Uit chemtrailwolken regent het niet (of nauwelijks)

Droogte zomer 2018De buitengewoon warme en droge zomer van 2018, die inmiddels op zijn laatste benen loopt, heeft een aantal zeer ongewone weersverschijnselen laten zien.

Zeer opvallend waren de lange, aaneengesloten perioden met azuurblauwe luchten, zoals we die lang niet meer gezien hebben, afgewisseld door dagen met uitgebreide chemtrail-activiteiten. Opmerkelijk was verder de aanhoudende droogte.

Hieronder een terugblik aan de hand van een viertal video’s die gemaakt zijn door de beheerder van het YouTube kanaal Timelapse Skies Holland. Te beginnen met de full blue skies van 2 juli, gevolgd door de chemtrails van 6 juli en daarna de regenwolken van 9 juli waaruit geen spatje regen viel. De chemtrails van 2 augustus sluiten dit vierluik af.

Deze video’s illustreren dat er iets raars aan de hand is. Er lijkt een relatie te zijn tussen neerslagtekorten en chemtrail-activiteiten.
Op dat verband gaan we verderop in deze posting in.
 

 

Klik hier voor een volledige timelapse van 2 juli

Op 6 juli was het feest van de hemelsblauwe luchten weer voorbij en raakte hij vergeven van chemtrails.
 

 

Klik hier voor een volledige timelapse van 6 juli.

Heel interessant is de video van twee dagen later. De maker verbaast zich er over dat er geen spatje regen valt uit een op het oog zeer dreigende lucht. Deze observatie is heel belangrijk: uit chemtrailwolken regent het blijkbaar niet. Of nauwelijks.
 

 

Klik hier voor een volledige timelapse van 9 juli.

Gewoonlijk slaat na een warme periode het weer met het nodige spektakel en een hoop nattigheid om. Maar deze zomer gebeurde dat niet, of alleen zeer lokaal. Over het hele land gemeten ontstond er een groot neerslagtekort.

De reden daarvan kan zijn dat de nanodeeltjes in chemtrails te klein zijn om als kern (nucleus) te dienen voor een normale regendruppel. De nanodeeltjes trekken dan wel waterdamp aan, maar niet genoeg om een druppel te vormen met voldoende valgewicht.
De condensatie is te beperkt. De deeltjes blijven dus rondzweven. Gevolg: geen regen.

Dan volgt er in de tweede helft van juli opnieuw een zeer warme periode met veel blauw en nauwelijks regen. Tot 2 augustus. Dan is er weer een chemtraildag zoals 7 juli. En opnieuw vallen de neerslaghoeveelheden daarna tegen.
En zo verder tot op de dag van vandaag.
 

 

Klik hier voor een volledige timelapse van 2 augustus.

Conclusie: er is een verband tussen neerslagtekorten en chemtrail-activiteiten.

Dit verband wordt door de geoengineers erkend en uitgebreid in kaart gebracht, getuige onder meer de volgende wetenschappelijke studie door medewerkers van het Amerikaanse NCAR: The hydrological impact of geoengineering in the Geoengineering Model Intercomparison Project (GeoMIP). Journal of Geophysical Research, oktober 2013.

Het computermodel van het NCAR becijfert dat wereldwijd de neerslag met 4,5% zal afnemen. In sommige regio’s, zoas Noord-Amerika en West-Europa zal het meer zijn. Iets tussen 5 en 7 procent.

Opmerkelijk is de voorspelling in dit rapport dat er in Noord-Amerika en West-Europan in de zomer minder heftige regenval zal zijn. (“Heavy precipitation further dropped in Western Europe and North America in summer”).

Zie over deze studie:

Geoengineering Could Reduce Critical Global Rainfall
(Climate Central, 4 november 2013)

Geoengineering the climate could reduce vital rains
(ScienceDaily, 31 oktober 2013)

De vraag is overigens of de studie van het NCAR niet wat rooskleurig is uitgevallen. Er zijn ernstige perioden van droogte geweest of nog steeds gaande in en rond Kaapstad in Zuid-Afrika en Californie in de VS. Zie hiervoor dit artikel van Ethan Jacobs op de website Activist Post.

Jacobs is van mening dat geoengineering bedoeld is om zulke droogten te veroorzaken. Ik denk zeker dat dit waar is, maar ook dat dit niet het enige doel is van het mysterieuze chemtrailprogramma.

Ook Marvin Herndon, de wetenschapper en klokkenluider die er op wijst dat er naar alle waarschijnlijkheid vliegas (coal fly ash) wordt gebruikt bij de chemtrail-activiteiten gaat in op het manipuleren van neerslaghoeveelheden:

One consequence of coal fly ash tropospheric geoengineering is to inhibit rainfall to change weather and/or climate. Concerted tropospheric geoengineering with coal fly ash disrupts habitats, including arable habitats. Long periods of artificially induced drought can wreak economic disaster on farmers, and shift the delicate balance in nature, weakening natural defenses and giving a boost to aggressive pathogens.

Further Evidence of Coal Fly Ash Utilization in Tropospheric Geoengineering: Implications on Human and Environmental Health
Journal of Geography, Environment and Earth Science International, 3 februari 2017 (pdf)

Over het werk van Herndon hebben we eerder geschreven op transitieWeb, maar dit terzijde.

De voorbije, droge zomer laat zien dat ons weer verandert. Niet omdat de aarde door onze schuld opwarmt, zoals politici en de geoengineers beweren, maar omdat er manipulatie van weersystemen plaatsvindt, met economische en geopolitieke en motieven als drijfveer.

Foto boven: Park Frankendael in Amsterdam waar door de droogte het grasdek op veel plaatsen compleet verdwenen is.
Foto-onder: sommige planten zijn verbrand door watergebrek en heftige zonneschijn.

Zie ook:
Hoge kans op natuurbrand in stadsparken: ‘Pas op met roken en barbecueën’

Droogte zomer 2018

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. peter rutjes schreef:

    Het (moes)tuinieren wordt steeds lastiger met de non-seizoenen en extreme temperatuur uitschieters. Dit jaar was het veel grond afdekken, schaduwdoeken ophangen en parasols plaatsen zodat planten niet verbranden….pfffftt………over de ideale weersomstandigheden voor schimmels en stralingszoekende (on)gedierte die daarnaast alles opvreten, zullen we het maar niet hebben. Ook dat is gerelateerd aan geo-engineering!

  2. Marc Lohman schreef:

    Het moet voor de heren en dames geoengineers mogelijk zijn om de straalstroom te manipuleren. De straalstroom bepaalt ondermeer de ligging van hogedrukgebieden en lagedrukgebieden en de duur hiervan. Hier wordt het helderder aangegeven dan ik het heb verwoord.

    www.geoengineeringwatch.org/jet-s…-extremes/

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.