Zonlicht is het beste ontsmettingsmiddel van deze wereld

Iedere maand neemt Peter van Hees ons mee in de wederwaardigheden van weer en meer. De maand april was er één van extremen. En niet zonder reden; we zitten als mensheid op aarde in een overgangsfase en zonlicht is daarbij van onschatbare waarde.

‘Aprilletje zoet geeft menigmaal een witte hoed’. Hoe waar dit is beleefden we met de sneeuw, hagel en veel wind in de eerste tien aprildagen. Nu, begin mei is het nog steeds koud. Het weer verloopt zoals het aangestuurd wordt door de planeten en deze lopen voor de dierenriem langs. De maan spiegelt de wisselwerking tussen de planeten en de dierenriem naar de aarde. En zoals de banen van de planeten in mei verlopen, blijkt in juni vooreerst de kans op warmte die zomers aan zal doen. Zie ook de Maria Thun Zaaikalender 2021.

Sneeuw in Driebergen

We beleefden de afgelopen maand dagen, waarvan een aantal achter elkaar, die van een adembenemende schoonheid waren door haar zuivere klare lucht en met zon doorwoven cumuli. Als er dan weer een periode met veel stof-en- stuffspuiterij plaatsvond dachten mijn vrouw en ik: “Hoe is het mogelijk, die lui zijn knettergek.”

Zonlicht april 2021 Driebergen

Volle supermaan 27 april

De volle maan op dinsdagmorgen 27 april om zes uur ’s morgens was zo indrukwekkend met tijdens haar ondergaan, gelijktijdig de zonsopgang die zich aan de overzijde van het firmament voltrok. Hier in Driebergen stond ik er middenin, te ademen tussen deze twee giganten van planeten. De volle ondergaande maan met haar dichtste stand bij de aarde dit kalenderjaar, dus machtig groot. Wellicht heeft iemand foto’s van de zonsopgang of maanondergang van deze ochtend.

De twee voorgaande nachten had ik stof-en-stuffstrepen voor de maan gezien. Dus de grote stof-en-stuffinjecties van de lucht vonden toen dag en nacht plaats. Dit was ’s morgens vroeg nog te zien aan de grauwe lucht vol sluierbewolking opgebouwd uit gestreepte brede banen van horizon tot horizon.

Zonlichtwerking op ons

De afgelopen maanden ben ik langzamerhand losser komen te staan van dit chemtrail gebeuren. Waaraan merk ik dat? Het heeft met het zonlicht te maken. Ik vroeg een goede bekende: ”Merk jij ook dat het zonlicht de laatste tijd meer kracht heeft gekregen?” Hij: “Als ik eens rustig in de tuin zit, valt het me op dat het zonlicht dieper doordringt”.
Een familielid die ik ernaar vroeg, schreef: “Peter, ik merk dit al veel langer en het is jaren geleden begonnen. Je kunt het zien aan de door de zon beschenen bovenkanten van wolken. Deze zijn helderder en dieper doorlicht. Ook is in de loop van de laatste jaren hierdoor het daglicht tenminste een uur verlengd. Dit is zo geleidelijk gegaan dat bijna niemand het opmerkt. Door het impulsrijkere licht komt dit eerder tot ons bij zonsopgang en verlaat het ons later bij het invallen van de nacht. Mijn voor een paar jaren geleden overleden man die in tabellen de dagtemperatuur en windrichting bijhield, sprak over opmerkelijke veranderingen.”
Ik ben blij met al deze opmerkingen want ze bevestigen mijn waarnemingen. Heb jij ook ervaringen in deze richting?

Berichten uit Zwitserland en andere hoeken

Ook Christina von Dreien spreekt herhaaldelijk over een vergroting, ofwel verhoging van het zonlicht. Zij brengt het in verband met een grotere geestelijke inspanning van de gezamenlijke aardemensheid waardoor de geestelijke wereld en met name de zonnewezens ons meer kunnen helpen. Zij spreekt over een hoger geestelijk niveau dat groeit binnen de aardemensheid en noemt dit de vijfde dimensie.

Uit een totaal andere hoek namelijk van vier onderzoekers die werkzaam zijn in de geesteswetenschappen, ontvingen we eenzelfde soort bericht over deze toename van de zonkracht.

En op 25 april was een interview met advocaat Reiner Füllmich te lezen op transitieweb. Hij sprak er ook over dat mensen anders tegen de dingen aan gaan kijken. Door de hoge mate van destructiviteit in de wereld ontstaat er als tegenreactie van nature een meer morele cultuur op een hoger niveau dan we nu nog kennen. Dit is aan het groeien. Reiner voelt zich verbonden en geïnspireerd door een rechter van het hooggerechtshof in Amerika die een eeuw geleden leefde: Louis Brendeis (1856-1941). Een uitspraak van deze man is: “ZONLICHT IS HET BESTE ONTSMETTINGSMIDDEL VAN DEZE WERELD”.

In mijn jeugd (rond 1950) heb ik nog meegemaakt hoe gewassen lakens, hemden, ondergoed en nog meer op de bleek te drogen werd gelegd. Niet alleen om witter te worden, want mijn moeder zei: “Het wordt er door ge–zon–d.” (Wij kwajongens moesten wel opletten met ons wilde voetbalspel met een half slappe gummibal die moeilijk richting te geven was). Ook lag in die tijd een mens met TBC in een speciaal tuinhuisje dat met de zon meedraaide om van de slechte bacterie te ontsmetten.

Spirituele dimensie

De door de ontwikkelingsfase Oude Saturnus, Oude Zon en Oude Maan ontstane mens en aarde, is nu in haar vierde fase en ruim 2000 jaren over het middelpunt van haar bestaanstijd heen. De mens en aarde is op weg naar haar vijfde fase van ontwikkeling, die in de wetenschap van het geestelijke de ‘Jupiterfase’ wordt genoemd. De eerste fase was een warmtefase. Daarin viel het besluit van geestelijke wezens om in hun midden een nieuw wezen te scheppen. Ook wel de tiende hiërarchie genoemd. Het wezen mens ontstaat. Tegelijk met de mens ontstaat het wezen aarde. Ze zijn een twee-eenheid.

In de tweede fase worden door de geestelijke wezens of goden, de mens- en aardekernen bestaande uit warmte-organismen verrijkt met lucht. En deze warmte wordt verrijkt met lucht. En zo is in de derde fase het warmte-lucht organisme van mens en aarde verrijkt met water. Nu in de vierde fase is het element aarde erbij gekomen en leven we als mens-en-aarde-organisme bestaande uit warmte-lucht, licht-water en aarde. De vijfde fase zal bestaan uit warmte-lucht licht-water-aarde en geestzelf.

Morele harts- en gedachtenkracht

Tegenwoordigheid van geest, als duurtoestand in mens-en-aarde is geestzelf. En we zitten middenin haar voorbereiding. Zoals je op de dag van je verjaardag begint met het volmaken van je volgende levensjaar, zo zijn we op de dag van de verjaardag van de aarde-mens-ontwikkeling zo’n 2000 jaar geleden, begonnen als aarde en mensheid met het voltooien van deze fase door ‘de tegenwoordigheid van geest’ te ontwikkelen. Deze bestaat uit morele harts- gedachtenkracht welke tegengestreefd wordt door amorele egoïstische harteloze gedachtenkracht.
Het gehalte van haar moraliteit vindt zijn uitdrukking in de mate van goedheid en schoonheid die de erop volgende daad in de wereld zet.  We zien deze ontwikkeling dagelijks om ons heen en in ons voltrekken.

Ter afsluiting een foto van de nieuwe blaadjes aan de lindeboom. Vergelijk haar met de eerste foto, het is de ‘bijna’ dezelfde boom.

Lente in Driebergen

Gerelateerd

Sluipmoordenaars Stuff en Stof denken dat ze de Zon eronder kunnen krijgen

Wie het zonlicht terugkaatst, zendt het leven retour

Eigenlijk ging de zon vandaag helemaal niet op

Een hunkering naar diepblauwe hemelvennen

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Bekkering-Tideman, Hulshorst schreef:

  Ergens las of hoorde ik, dat uit de vliegtuigen geen troep maar gezonde spullen worden gespoten. HCQ ?Wie weet!!!

  • petermrvanhees schreef:

   ja, wie, weet? wat, waar, ingestopt, wordt?
   Ik wil voor mezelf geen HCQ, noch wat dan ook via de lucht in mijn lijf, noch op het aarde-lijf;
   jij wel?
   Peter

 2. Martine Debrouwere schreef:

  Wat een hartverwarmend artikel, en vreugdevolle herkenning van mijn eigen waarnemingen: de zon schijnt inderdaad feller dan vroeger – daar heb ik mij al over verwonderd – en de bovenranden van de zonbeschenen wolken zijn lichtender dan ooit tevoren. Dank voor deze toelichting over dit fenomeen – het schenkt mij vreugde ! En ook de vreugde dat er nog mensen zijn die Steiner bestuderen.

 3. Nicole schreef:

  Beste Peter,

  Dank voor je fijne artikel!
  Ik kan het ook beamen, al geruime tijd zie ik dat de zon en de lucht helderder is. De hele winter had ik het idee dat er alleen maar helder sprankelend licht om ons heen was!
  Sommige mensen ervaren deze tijd als “duister” en ik kan alleen maar het licht en de zuivere lucht ervaren.
  En al sinds eind jaren ’90 heb ik de observatie dat de zon ook niet meer op dezelfde plaats op en onder gaat, alsof de zon op geschoven is.
  Ik kan het natuurlijk niet meten!

  Wat ontzettend fijn om ook te weten over je kennis in de geesteswetenschap, mijn favoriete inspiratie bron.

  Je schrijft het volgende:

  Uit een totaal andere hoek namelijk van vier onderzoekers die werkzaam zijn in de geesteswetenschappen, ontvingen we eenzelfde soort bericht over deze toename van de zonkracht.

  Kun je een link geven waar ik hun informatie zou kunnen lezen?

  Een harte groet
  Nicole

  • petermrvanhees schreef:

   Helaas kan ik dat niet omdatik op dat moment niet allert genoeg was.
   een volgende mededeling van die kant zal ik beter oppassen, ze komt beslist.
   peter

  • Andrea schreef:

   Hallo Nicole,

   Jou berichtje omtrend de verplaatsing van de zon bevestigd ook mijn vermoeden.
   Ik heb in mijn voortuin nauwelijks zon. De zon gaat daar ook onder.
   Maar de laatste 2 jaar merk ik dat ik veel meer zon heb voren. Kan zelfs in de voortuin van het avondzonnetje genieten. Dat heb ik in al die 30 jaar dat ik hier nu woon nooit gekund. Blij met deze bevestiging nu.

   Groetjes,
   Andrea.

 4. Margriet schreef:

  Dag Peter, nu ik jouw artikel lees, wordt iets me pas duidelijk. Ik nam het al vaak waar, maar kon het niet goed plaatsen.
  De snelheid van donker worden is veranderd. Was er een paar jaar geleden nog een prachtige zonsondergang te zien vanaf mijn balkon hier, de afgelopen jaren zijn die korter en korter geworden..

  Ook de tijd dat het licht afneemt gaat snel. Was het eerst een glooiend gebeuren, nu is het licht, hellicht, om snel donker te zijn.. Een flink sneller gebeuren, neem ik waar.

 5. Babette schreef:

  Mooi en leerzaam artikel

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.