Briljante anti-Orwelliaanse actie: de Guerilla Mask Force Nederland

Zaterdag 28 november zag een nieuwe actievorm het licht. De Guerilla Mask Force marcheerde door een vijftiental binnensteden. Aldus een indringende wake-up call afgevend aan winkelend en online publiek.
De lyrics (als je dat zo mag zeggen) zijn huiveringwekkend Orwelliaans en verbijsterend actueel.

Zie ook:

‘Slavenmars’ door Tilburg en andere steden: ‘Zo ziet de toekomst eruit als we niet uitkijken’

Guerilla Mask Force Netherlands – Enschede Zwolle Nijverdal

Guerilla Mask Force Bern

Gerelateerd

Mondkapjes zijn voor gezonde mensen ZEER ONGEZOND

Menszijn is het tegenovergestelde van desinfecteren, registreren, gehoorzamen, verklikken en afstand houden

The Contagion Myth: een boek waar de pandemieplanners als de dood voor zijn

Corona-maatregelen worden stap voor stap onmenselijker. Waar ligt voor jou de grens?

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Kevin de Vries schreef:

  Hoe kan ik mij bijvoegen in deze events?

 2. Margreet schreef:

  Rillingen over mijn hele lijf!!!! Emotioneel en tranen biggelen over mijn wangen,er schieten flitsen van mijn leven voorbij WAT GA IK DOEN.

  Maar wat geweldig is dit de gearilla mask force!! Wat een top actie!

 3. ariannebakker schreef:

  Geweldig initiatief. Onverwachts heb ik zaterdag 28 november na de manifestatie van jongeren in Utrecht aan een van de Guerilla Mask Force flashmobs meegedaan. Ik denk dat we met veertig mensen waren. Het was fantastisch om te doen en ik doe graag weer mee. Het zet mensen aan het denken. De voiceover zou dan in het Nederlands moeten zijn. In Utrecht deden we het met het Zwitserse/Duitse origineel. Die heeft veel impact, want over de tekst en het ritme is echt goed nagedacht, maar het is niet een taal die iedereen bereikt. Ik denk dat we het hier in het Nederlands moeten doen. De Nederlandse versies die ik tot nu toe heb beluisterd op Youtube zijn wel een beetje te haastig in elkaar gezet. Ik bied mezelf graag aan om de Nederlands voiceover te verbeteren, maar ik weet niet bij wie ik moet zijn.

 4. Esther schreef:

  Deze actie is “afgekeken” uit Bern. Daar volop toeschouwers. In Nederland liepen mensen in de meeste steden gewoon langs en door alsof er niets gebeurde. Er werd nauwelijks aandacht besteed aan de actie. Heel erg vind ik.
  Ze willen dit vaker gaan doen in meer steden.

 5. Jessica Otto schreef:

  Erg fijn om deze mails van jullie te krijgen.
  Super bedankt voor al het goede werk wat jullie verzetten!
  Succes🙏🏽

  Groet, Jessica

 6. Helena Struik schreef:

  Briljante acties!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.