Politierapport van de Buitenparlementaire Onderzoeks Commissie gepubliceerd

Vandaag zou het gebeuren: tachtig agenten, die onlangs anoniem verklaringen aflegden voor de Buitenparlementaire Onderzoeks Commissie 2020 zouden collectief in de openbaarheid treden. Ernstige bedreigingen aan het adres van de Commissie doorkruisten dit voornemen. De veiligheid van alle betrokkenen is inmiddels in het geding.

Gelukkig is het rapport met de anonieme verklaringen van de agenten al wel beschikbaar. Stuur een e-mail naar gesigneerdrapport@bpoc2020.nl om een gesigneerd exemplaar te bestellen (€ 50) en zo de Commissie te steunen. En hier voor een ongesigneerd exemplaar (€ 24,73).

Politierapport BPOC2020

Persverklaring van Pieter en Jade Kuit op video

Persbericht presentatie politierapport 10 juli 2021

Op 7 juli jl. zijn wij als BPOC2020 geconfronteerd met meervoudige bedreigingen tegen het leven. Deze personen waren op de hoogte van ons privé adres, van de auto waarin wij rijden, en van de locatie waar de verklarende agenten naar buiten zouden treden op 10 juli a.s.

Als BPOC2020 en de raad van advies kunnen wij niet instaan voor de veiligheid van de 80 verklarende agenten, de zaaleigenaar, de technici en overige betrokkenen. Wij hebben dan ook met zeer grote tegenzin en in overleg met de agenten moeten besluiten de fysieke presentatie van de agenten te annuleren. Ook het online zetten van de beelden van de verklarende agenten is geen alternatief, omdat ook dit raakt aan hun veiligheid. Als BPOC2020 kunnen wij ook daarvoor niet de verantwoordelijkheid nemen.

Vandaag is het politierapport gepresenteerd. Zoals u weet, liggen de beelden van de verklaringen bij een notaris in de kluis. De commissie zoekt naar wegen om de beëdigde verklaring van de notaris openbaar te maken zonder daarmee vervolgens de veiligheid van de notaris te schaden.

Voorts zullen wij maximale druk op de minister van Veiligheid en Justitie uitoefenen om de beëdigde verklaring van de notaris in ontvangst te nemen, zodat duidelijk is dat de anonieme verklaringen door agenten van vlees en bloed zijn afgelegd. Dit zullen wij trachten te bereiken door publiciteit te zoeken in de media.

Eveneens zal onze advocaat de minister van Justitie en Veiligheid aanschrijven. Indien de minister hierop niet reageert, zullen wij een aanklacht wegens onbehoorlijk bestuur tegen hem indienen.

Het rapport zal komende week ook worden aangeboden aan het internationaal strafhof, als aanvulling op het archief dat wij reeds aan het strafhof hebben aangeboden. Ook zullen wij het strafhof op de hoogte brengen van bovenstaande ervaringen.

Naar mening van de commissie heeft de overheid een klimaat gecreëerd waarin grote tegenstellingen zijn ontstaan, met als gevolg de bedreigingen die ons ten deel zijn gevallen. Ook de smaad en laster door de Belgische viroloog dhr. M. Van Ranst en het retweeten van deze smaad en laster door de Nederlandse viroloog Marion Koopmans hebben bijgedragen aan dit klimaat en de daaruit voortvloeiende bedreigingen aan het adres van de commissie. Tegen dhr. Van Ranst is reeds een strafrechtelijke en civiele procedure opgestart.

Het stellen van vragen en het zoeken naar de waarheid is in Nederland niet zonder gevaar en wordt op deze wijze beloond.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in deze.

Rest ons mede te delen dat van de bedreigingen aangifte wordt gedaan bij de officier van justitie.
Namens de commissie en de raad van advies,

Pieter Kuit en Jade Kuit

Interview bij Blue Tiger Studio op 9 juli

Interview met Guideon van Meijeren, Blue Tiger Studio, 16 juli

Gerelateerd

BPOC2020: aangrijpende getuigenverklaringen over sterfte en ernstige bijwerkingen na covid-vaccinaties

Medisch socioloog Tjerk de Haan: “Met het coronabeleid overtreedt de regering op essentiële punten de wet”

Buitenparlementaire onderzoekscommissie doet wat de Staten-Generaal en de pers nalaten

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Désirée L.Röver schreef:

  De BPOC doet fantastisch werk in het blootleggen van de realiteit van de Covid-kermis.
  Pedro en Jade Kuit geven de gelegenheid aan wetenschappers, artsen, verpleegkundigen therapeuten, politiepersoneel en ‘leken’, om met onderbouwing van keihard feitenmateriaal hun getuigenis/verhoor te laten vastleggen in beeld en geschrift.
  Hieruit komt rondom wat Covid-19 is gedoopt, een mondiale werkelijkheid naar voren die niemand in zijn meest boze dromen heeft kunnen bedenken…

  De conclusie van het BPOC-rapport over de verklaringen van de politiemensen bevat de eed die zij moeten afleggen alvorens hun ambt te aanvaarden.

  Waar ik direct over val, is dat zij hun eed moeten zweren aan de koning en aan de wetten.
  Dus uitdrukkelijk niet aan de burgers… terwijl de wetten ieder moment (kunnen) worden verzonnen en/of verkracht door krankzinnige wijzigingen die de regering met de hulp van het parlement meent te moeten invoeren…

 2. ij. werkhoven schreef:

  Met grote verontrusting lees ik dat wegens bedreiging er geen openbaarheid kan zijn betreffende de gesprekken van politie-agenten – politiemensen die het oneens zijn met wat ze moeten doen tijdens de corona lockdown voorschriften…politiemensen tegen de burgers…
  De angst voert de boventoon, angst aangewakkerd door overheid voor HET VIRUS. Ik begrijp niet wie nu bedreigd wordt en door wie en waarvoor.??.
  Wie gaat dit onderzoeken/uitpluizen? Of belandt dit ergens onderin een lade?? Wanneer horen we de echte reden van dit spektakel?
  Er is iets ernstig mis in Nederland en waarschijnlijk ook in de omringende landen en misschien wel op onze aardbol. Wat is de bedoeling van dit alles??
  Lieve mensen, ik blijf geloven in het goede en daarbij vertrouwen op mijn oer-gevoel en immuunsysteem.
  Ik wens een ieder hetzelfde!!!
  met groet, IJ-W.

  • A. Beljon schreef:

   …wat kunt u dit mooi verwoorden!..en ik ben het helemaal met u eens!
   En ook ik vertrouw er op dat alles ooit goed gaat komen: hoe meer narigheid, hoe meer de burgers hoogstwaarschijnlijk wakker gaan worden!

 3. Ben Braaksma schreef:

  Geweldig initiatief, maar de vraag is of het genoeg is. Deze regering is een geslepen misdaadorganisatie die, voor zover ik het zie, in opdracht van de EU ons land verkoopt aan de grillen van de EU bestuurders en het WEF. Juncker zei ergens in een interview in het Duitse blad Bilt het volgende:” Europa moet de grootste economie van de wereld worden. Daarvoor moeten de sociale zekerheden worden afgebroken, desnoods tot het niveau van Pakistan en India.” En dat is precies wat er nu gebeurt, op alle fronten. Politie, justitie, rechterlijke macht, toezichthouders, ziekenhuispersoneel, provincies en gemeenten, belastingdienst, brandweer, jeugd en geestelijke gezondheidszorg, overal is drastisch bezuinigd. Deze bezuinigingen zijn zo dramatisch dat niet meer naar behoren functioneert. In deze onzichtbare chaos is de overheid bezig ons land af te breken. Dit alles om de Europese bevolking op gelijke niveaus te krijgen. Een niveau zoals in b.v. Albanië waar armoede troef is. Deze regering gedraagt zich als een criminele organisatie en heeft de Tweede kamer buiten spel gezet, de vakbond als onderdeel van hun smerig spel binnengehaald en zo de burger buiten spel gezet. Willen wij dit stoppen zal er meer moeten gebeuren dan een rapportage over politieoptreden en/ of politie cultuur. Zolang de Nederlander zich in slaap laat sussen door de mooie woorden zal dit proces doorgaan en zullen we meer en meer rechten verliezen en uiteindelijk onze waardigheid.

 4. rené schreef:

  Dapper en ga vooral door met jullie werk. Chapeau!
  rené

 5. john huijbregts schreef:

  Geweldig dapper en moedig initiatief, zowel van jullie persoonlijk, de agenten als alle mensen er rondom heen.Hard nodig in deze tijd waarheid boven tafel te krijgen. Maar wie gaat er nog voor?!

 6. Alfred Melse schreef:

  Echt schandalig dit. Ongehoord. Geeft wel aan dat we al met een been in een dictatuur staan!

  Deel dit zoveel mogelijk!

  • Ruud van Eisden schreef:

   Met t hele lichaam, alleen met experimenteel gentherapie (“vaccin”) ben je “vrij”, maar wel nog pcr-test, 1,5 meter, niet te hard zingen of helemaal niet….idioterie. Alleen ziet dat niet iedereen.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.