop dat anderen zullen volgen, want er zijn veel antwoorden op deze vraag denkbaar (en noodzakelijk).

   Je kunt de vraag ook omdraaien: hoe komt het dat 10 tot 20 procent van de bevolking niet of nauwelijks vatbaar is voor deze beïnvloeding?

   Ik houd het er op dat dit voornamelijk komt, omdat dit mensen zijn die op de een of andere manier nog hoop hebben op een goede toekomst en een beeld – ook al is het maar vaag – van hoe ze daar zelf als persoon aan kunnen bijdragen.

   Als dat geloof er niet meer is en alles zinloos lijkt slaat de depressie toe.
   Dit negatieve vuur is enorm aangeblazen door de furieuze angstpropaganda rondom het zogenaamde virus in combinatie met het ontbreken van een aansprekend maatschappelijk perspectief. Erg veel mensen zijn vandaag de dag op een diep niveau depressief is mijn indruk.

   Dat komt niet alleen door de vileine propaganda. Onze cultuur is al langer volkomen uit balans, of zo je wilt: doodziek.
   Het is benauwend om nu te zien dat zich bij mensen die je liefhebt een soort half bewuste hang naar zelfdestructie lijkt te ontwikkelen.
   Die injecties? ‘Dat zal heus wel meevallen.’
   En als het niet zo is? ‘We moeten allemaal toch een keer dood.’

   Als er zo gedacht wordt over iets zo kostbaars als het leven dan heeft een nihilistische, machtsbeluste elite in hoge mate vrij spel. Ze kan dan de door haar beoogde destructie doorvoeren (aka The Great Reset).

   Uiteindelijk draait de ‘coronadiscussie’ om wat er mis is in onze cultuur. En om zingeving, zelfsturing en persoonlijke, spirituele trasformatie als de route die ons uit deze duisternis zal voeren.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.