Zomers weer in Schotland en sneeuwval op Corsica: zo global is die warming blijkbaar niet

Afgelopen woensdag 15 mei was het een stralende lentedag in Nederland. In Schotland was het die dag maar liefst 24 graden Celsius  en bizar genoeg had het in de nacht van 14 op 15 mei op het sub-tropische eiland Corsica flink gesneeuwd.

Wie naar de satellietbeelden van die dag kijkt, ziet een wolkendek boven Corsica met een tamelijk scherpe rand. Het ziet er nogal onnatuurlijk uit, vind ik. Zou hier geo-engineering/klimaatmanipulatie zijn toegepast? Velen zullen mij een complotgekkie vinden, maar als goed geïnformeerde leek denk ik dat deze technologie hier inderdaad is toegepast.

Zóveel kou en sneeuw in de maand mei op een subtropisch eiland is toch wonderlijk? Hoe valt dit te rijmen met het global warmingverhaal?

Iemand een antwoord? Mijnheer Hiemstra, Mevrouw van Leur? Ik hoor onze weermensen er niet over praten.

Misoogsten

Wie afgelopen jaren zelf onderzoek deed, kan weten dat deze extreme lentes en zomers met hagel, sneeuw, storm en overstromingen al geruime tijd aan de gang zijn in het Mediterraanse gebied, met vele drama’s tot gevolg. Oogsten die mislukken door kou, klimaatstress en daarop volgende bomen -en plantenziektes.

Meer informatie daarover vind je hier en hier en hier.

De wereld van boven

Op de Facebooksites van Severe Weather Europe en European Severe Storms Laboratory en via YouTube en NASA World View kun je de wereld van bovenaf zien. Dit biedt interessante ‘doorkijkjes’ om de gegevens uit de mainstreammedia te checken en zelf op onderzoek uit te gaan.

Europese petitie

De politica en activiste Josefina Fraile gaf in 2014 op de Spaanse televisie uitleg over wat er volgens haar gaande is.

 

Het jaar daarvóór had zij samen met andere activisten een petitie hierover ingediend bij de Europese petitiecommissie. Na de ontvangst is deze een paar jaar later alsnog afgewezen en terzijdegeschoven.

En nu?

Europarlementariërs, die zeggen ons te vertegenwoordigen, willen nog altijd niet ingaan op dit onderwerp. Daarom zit er niets anders op dan dat we doorgaan met handtekeningen verzamelen voor het burgerinitiatief tegen geoengineering/klimaatmanipulatie. Teken dus! 

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

  1. Ronja de Roversdochter schreef:

    What is it up there?

  2. Gov schreef:

    Uit alles blijkt dat je er gewoon heel weinig van weet en het verschil tussen weer en klimaat ook niet snapt. Geen klimatoloog heeft gezegd dat kou, kouderecords etc nu onmogelijk zijn. De verhouding komt steeds schever te liggen. De redenen zijn wij. Alleen wij. Niet de natuur, die variabiliteit is goed bekend, Als je denkt dat mens iets doet dan zul je dat net als klimatologen toch moeten bewijzen. Wat je nu schrijft over geo-engineering is net alsof je in een sprookje gelooft. Een aantal mensen hebben het verhaal ooit gestart en een aantal is er in gaan geloven….maar bewijs…nooit.

  3. R van Amerongen schreef:

    Sneeuw op Corsica is NORMAAL !!!
    www.snow-forecast.com/count…ca/resorts

    • Fred Teunissen schreef:

      Nee, dat is niet juist. In het vroege voorjaar kan er op de bergtoppen sneeuw liggen, maar niet in de lager gelegen gebieden. Daar is het rond deze tijd meestal een graad of twintig. Zie dit artikel in de krant Nouvelle Republique over vier kouderecords op Corsica deze maand.
      www.lanouvellerepublique.fr/a-la-…ois-de-mai
      Sneeuwval half mei is op Corsica inderdaad abnormaal.

    • Marije Freeve schreef:

      Als je de krantenartikelen uit het land zèlf (Frankrijk) leest, wordt er geschreven dat sneeuw in mei wel héél erg uitzonderlijk is, maar dat het ook opvallend koud was die dag. Maar 0,5 graden Celsius op 500 meter hoogte en dat is niet normaal voor dit Mediterraanse eiland halverwege de maand mei, ookal heeft het hoogste bergachtige gedeelte een Alpenklimaat. www.klimaatinfo.nl/frank…orsica.htm

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.