Welke kant kiest De Andere Krant?


Het lijkt erop dat enkele toonaangevende alternatieve media met het CBN-virus (Chemtrails Bestaan Niet) zijn besmet. Eerst een artikel van die strekking in Gezond Verstand en een week later in De Andere Krant een variant daarop, waarin de schrijver beweert dat overwogen wordt chemtrails in te zetten. Dat laatste is een ontkenning van het feit dat het sproeien al tientallen jaren plaatsvindt. Het artikel in De Andere Krant zou kloppen als het in 1922 gepubliceerd zou zijn.

In het artikel ‘Plan MIT en World Economic Forum: minder zonnestralen’ (De Andere Krant, 30 juli – 4 augustus 2022) staat te lezen, ’toch bedenken sinds 1974 wetenschappers theorieën voor zonnestralingsbeheer’. Het Massachusettes Institute of Technology MIT ontwikkelt een door het WEF serieus genomen plan om met ruimtebellen een luchtvloot te maken die buiten de aarde zonnestralen gaat blokkeren.

Gelukkig heb ik het boek van Fred Teunissen op de plank staan. In zijn gedegen onderzoek schrijft hij over het tegenhouden van zonnestralen of Solar Radiation Management (SRM) ook Stratospheric Aerosol Injection genoemd, dat het sinds de vorige eeuw al in de praktijk wordt uitgevoerd. Er is helemaal geen sprake van een plan, het is gewoon dagelijkse kost, het is gerommel in de atmosfeer boven onze hoofden.

Teunissen schrijft in zijn chemtrails-bijbel op pagina 82:

“Mijn inschatting (met steun van de klokkenluiders uit hoofdstuk 1) is deze: het SAI/SRM‐programma is volop operationeel en alle onderdelen daarvan zijn strikt geheim. Betrokkenen kunnen er daarom alleen in het openbaar over spreken door zich in allerlei bochten te wringen. Alle redeneringen worden bijvoorbeeld hypothetisch. ‘Stel nou dat we zus of zo zouden doen – niet dat we dat nu al doen hoor – wat zouden daar dan de gevolgen van zijn?’ En alles wordt geminiaturiseerd en gemarginaliseerd. Er is niks grootschaligs aan de hand, verzekeren ze. Op zijn hoogst hier en daar een voorzichtig laboratoriumexperimentje.”

De chemtrail ‘bijbel’ van Fred Teunissen

Steun

Fred krijgt uit onverwachte hoek steun voor deze visie. Het IPCC waarschuwt namelijk ervoor niet te stoppen met chemtrails of Solar Radiation Management. En Je kunt ergens immers alleen maar mee stoppen, nadat je er al aan begonnen bent.

In hun rapport van 2013, het ‘Fifth Assessment Report’ van de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) schrijven ze dat ondanks wereldwijde nevenwerkingen en lange termijn gevolgen doorgegaan moet worden met geoengineering technieken voor wat betreft Solar Radiation Management (SRM).

En zoals hij schrijft, zijn er klokkenluiders die zich hebben uitgesproken, waaronder Willem Felderhof tijdens de Open Mind Conference in 2016.

 

Willem vloog meer dan 10.000 uur als piloot voor Transavia en KLM. Hij bevestigt het bestaan van een wereldwijd programma van geoengineering, waarbij giftige stoffen (in de vorm van minuscule deeltjes) in de atmosfeer worden gebracht. Felderhof is een van de zeer weinige piloten die zich openlijk durven uit te spreken.

Steun uit de VN

Sinds de tachtiger jaren wordt volgens Rosalind Petersen wereldwijd weer en klimaat beïnvloed doordat vliegtuigen en raketten in de atmosfeer chemicaliën verspreiden. Zij citeert een NASA rapport uit 2005 en roept tijdens de VN-vergadering landen op met het vervuilen van onze atmosfeer en aarde te stoppen. (artikel uit De Lange Mars 2015)

Rosalind Petersen was voorzitter van de Agriculture Defence Coalition en maakte zich grote zorgen over de ongecontroleerde manipulatie van het klimaat. De chemtrails die de vliegtuigen achterlaten in de lucht kunnen soms 20 uur blijven hangen over een lengte van 400 kilometer. Ze zijn onderdeel van geheime programma’s en experimenten van weer- en klimaatbeïnvloeding door bedrijven en overheden. Niet alleen in de VS maar ook in westerse landen als Nederland.

Er worden wolken gefabriceerd met chemicaliën als aluminium, barium, strontium, lood, arsenicum, chroom, cadmium, selenium en zilver die de warmte in onze atmosfeer vasthouden waardoor de globale opwarming toeneemt. Ze beïnvloeden op lange termijn het klimaat van de aarde en de zonnekracht waardoor verminderde fotosynthese en daardoor minder groei van bijvoorbeeld voedseloogsten en bossen optreedt. De gebruikte chemicaliën komen uiteindelijk in onze bodem, in ons drinkwater terecht. Veel bossen sterven hierdoor en ook oogsten worden minder gezond wat weer meer chemicaliën vereist om ziekten te bestrijden.

Er is geen enkele democratische controle op deze experimenten en weer- en klimaatmanipulatie. Tot nu toe werden berichten over deze praktijken door de media afgedaan als complottheorie en degenen die dit serieus namen als krankzinnigen, aldus Peterson.

Petitie

Op 6 augustus 2022 staat de petitie weermodificatie en chemtrails op 46.208 ondertekenaars. Dit is op zich een prestatie te noemen omdat de Tweede Kamer tijdens debatten of in commissievergaderingen de woorden weermodificatie, chemtrails, geoengineering, solar radiation management niet laat vallen. Blijkbaar is het een al decennia durende trend om alles wat met chemtrails en dergelijke te maken heeft te negeren en vooral dood te zwijgen.

De petitie loopt al enkele jaren en vraagt aan het Parlement het volgende.
“Dit is een Burgerinitiatief om 40.000 handtekeningen te verzamelen om het heimelijk toepassen van weermodificatie (geo-engineering) of ook wel solar radiation management, of het militaire codewoord: Hemel Spinnen” of Albedo management genoemd, door middel van het sproeien van zogenaamde chemtrails en het toepassen van o.a. Cloud-Seeding, HAARP (ionospheric heaters) en de opvolger: LDAL (Laser Developed Atmosfheric Lences Force Shield), de Ice Cube Neutrino Detector faciliteit op de Zuidpool, plasma energie, Cloud-ionisatoren en zogenoemde radarstralers op de agenda van de samenleving en de Tweede Kamer te zetten.”

Dan plotseling in 2022, komen uitgerekend twee alternatieve nieuwsmedia met dit onderwerp naar buiten en…. doen de waarheid geweld aan. De een ontkent het bestaan (Gezond Verstand) en de ander doet alsof het slechts plannen zijn die nog uitgevoerd moeten gaan worden.

Deze ontwikkeling maakt ons wantrouwig. Zeker omdat wij al langer over dit onderwerp schrijven en we nu opeens een vorm van openheid ervaren die de waarheid verdraait en de klok terugzet.

Lees hier meer over chemtrails

Bestel het boek Hemel onder vuur van Fred Teunissen via de sponsor van DLM Plus.

 

[Dit artikel is overgenomen van de website DLM Plus]

Gerelateerd

Gelijknamig blad verliest Gezond Verstand

Zo erg was de chemtrailing gisteren

Chemtrails zijn het luchtteken van de antichrist

Hemel onder Vuur / Overzicht

Hemel onder Vuur / Bronnenlijst

Veelgestelde vragen Hemel onder Vuur

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Edwin schreef:

  Wil je verder kijken dan het door de “daders”(CIA U.N. EU Bill Gates) aangereikte narratief? Kijk dan eens op één van deze sites: sprayedtodeath.com/links…death.html
  Zonnekracht dimmen is enorme flauwe kul. Geloof het simpelweg niet.

 2. Tjeerd schreef:

  Vorige maand voorspelde klimaatonderzoeker Dane Wigington dat in 2023 “40 miljoen in het Westen zonder water zouden zitten.” Het ziet er naar uit dat de regering van de V.S. net zo bezorgd is als Wigington over de extreme droogte. Het Bureau of Reclamation heeft zojuist een allereerste plan voor gedwongen watervermindering aangekondigd, nu de Colorado rivier in West-Amerika tot een druppeltje slinkt. Wigington beweert dat de ernstige droogte in het Westen en over de hele wereld geen natuurlijke gebeurtenis is, maar veroorzaakt wordt door door de mens gefabriceerde weermodificatie, geoengineering genaamd, schrijft Greg Hunter.
  www.frontnieuws.com/radic…eerwapens/

 3. Tjeerd schreef:

  Onthullend gesprek met de Duitse natuurarts, opleider en onderzoeker dr. Klinghardt die al 20 jaar merkt dat zijn patienten hoge doses zware metalen in hun lichaam hebben. Dat zette hem aan onderzoek te doen naar geoengineering als mogelijke oorzaak. Hij heeft ook de klachten van Iran bij de VN onderzocht inzake geoengineering door de Verenigde Staten waardoor het land steeds verder opdroogt. Een patient van Klinghardt, die bij Boeing werkt, heeft hem verder toevertrouwd dat Boeing al zeker 20 jaar chemische sproeiapparatuur in haar vliegtuigen inbouwt. De interviewer merkt ook op dat recent in het kader van klimaatverandering ineens openlijk wordt gesproken over geoengineering alsof dat al niet zeker twintig jaar of langer wordt toegepast..

  www.youtube.com/watch…gzg7vaTbVo
  Dr. Klinghardt über Chemtrails, Geo-Engineering und den Plan die Sonne zu verdunkeln

  • Tjeerd schreef:

   Klinghardt legt ook uit dat de planten en bomen door de afscherming van de zon door metaaldeeltjes en andere nanodeeltjes steeds groener worden en meer bladeren krijgen omdat meer chlorofyl nodig is om de afname van zonlicht te compenseren. Meer groen is dan ook zeker geen bewijs dat de natuur er beter voor zou staan. Integendeel. De natuur kan niet anders.
   Ook ontdekte hij een reaktie van glyfosaat met aluminium en fluorbij patienten die het spiritueel welbevinden van mensen vermindert.
   Ik las verder in het recente boek van Freeland Geoengineered Transhumanism een citaat van dr. Klinghardt dat het neerslaan van nanodeeltjes in de oceanen de belangrijkste reden is van de verdroging in de wereld. De toenemende nanovervuiling belemmert de verdamping van de oceanen tot regen.
   Dr. Klinghardt heeft klinieken in Freiburg en Londen en heeft ook praktijken in de VS.

   NB De Nederlandse nanoklokkenluider Dick van Nieuwkoop die in Thailand woont stelt dat het doel van de massieve kap van bossen die momenteel gaande is tot doel heeft de bomen te vervangen door genetisch gemodificeerde bomen die bestand zijn tegen nanofijnstof. De verborgen agenda van klimaatverandering is nanolucht– , bodem en oceaanvervuiling.

   En dan is er ook een nanolink met covid. Zo heeft advocaat Rainer Fuelmich gezorgd voor de dieselkatalysator via het Volkswagendieselarrest en hij mocht van de industrie de covidtribunalen gaan organiseren om ons in slaap te sussen.
   www.dlmplus.nl/2020/…oit-tab0e/
   Van Nieuwkoop is een van de weinigen die openlijk een verband durft te leggen tussen corona en nanofijnstof en ook nog het lef heeft om hierover te schrijven. Hij spreekt erover zijn afschuw uit dat ook alternatieve media zoals De Andere Krant en Gezond Verstand hieraan geen aandacht besteden. De ‘sociale’ mediaplatforms bestrijden dit soort artikelen met genadeloze censuur en de overheids- en multinational getrouwe media voeren een ware heksenjacht op alles wat zelfs maar een suggestie in deze richting doet. Blijkbaar staat er veel op het spel.

 4. Lein schreef:

  Ik heb ontdekt dat alles nu zichtbaar is op het web, websites die schrijven dat ze dit al vanaf de jaren ‘50 doen en zelfs Google stelt vragen en geeft antwoord met relevante links.
  Ik begrijp best dat een krant zich daar twijfelachtig over uitspreekt, omdat feitelijkheden ontbreken. Dat is nu verleden tijd.

  Er word gesuggereerd dat er actief gewerkt wordt aan weermanipulatie vanwege het broeikaseffect.
  (Je kunt daarbij de vraag stellen of dit nou juist bijdraait aan het broeikaseffect, wolken houden immers warmte vast.

  • Tjeerd schreef:

   Ik hoorde net op het internet via Van Nieuwkoop dat de GV krant en waarschijnlijk dan ook De Andere Krant en Bbox tv ieder een miljoen subsidie krijgen via een subsidiefonds van alle oliemaatschappijen in de wereld. Dat verklaart dan ook de recente artikelen dat geoengineering niet zou bestaan of pas nu zou worden uitgerold.

 5. rianluijten schreef:

  heel vreemd van de redaktie dit toe te staan. of is dit juist om dit soort reakties terug te zien. ik snap er niks van……………..ik zag vanochtend om half acht, in sambeek bij de maas, zeer veel strepen chemtrails in de lucht. zodat ik er zelfs een foto van gemaakt heb.omdat dit zo opviel zoveel weer..

  • Gladiator schreef:

   @rianlijten,

   Beste,

   U heeft 100% gelijk wat vanmorgen betreft. Het was namelijk een gigantische rastervorming en beginnend voor de zon en bij ons. ik ben woonachtig in de taille van Limburg direct aan de Maas, was het werkelijk enorm vanmorgen.

   Ik heb er ook foto’s van gemaakt echter dat doe ik al sinds ik hier woon vanaf 1-1-2015. Heb inmiddels ruim 2000 foto’s over deze periode. Vanmorgen ook een filmpje gemaakt zodat men rondom een overzicht heeft.

   Ik heb zelfs zwarte strepen welke vlak bij witte strepen getrokken worden en ik heb zelfs als ik me niet vergis paarse maar hier moet ik een slag om de arm hoeden daar ik nogan behoorlijk kleurenblind ben.

   Ook heb ik figuren van trails in de lucht.

   Ik erger me steeds meer hierover en een huisarts welke bij mij in de straat woont verklaart me voor gek want het zijn niets meer dan “condenssporen”!!!!!

   Hoe STOM kan een mens zijn. En vwb de beide genoemde “kranten”inclusief blackbox…..deze zijn 100% gecontroleerde oppositie en wel zeker en wel. Alles wat er in de panden van de familie Poot een ruimte huurt is rot als een mispel en draagt direct bij aan de ondergang van MIJN land dat eens zo mooi was.

   IK zal dit NIET laten gebeuren……..absoluut niet.

   Fijne avond verder,

   Gladiator

 6. Tina schreef:

  Volg de navelstreng:
  Wie zijn de (onzichtbare) aandeelhouders van vliegtuigmaatschappijen?
  SAS falliet, nu toch enorme financiele injectie.
  Wie trekken er aan de onzichtbare touwtjes op de “alternatieve” media?
  Schreeuwers en dom gezwets commentaren vullen de pagina’s.
  Het is zoiets als een datingsite, hoogst 2% echte mensen, 98%t is nep die ongelofelijk veel geld verdiend aan de zoekende 2%.

  Is een bespoten appel gezond? Is bespoten nieuws gezond?
  Je moet toch iets eten, of niet?
  Waarom veroorzaakt men auto files?
  In Scandinavien zijn de bruggen plots vaak geblokkeerd, wie zijn de eigenaren?
  Brug dicht en de totale Scandinavische toevoer ligt stil.
  Kijk omhoog, ook ‘snachts en wat zegt je gezonde verstand?
  Vliegverkeer groot en klein die niet op de radar te zien zijn.
  Er gebeurt hoogstwaarschijnlijk iets in de hersenen dat blokkeert signalen op te nemen. Ik heb er zelf ook wel eens last van.
  Dank aan arikelen als deze, om alert te blijven.

 7. Marije Freeve schreef:

  Volgens mij zouden boeren, landbouwdeskundigen, wakkere wetenschappers -en mensen van Nederland de krachten moeten bundelen en een artikel/lezersbrief over dit onderwerp bij De Andere Krant en Gezond Verstand Magazine moeten neerleggen met de vraag:
  Waar komt die grote droogte nu al jaren vandaan in Nederland, zó erg dat er officieel een drinkwatertekort is?
  www.weeronline.nl/nieuw…-nederland

  “The agenda is drought”. wordt een aantal keren gezegd in dit trailer filmpje van de docu “Why in the world are they spraying?” www.youtube.com/watch…c&
  Dane Wigington zegt het bij 1,13 minuten en meteoroloog Scott Stevens zegt het bij 2,59 minuten.

  Vragen die je zou kunnen stellen zijn:
  Wie/Wat hebben er belang bij deze aanhoudende droogte in Nederland en de rest van Europa?
  Hebben Monsanto en andere GMO’s daar belang bij?
  Heeft bijvoorbeeld iemand als Bill Gates daar belang bij?
  Hebben bepaalde universiteiten en hun personeel daar belang bij?
  Heeft de universiteit Wageningen als leider van het internationale foodhub-project daar belang bij?
  Lees: www.wur.nl/nl/ni…d-hubs.htm
  Heeft de cloudseeding-industrie hier belang bij?
  owlcation.com/stem/…ud-Seeding
  Is uitdroging van de grond en creëeren van voedsel -en watertekorten soms in het in het belang van doorvoering van The Great Reset?
  Enzovoort enzovoort…

  Deze vragen hadden natuurlijk allang gesteld moeten worden door een aantal bijdehante journalisten van
  De Andere Krant, Blckbx en Gezond Verstand Magazine. Vreemd genoeg stelden ze deze vragen niet en dat is opvallend. Wie gaat het wèl doen?

  Link van de trailer “Why in the world are they spraying?”:

  • Tjeerd schreef:

   De wetenschapper dr. James de Meo heeft de orgone drought busting technologie van dr. Wilhelm Reich vervolmaakt en woestijngebied in Israel en Ethiopie voor landbouw geschikt gemaakt door langdurig regen op te wekken. Hij wilde ook in California de droogte met zijn technologie aanpakken maar de cloud seeding lobbyisten staken daar natuurlijk een stokje voor.
   www.gaia.com/artic…-or-madman

 8. Miriam schreef:

  Mijns inziens zijn deze bladen hun gezonde verstand niet verloren, integendeel. En in een groep die nog dusdanig klein is lijkt me dat we elkaar niet moeten afvallen. We staan aan dezelfde kant. Wel kritisch blijven natuurlijk en je gezonde verstand blijven volgen. In dit geval hebben ze niets meer gedaan dan podium bieden aan een tegengeluid. En misschien is dat wel tactiek. Wanneer je de alinea ‘steun’ in dit artikel leest (Fred krijgt uit onverwachte hoek steun voor deze visie. Het IPCC waarschuwt namelijk ervoor niet te stoppen met chemtrails of Solar Radiation Management. En Je kunt ergens immers alleen maar mee stoppen, nadat je er al aan begonnen bent.) dan wordt er dus inderdaad tactisch over nieuws bericht.

  • Marije Freeve schreef:

   Ik vind het zo typisch dat GV en De Andere Krant dezelfde rol aannemen als alle andere reguliere kranten doen en zeggen:”Wij bieden ruimte voor tegengeluid” Ik vraag me dan af waarom jullie geen podium hebben gegeven aan mensen als Catherine Austin Fitts, (zij woont in Nederland) Coen Vermeeren, Willem Felderhof, Fred Teunissen, Peter Vereecke, Desirée Röver en zo zijn er nog een aantal mensen te noemen die jaren lang intensief onderzoek deden naar dit onderwerp.

   Haal deskundigen erbij uit het buitenland, Spanje, Duitsland, Frankrijk etc., om te laten zien dat dit onderwerp internationaal wereldwijd al járen en jaren speelt. Journalisten van De Andere Krant worden er immers voor betaald om dingen tot op het bot uit te zoeken…..toch?

  • rené schreef:

   Geachte Miriam
   Aardig standpunt misschien. Maar het zou toch een stuk makkelijker zijn voor de gemiddelde lezer als men open en transparant als medium de zaken aan de orde stelt. Zodat je niet op zoek hoeft te gaan naar half verborgen lagen, strategieën en tacktieken. De meeste mensen zijn te overvoerd met impulsen en informatie om die slag te kunnen maken. Een medium moet geen spelletjes spelen, men moet feiten controleren en die goed neerzetten in duidelijke taal.

 9. rené schreef:

  Gezond verstand? Als je beweert een alternatieve media te zijn en na al die jaren nog steeds de chemtrails in twijfel trekt, dan moet je toch vraagtekens zetten bij het woord gezond.

 10. peter schreef:

  Zie ook:
  KNOEIEN MET HET WEER!
  Krantenartikel: De Limburger 23 juni 2012
  Auteur: Ralf Vandebergh

  Er is helaas geen digitaal archief te bekijken van dit artikel op de website van de krant. www.limburger.nl/archief/cnt

 11. Robert Macphail schreef:

  Ik herhaal, als de daders (opdrachtgevers, leveranciers, tank-vullers, piloten) niet OP HETERDAAD betrapt worden hebben de beweringen (hoe redelijk ook) geen zin! Toch?

 12. peter schreef:

  Laatste mainstream media. Nieuwsuur – Klimaatmanipulatie: De nieuwe zogeheten commissie klimaatoverschrijding gaat in kaart brengen welke mogelijkheden er zijn om de temperatuur op aarde te verlagen door grootschalig manipulaties van het klimaat. Maar veel methoden zijn omstreden en succes is niet gegarandeerd.

  Sommige opties klinken als science fiction. Zoals de zon dimmen door met vliegtuigen grote hoeveelheden stofdeeltjes in stratosfeer te brengen. Wolken witter maken: door grote hoeveelheden zeezout de lucht in te blazen kunnen de wolken witter gemaakt worden. Wittere wolken zouden er voor moeten zorgen dat er meer zonnewarmte wordt tegengehouden. Dat kan een soortgelijk effect hebben als een grote vulkaanuitbarsting waardoor de temperatuur op aarde tijdelijk daalt.

  “Manipulatie van het klimaat is ingrijpend en zal onbedoelde gevolgen hebben, dat kan mensen afschrikken.”

  Bron: 19-06-2022
  www.npostart.nl/nieuw…ON_1334564
  (Vanaf minuut 13:44)

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.