Hebben we nog wel een rechtsstaat?

Actie nodig voor behoud rechtsstaatOf speelt zich voor onze ogen een staatsgreep af?

Parlement buitenspel

Het parlement is niet geconsulteerd bij het invoeren van de draconische corona-maatregelen, die zonder stemming via noodverordeningen zijn doorgevoerd.

De regering voldoet niet aan de informatieplicht richting parlement, en reageert niet op WOB verzoeken.

De beslissingen die vanuit het OMT zijn genomen zijn niet transparant en niet wetenschappelijk onderbouwd, terwijl de vrijheid van een heel volk er van afhankelijk is.

Een motie voor onafhankelijk onderzoek naar de besluitvorming van het kabinet over corona wordt in het parlement door de regeringspartijen weggestemd.

Burgers initiëren rechtszaken

Intussen wordt duidelijk dat er geen gegronde medische onderbouwing was voor de lockdown. De epidemie is geen epidemie, laat staan een pandemie. We kunnen hooguit spreken van een zwaar griepseizoen, maar minder zwaar dan in 2018.

De aanpak was vele malen erger dan de kwaal en zadelt ons op met een enorme recessie. Vanuit de bevolking groeien verzet en vragen. Er zijn inmiddels minimaal twee rechtszaken gestart om de huidige en verdere maatregelen een halt toe te roepen en de regering en volksvertegenwoordigers zich te laten verantwoorden:

Rechtszaak 1 Dagvaarding Viruswaanzin
Teken deze petitie om de dagvaarding te steunen
Kijk dit interview over de rechtszaak op Cafe Weltschmerz

Rechtszaak 2 Bond tegen Overheidszaken – Corona openheid en aansprakelijkheid

Ondanks verzet drukt regering coronabeleid door

Desondanks gaat de regering onverstoorbaar door met het voeren van coronabeleid: we moeten wennen aan het ‘nieuwe normaal’ van de 1,5 meter samenleving, aan mondkapjes, en aan aanhoudende dreiging. De regering, die met het RIVM diep verweven is in het web van de Gates Foundation, Gavi en de WHO, zet nog steeds in op een vaccin, met investeringen van 50 miljoen en 192 miljoen euro.

Rutte promoot vaccins op het Global Vaccine Summit 2020: “Nederland is een trotse investeerder in GAVI”. Identiteitspaspoorten zijn al besteld. Het “Coronavirus digital health passport” zal worden gebruikt om de gezondheidsstatus van de paspoorthouder vast te stellen, en middels het paspoort een ‘veilige terugkeer naar werk, leven, reizen’ mogelijk te maken.

We mogen ons alledaagse leven weer terug van Rutte, maar alleen met een hellepas.

Een Weimar situatie?

Een Weimar-situatie is een legale dictatuur middels een spoedwet.
Zo’n spoedwet is nu in de maak, de ‘Tijdelijke wet maatregelen covid-19’ bovenop de wetten die al veranderd zijn, die drastisch ingrijpen in de bestuursstructuur:
Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid. Geldend van 24-04-2020 t/m heden
Wet publieke gezondheid. Geldend van 19-03-2020 t/m heden. Deze wet delegeert veel macht naar het RIVM, dat juist nu in opspraak is gekomen vanwege de nauwe banden met de Gates Foundation.

Over de spoedwet schrijft de Nederlandse Orde van Advocaten:
“De coronawet past niet in democratische samenleving. Het wetsvoorstel maakt het mogelijk vergaande beperkingen van grondrechten en vrijheden voor een onbepaalde periode normaal te maken. Dergelijke ingrijpende beperkingen van bewegings- en vergadervrijheden zijn niet normaal, en behoren dat ook niet te zijn in een democratische samenleving. De NOvA acht nieuwe wetgeving niet nodig en ziet voldoende ruimte in noodverordeningen en bestaand instrumentarium.”

De Nederlandse vereniging voor raadsleden stelt:
“Wij stellen daarom vast dat het –helaas –in de tijdelijke wet voorlopig ontbreekt aan de lokale borging van de democratische legitimatie, democratische betrokkenheid van de lokale democratie en aan medeverantwoordelijkheid van de gemeenteraad voor draagvlak in de lokale samenleving.”

Rechtstaat of dictatuur?

Het is al langer duidelijk dat de bestuur op nationaal niveau geen gehoor geeft aan de wensen of kritiek van burgers. De gemeente is het enige niveau van bestuur waar er nog enige interactie is tussen de burger en bestuurder. Het lijkt erop dat via de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 en ook via de Telecomwet, dit bestuursniveau bewust buitenspel wordt gezet.

De vraag is nu: hebben we nog een rechtstaat? Zijn er nog rechters met ruggegraat die het gevaar van de huidige ontwikkeling onderkennen? Zijn er parlementariërs die in naam van de democratie een parlementaire enquête eisen en wanneer niet aan die eis wordt voldaan een motie van wantrouwen indienen?

Ondersteun de rechtszaken, deel ze in je netwerk. Schrijf parlementariërs aan. Dan zullen we zien of we in Weimar of in een – zij het behoorlijk gehavende – parlementaire democratie leven.

Petities

Petitie oproep voor een parlementaire enquête over het coronabeleid

Petitie Nee tegen de spoedwet

Gerelateerd

Het gevaar van het niet herkennen van…. gevaar. De parallellen tussen 1933 en 2020

De corona aanpak is vele malen erger dan de kwaal

Wat is het doel van de wereldwijde corona-campagne?

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan en lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. V.M schreef:

  DOE OOK AANGIFTE!
  Snel en makkelijk via Wouter Raatgever
  You Tube CommonSenseTV

 2. V.M schreef:

  Op You tube:Alisa Mohammed
  KALI YUGA-agenda 21-the plan to kill you-by David Icke
  Dit is hun agenda,ik vind anders geen verklaring voor hun gedrag.Hierover ben ik diep droevig.
  Ik denk dat heel veel mensen dit al weten maar niet weten wat te doen

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.