’State of disaster’ uitgeroepen voor de staat Victoria (Australië), verscherpte lockdown voor Melbourne

Een verhevigde lockdown (‘fase 4’) is zondag 2 augustus afgekondigd voor Melbourne, de hoofdstad van de Australische staat Victoria. Met extreme maatregelen als een avondklok van 20:00 tot 5:00 uur, sluiting van de meeste winkels en veel bedrijven vanaf 6 augustus, een zone van 3 mijl (5 kilometer) waar je voor je boodschappen niet buiten mag gaan , een verbod om langer dan een uur buiten te zijn en een verbod om met meer dan twee personen samen te komen. In de woorden van Daniel Andrews, de premier van Victoria: “We can no longer have people visiting others.” (sic)

Deze verscherpte lockdown gaat minstens zes weken (tot 13 september) duren.

Max Igan maakte er de onderstaande video over. Bestudeer deze goed, want deze verhevigde lockdown is een teken aan de wand. Wat nu aan de andere kant van de wereld gebeurt kan morgen aan onze deuren rammelen. Overal wordt immers hetzelfde script toegepast, met kleine lokale verschillen.

Dat kunnen we verhinderen. Als we hiertegen en masse opstaan.

Locatie van deze video van Max Igan: https://www.brighteon.com/9a77ade5-619c-46db-9302-da670bb0f98b

Lockdown in Melbourne - covid is mind virus

Gerelateerd

Vier maanden coronacrisis: een tussenbalans in acht stellingen

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Marcellinus Schenninck schreef:

  Beste vrienden,
  ik heb vaak het gevoel, dat het de heersende macht zozeer om kreativiteit en intüitie
  te doen is, wil zeggen, deze geen kans te geven, te onderdrukken, kapot te maken, ja te vernietigen!
  Maar daar vertel ik ALOHA ook niets nieuws mee.
  Maar ik vind het wel zeer opfallend, dat de hele Virus-strategie zo weinig kreatief is!
  Van dom via sluw tot aan boosaardig, dat wel!
  Rigorös en kompromisloos, ook dat nog!
  Maar uiteindelijk zo verschrikkelijk, schokkend saai, dat je er sprakeloos van wordt!
  Vriendelijke groet.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.