Menszijn is het tegenovergestelde van desinfecteren, registreren, gehoorzamen, verklikken en afstand houden

Menselijk: menselijk noemt men een mens die compassie en betrokkenheid heeft voor zijn medemens. Een wezen dat zoekt naar verbinding met de ander.

Samen praten, lachen, huilen, dansen, wandelen, ontdekken, kortom plezier hebben in het leven en het leven delen. Een simpel kopje koffie op een zonnig terras, struinen over de markt of het strand, een filmpje pakken, luisteren naar muziek. Elkaar helpen en er zijn voor de ander. Een knuffel, een kus, een luisterend oor. De mens is een sociaal wezen.

Menszijn is spelen en samenwerken

Al het bovenstaande willen ze nu de kop indrukken. Het gehele menselijke menszijn wordt onderdrukt en weggeduwd door een ‘killervirus’. Een uitermate gevaarlijk killervirus, waarbij het grootste gedeelte van de bevolking niet ziek is en de ziekenhuizen zo goed als leeg zijn.

Waarbij onbetrouwbare tests kunstmatig het aantal besmettingen statistisch opschroeven.
En waarbij overledenen aan andere oorzaken meegerekend worden in de overleden-door-Corona-statistieken.

Om nog maar niet te spreken over de schade die door de PCR test toegebracht wordt aan het hersengebied.

We doen het samen?

De leus  ‘We doen het samen’ is een loze kreet, omdat hij juist verdeeldheid en onverdraagzaamheid zaait. Zowel bij de voorstanders van de maatregelen en de overheid-gelovigen als de tegenstanders en ongelovigen.

Desinfecteren, registreren, gehoorzamen, verklikken, afstand houden, Corona-app, de economie die in elkaar zakt, mondkapjes-plicht, de eenzijdige informatie van de media, het ‘nieuwe normaal’, een zeer onbetrouwbaar vaccin wat in no time uit de grond gestampt wordt…

Door de opgelegde regels en de angstpropaganda van de overheid wordt ieder medemens nu een potentiële vijand. Net als in de oorlog en in de DDR word deze vijand verklikt en verraden wanneer het een soeverein zelfdenkend/voelend medemens betreft die zich niet de les laat lezen door de overheid.

Kille afstandelijkheid

Ik heb lang gedacht dat alleen deze soevereine zelf-nadenkende mens door hun overheid-gehoorzame omgeving scheef werd aangekeken. Maar niets is minder waar, ook de zogenaamde (vaak zelfbenoemd) ‘wakkere’ mens maakt er een potje van.

Kortom, het maakt vele vriendschappen kapot en rukt vele families uit elkaar.

De ooit zo medemenselijkheid, compassie en zorg voor de ander verandert in kille afstand (1,5 meter, oftewel ‘social’ distance) en scherpe vijandigheid.

Iedereen wordt onder de leus ‘We doen het samen’ verantwoordelijk gemaakt voor de gezondheid van de ander. Doe je daar niet aan mee dan krijg je het stempel ‘egoist’. Een complete mindfuck en verdraaiing.

En zo wordt de mensheid tegen elkaar uitgespeeld en het gros heeft het niet in de gaten…

Binnen zes maanden

Wat is er met de mensheid gebeurd in zes maanden tijd?
Het hele menselijke aspect zoals omschreven aan het begin van deze blog lijkt weggevaagd en heeft plaatsgemaakt voor vijandigheid en angst voor elkaar.

En dat in maar zes maanden tijd!!
In zes maanden tijd ligt de economie op z’n gat, is de mens bang of vijandig richting zijn medemens, worden er torenhoge boetes uitgedeeld aan mensen die het gewoon fijn hebben samen, bepaalt de overheid wat je in je eigen huis doet, wordt er grootschalig censuur toegepast en worden kritische geluiden en andere invalshoeken afgedaan als complottheorieën en angstvallig weggehouden uit de media die alleen eenzijdige informatie geeft.

Toch apart dat we sinds jaar en dag wel met z’n allen de mond vol hebben over Noord-Korea en andere communistische dictaturen, maar intussen zelf akkoord gaan met een beleid wat er niet veel van verschilt.

Staatisme

Dit is wat ingebeelde angst en staatisme met de mensheid doet.
Ze worden als was in de handen van overheden. Het zelfdenkend vermogen stopt en, nog belangrijker, de connectie met het hart wordt verbroken. Als lemmingen zijn ze te sturen en te vormen…

 

Kim Verhoef

Kim Verhoef is fotograaf en kunstenaar. Zij maakt fine art, documentair werk en digitale kunst.
Deze tekst werd op 2 september 2020 onder de titel ‘Menszijn’ op Kim’s blog gepubliceerd. Ook de foto van de zeevolleyballers is ‘van haar hand’.


Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Edwin schreef:

  Lichtpuntjes?
  Marije, je noemt het blad “Gezond verstand” en de site viruswaarheid. Ik heb meteen gekeken naar het blad. Het eerste dat mij opvalt is het teken van de uil. Een teken dat de maconnieke wereld (vrij metselaars, VM) vaak gebruikt. Als je het mij vraagt een blad met dubieuze beginselen. Wie betaalt dit en waarom is de oplage meteen een miljoen?

  Viruswaarheid is prachtig maar de theorie van Louis Pasteur wordt niet onderuit gehaald. Zie ook de publicatie van het nieuwe boek van Tomas Cowan dat Fred heeft geplaatst op deze site. Het lijkt allemaal prachtig maar meneer Engel en de zijnen moeten jou en mij het idee geven dat er iets gebeurt. Als je het mij vraagt gebeurt er helemaal niets. Het enige waar we het van moeten/kunnen hebben is onze eigen menselijkheid blijven tonen in iedere ontmoeting. Een beginsel dat is terug te vinden in onze oorsprong, het Christendom. En juist onze Christelijke beginselen moeten vernietigd worden volgens de geheime loges van de vrijmetselaars. Vrijheid en eenheid zijn hun paradigma’s en hun wijze van propaganda voeren. Hun vrijheid staat voor ‘los van God’ en eenheid is een beginsel dat neerkomt dat je als individu niets meer voorstelt en onderworpen bent aan een technocratische dictatuur.

  “Ze” verkopen deze vrijheid en eenheid als hartjes, in werkelijkheid zijn het duivelse valstrikjes. Volgens mij dienen we alert te zijn op de tekens die de VM gebruiken. Als je ze eenmaal herkent zie je ze vaak terugkomen.

  Daarnaast heb ik sinds maart vele mooie mensen ontmoet. Dat is ook een krachtig signaal. En tegelijkertijd dienen we alert te zijn op zogenaamd mooie initiatieven. Uiterst geraffineerd wordt dit ons voorgeschoteld, maar het is slechts schone schijn. “Keeping up appearance” was een TV-serie die dit al voorschotelde.
  Fijne dag, groet Edwin

 2. Mariette Lammers schreef:

  Bijbel nieuwe testament : Efeziërs 6: 10, 12,13 : trek de gehele uitrusting van God aan, want we worstelen niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden tegen machten, tegen de heersers van de duisternis van deze wereld, tegen de geestelijke goddeloosheid in hoge plaatsen. (zie het gehele vers 10 t/m 20)

  (Er wordt so ie so hier op Transitieweb al de volle uitrusting aangetrokken!)

 3. Marc Lohman schreef:

  Bedankt Kim,

  Je schrijft goed en door dit soort teksten zet je meer mensen aan tot nadenken.

  We leven in een rare tijd waarin mensen verrassend coöperatief zijn, omdat ze bang zijn. Dat de maatregelen steeds toenemen hebben de meeste mensen niet echt in de gaten. Heel erg belangrijk om vooral alert te blijven. Anders krijg je dat verhaal met die kikkers en dat langzaam kokende water, jij ziet het aankomen, velen zien dat dus niet.

  Wat mij opvalt is dat deze regering blijkbaar niet houdt van plezier, dat mag namelijk niet. Het is zo belangrijk voor mensen om even stoom af te blazen, gezellig een drankje te drinken en te knuffelen met mensen die je kent en die je niet kent. Inderdaad, alles wat menselijk is wordt verboden of ontmoedigd.

  En, niet te vergeten, die angstcultuur is slecht voor de weerstand. Die angstcultuur, dat neem ik ze kwalijk, dat constante gehamer op cijfers die alleen maar bedoeld zijn om de controle en de maatregelen te rechtvaardigen. Ik zie ook dat het pad voor het transhumanisme wordt vrijgemaakt. Laat ik nu iemand zijn die vooral streeft naar het humanisme, naar de menselijkheid die je aanspreekt in je tekst.

  Een betrekkelijk kleine groep mensen slaagt erin om een groot deel van de mensheid te manipuleren door ze met de meest basale emotie te confronteren: angst.

  Knuffel, Marc

  • Marije Freeve schreef:

   Een heel aantal klokkenluiders in Nederland voerden al jaren acties tegen VN-agenda 21/2030. Zij wísten al wat de politieke plannen waren namelijk die van het stichten van één wereldregering, gepaard gaande met allerlei dwang/verbod-maatregelen voor de mensen. Vele jaren waarschuwden zij met straatacties, artikelen enz.

   thechemtraildiary.weebly.com/uploa…_yvfNsjxGA

   Vervolgens werden ze uitgelachen en weggezet als idioten en heel wat van deze mensen verloren hierdoor vrienden, familieleden, baan etc. Sinds het Corona-circus gaat deze strijd nog steeds door alleen is de groep klokkenluiders en activisten in korte tijd behoorlijk gegroeid. “Men” wordt ineens wakker…voelt dat er van alles niet klopt.
   Het heeft veel te lang geduurd, maar gelukkig worden er èindelijk meer mensen wakker in Nederland en dat stemt hoopvol. Ik hoop daardoor op meer menselijkheid in Nederland in plaats van minder…

 4. Marije Freeve schreef:

  Ik zou als reactie graag het volgende willen zeggen:
  Ondanks de duistere tijden, zijn er gelukkig ook nog lichtpuntjes.
  In de supermarkt in mijn buurt is er nauwelijks iemand te vinden van de klanten die een mondkapje draagt. Het meeste personeel draagt ze ook niet tot nu toe.
  Het zou heel goed kunnen dat dit een gevolg is van de flyeracties die gehouden werden.

  Ook kwam afgelopen week het eerste nummer uit van een onafhankelijk blad geheten:
  “Gezond verstand”. gezondverstand.eu/
  Ik kreeg een papieren versie overhandigd tijdens de studentenactie afgelopen vrijdag.

  Er is een manier om je huisarts en medemens wakker te schudden door bijv. deze poster af te drukken en te verspreiden: zelfzorgcovid19.nl/tijd-…yMkoWnneQY

  Ik heb vernomen dat de christelijke kerken nu ook wakker beginnen te worden, omdat kerkdiensten met meer dan 30 mensen verboden worden. De leden zullen nu wel in actie móeten komen.

  Door mondkapjesplichten op scholen worden ook veel ouders wakker en worden er brieven verstuurd naar scholen, om scholen op hun verantwoordelijkheid te wijzen.
  viruswaarheid.nl/brief…4SE1MO3Bjo

  De gemeente Westerveld staat open voor een pilot stralings-arm wonen.
  stralingsbewust.info/2020/…SfSCZ-uCIY

  Dat er hele families uit elkaar worden gespeeld…dat gebeurt inderdaad.
  Maar bovenstaande lichtpuntjes zie ik als een overwinning, omdat ik weet hoe ervoor gestreden is.

 5. Jan van Eerd schreef:

  Helemaal eens.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.