Heftige protesten tegen de lockdown in Afrika

Het besef dat de lockdown catastrofale economische en humanitaire gevolgen heeft kan in de westerse wereld nog worden toegedekt met een door de mainstream media aangevuurde anti-racisme campagne. Maar in Afrika kan dat niet. Daar hebben de mensen geen illusies over de vergaande gevolgen die dit alles gaat hebben.

Dakar (Senegal), 5 juni

Toamasina (Madagascar), 3 juni

Bobo-Dioulasso (Bukina Fasso), 30 mei

Kampala (Uganda), 1 juni, drie protesterende parlementsleden gearresteerd (gebeurde dat hier maar!)

Opmerkelijk: geen lockdown in Tanzania en ook geen virus

Tanzania: papaya’s, geiten en schapen testen coronapositief

President Magufuli van Tanzania vertrouwde de WHO niet en besloot de coronatest zelf te laten testen. Over de uitkomsten daarvan gaf hij op 3 mei een even hilarische als ontluisterende persconferentie.

Gerelateerd

Wereldwijd protest tegen de lockdown: demonstranten in Milaan eisen het aftreden van de Italiaanse regering en nieuwe verkiezingen

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (5)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (4)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (3)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (2)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren, dan Toevoegen, typ fact checkers in, dan Zoeken. Er verschijnt en lijst met fact checkers. Deze allen blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Dominique Cant schreef:

  Beste Fred, klopt het Tanzania-verhaal wel? Kijk toch even naar de officiële cijfers op www.worldometers.info/coron…#countries

  • Fred Teunissen schreef:

   Ja, volgens mij klopt dit. Er is geen lockdown in Tanzania. Daar gaat de bewuste paragraaf namelijk over.
   Er staan geen cijfers over Tanzania in mijn tekst.
   U komt zelf met een link naar cijfers over vermeende Covid-slachtoffers in Tanzania. Deze zijn afkomstig van de site Worldometer. Ik kwam er, toen ik wilde weten wat dit voor een site is, niet achter wie de verantwoordelijken zijn van deze publicatie. Na wat zoeken vond ik deze uitgebreide analyse van CNN: edition.cnn.com/inter…s-mystery/
   Met andere woorden: dit zijn duidelijk geen ‘officiële cijfers’. En al helemaal niet die van de Tanzaniaanse autoriteiten.

 2. Margie schreef:

  Het eco-covid 19 kruidendrankje heeft duidelijk goed geholpen in Tanzania..voorkomen is beter dan genezen

 3. Margie schreef:

  www.unwto.org/resta…ng-tourism

  United Nations World Tourism Organization staat te popelen om landen te begeleiden bij herstart toerisme…om het globale tourisme te herstellen na covid 19

  Denken ze nu echt dat het landelijk tourism dat niet zelfstandig kan… NWO open en top

  Off topic Fred, maar mijn broek zakte af bij het lezen

  • Fred Teunissen schreef:

   Nee, niet off topic, maar juist spot-on, als je het mij vraagt. Dit illustreert dat een paar mega-ondernemingen onder de vleugels van de UN de hele wereldmarkt in bezit willen nemen en alle kleinere ondernemingen tussen hen en de uiteindelijke klanten willen uitschakelen. Dit is een grote bedreiging voor kleine zelfstandigen en zeker ook voor grote reginioale en zelfs nationale ondernemingen. Het is een aanval op de economie zoals wij die tot nu toe kennen. Degenen die dit doen noemen het een ‘reset’. Dat klopt ook. Het is een Big Brother Reset. Maar alleen als wij dat laten gebeuren.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.