De spoedwet: een product van machtshonger, incompetentie en corruptie

De spoedwet die eind augustus en begin september in de Kamer wordt behandeld is een vod, stelt Ferdinand van der Neut, woordvoerder van het collectief dat de grote manifestatie van aanstaande zaterdag op het Malieveld organiseert. Tom Zwitser van Blue Tiger Studio had een verhelderend gesprek met hem.

Gerelateerd

Vier maanden coronacrisis: een tussenbalans in acht stellingen

Samen tegen de spoedwet! Zaterdag 15 augustus 12:00-17:00 Den Haag

Het gevaar van het niet herkennen van…. gevaar. De parallellen tussen 1933 en 2020


Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. M Hooghiemstra schreef:

  Een spoedwet als deze is zo ingrijpend en mag niet aangenomen worden. Een heel land met een hele bevolking kapot maken is gelijk aan de ergste misdaad die er gepleegd kan worden. Ik stel voor dat er referenda komen over dit soort belangrijke wetten, dat er middelen komen om de bevolking weer solidair en in liefde samen te laten leven, dat er weer wijkagenten zijn die echt begaan zijn met de mensen. NL allemaal een met elkaar en voor elkaar, op een positieve manier. Just like in the old days. Dit kan en mag niet zo eindigen. De bevolking moet meer mee mogen praten zodat we met zijn allen tot een prachtige eenheid en oplossing komen.

  • Margie schreef:

   youtu.be/DMiAZfeVohI

   You are not machines, you are not cattle, you are men!
   You, the people, have the power to make this life free and beautiful
   To make this life a wonderful adventure
   Let us use that power!
   Let us unite!

   Freedom
   Rain on me

 2. Corina schreef:

  As Buckminster Fuller said: “You never change things by fighting against the existing reality. To change something, build a new model that makes the old model obsolete.”

 3. Rients Hofstra schreef:

  Elk protest is uiteraard waardevol, maar wanneer er geen alternatief wordt aangeleverd, zal er niets wezenlijks veranderen. Mocht het kabinet vallen, krijgen we een kopie van het huidige, iets milder of nog een tik erger. Elk protest moet gepaard gaan met een plan B, in dit geval een geheel ander staatsbestel dat wel deskundig, maar bovenal veel democratischer en volkomen transparant is. Dat plan vind u hier: alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling Met een zeer realistische invulling onder de link ruw raamwerk, net iets onder punt 10. Ik zou een reactie zeer op prijs stellen.

  • Fred Teunissen schreef:

   De vraag naar de wereld ’na corona’ is inderdaad cruciaal.
   Ik neig dan meer naar directe democratie, referenda, gekozen burgemeesters (u laat die mogelijkheid open zie ik), e.d.
   Maar uiteraard is er ook op nationaal niveau ‘iets anders’ nodig.
   Ik denk dat de goede vormen daarvoor zich in de praktijk van het verzet zullen ontwikkelen.

   • Rients Hofstra schreef:

    Onder de link ‘ruw raamwerk’ is een uitwerking genaamd Pluchen Revolutie: rientshofstra.nl/pluchen-revolutie en daaruit blijkt dat er wel degelijk een directe democratie ontstaat waar de burgers wél worden vertegenwoordigd, waardoor kiezersbedrog onmogelijk wordt. Referenda zijn ingebouwd en kunnen veelvuldig (dagelijks!) en zeer eenvoudig worden ingezet. Er hoeven daardoor nimmer meer moeizaam georganiseerde en complexe te worden gehouden. Want daar kleven genoeg nadelen aan.
    Omdat er geen partijpolitieke benoemingen meer worden toegestaan, worden daardoor ook burgemeesters gekozen of door de raad benoemd op deskundigheid en niet als een partijverlengstuk.
    Dit systeem staat los van de corona-uitbraak, behalve dat er na invoering van AS anders, professioneler was gehandeld. Was AS reeds 10 jaar geleden ingevoerd, had de zorg er nu geheel anders uitgezien, dan was er beleid gevoerd op kwetsbare doelgroepen, was veel ellende voorkomen door o.a. actieve preventieve zorg.

    • Rients Hofstra schreef:

     Dit AS-systeem is the new model waar Corina het hierboven over had. Het bestaat op papier, hoeft alleen nog maar ingevoerd te worden. Alleen zullen de (partij)elites hier niet blij mee zijn.

   • Margie schreef:

    we vragen in een open brief aan de Koning, om de vrijgave van een gedeelte van ons land wat we dan kunnen afscheiden van de rest van deze dictoriale staat, waarin de vrije mensen zich dan kunnen verenigen

    Ben niet zo thuis in Twitter, deze tweet bevalt me wel…begin van een nieuw tijdperk, het mag tijd worden

  • Margie schreef:

   Tribal societies…Every government is a hoax
   Back to Nature for the future!
   Natuurlijke, spirituele wetten…kleine communities.

   reason.com/1973/…overnment/

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.