Wat kun je doen als de schoolleiding wil dat jouw kind een mondkapje draagt?

Geen mondkapje op school!

Je kunt dan een garantieverklaring van de schoolleiding vragen, waarin deze de volle verantwoordelijkheid op zich neemt voor eventuele negatieve gevolgen van het dragen van een mondkapje. Als de school niet wil ondertekenen, dan is men er kennelijk toch niet zeker van dat een mondkapje onschuldig is. Dus waarom zou je een kind in dat geval blootstellen aan een gevaar dat in de ogen van de school kennelijk wel bestaat?

Mr. Frank Stadermann stelde voor dit doel een modelverklaring op.
Deze kun je hier downloaden

Je kunt de verklaring uiteraard ook aanpassen aan je eigen situatie.

Hieronder volgt de volledige tekst.

GARANTIEVERKLARING VAN ONDERWIJSINSTELLING AAN OUDERS
met betrekking tot het dragen van een mondkapje

Datum …………………..
Plaats ……………………

Geachte ouders van NAAM INVULLEN LEERLING

Als onderwijsinstelling verlangen wij dat uw kind als onze leerling een mondkapje draagt. Wij begrijpen dat u daartegen sterke weerstand heeft.
Desgevraagd kunnen we u bevestigen dat wij ons verdiept hebben in de vraag wat het betekent om een mondkapje te dragen.

We kunnen u daarom met de hand op het hart garanderen dat het uitgesloten is dat uw kind door hieraan medewerking te verlenen op welke wijze dan ook enige gezondheidsschade zou kunnen oplopen; lichamelijk noch geestelijk.
Voorts bevestigen wij dat, als uw kind onverhoopt toch schade zou oplopen ten gevolge van het dragen van een mondkapje, hetgeen wij dus uitgesloten achten, wij onze verantwoordelijkheid zullen nemen.

Wij doen deze toezegging omdat wij vinden dat wij, door een medewerking als vermeld van uw kind te verlangen, verantwoordelijkheid voor de gevolgen behoren te dragen.
Vorenstaande betekent dat we zo nodig aansprakelijkheid zullen erkennen en de schade van uw kind zullen vergoeden.

Tot schadevergoeding zullen wij overgaan indien de klachten van uw kind er op het eerste gezicht op zouden kunnen wijzen dat zij gerelateerd zijn aan het ondergaan hebben van het dragen van een mondkapje.
Wij aanvaarden dat het in dat onverhoopte geval aan ons is om te bewijzen dat de schade van uw kind géén gevolg is van het dragen van een mondkapje.

Voorts bevestigen wij u dat wij over het bovenstaande contact hebben gehad met onze aansprakelijkheidsverzekeraar. Deze heeft ons medegedeeld dat zodanige aansprakelijkheid is gedekt onder onze polis.

Wij hopen met het bovenstaande uw zorgen te hebben weggenomen.

Met vriendelijke groet,

NAAM EN HANDTEKENING ONDERWIJSINSTELLING

 

Gerelateerd

Wat te doen als er een pcr-test of vaccinatie van jou of je kind wordt gevraagd?

Mondkapjes zijn voor gezonde mensen ZEER ONGEZOND

Kort verhaal: SHIT

De besmettingsmythe: een Nederlandstalige samenvatting van The Contagion Myth

 

Foto: klimkin

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Verspuij schreef:

  Je aanvraag dient juridisch onderbouwd, dus gemotiveerd te zijn, en draagkrachtig genoeg om de risico’s van geen mondkapje, vergeleken met wel mondkapje te kunnen afwegen!!
  Hier staat en valt deze aanvraag mee!
  (Ik schreef ooit een samenvatting van de juridische grondbeginselen van behoorlijk bestuur, dus ook van scholen, naast overheden, waarop ons hele rechtstelsel is gebaseerd.

  Daarom zou ik bijlages doen van allerlei onderzoekingen, zoveel mogelijk, over de risico’s van mondkapjes, die zij zeer waarschijnlijk niet kennen. Want scholen volgen automatisch orders op, denkend dat dit onderzocht en veilig is …

  Veel succes.

 2. Helena Struik schreef:

  Kijk dat is een goede tekst. Hup de verantwoordelijkheid terugschuiven waar deze hoort😃Top!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.