Sluipmoordenaars Stuff en Stof denken dat ze de Zon eronder kunnen krijgen

Peter van Hees houdt het luchtruim boven Driebergen scherp in het oog. In deze bijdrage blikt hij terug op de maand maart. “Vliegtuigen trekken strepen die de zon verduisteren en de hemel vaalblauw maken, maar daarmee houden ze de lente echt niet tegen.”

de zon komt op tussen chemtrails
Deze maand, waarin de lente begint, zag ik elke dag lenteverduisteraars. Vliegtuigen straalden krijtstrepen in de lucht die zich verbreedden en uitwaaierden tot sluier.

Het hemelblauw kan zo niet ophelderen. Het wordt flets vaalblauw. Evenals de zon die niet helder door kan komen. Haar licht dimt door de mega massa nanodeeltjes in onze aardelucht. Toch schiet en spruit, spitst en vlakt het lenteleven uit de aarde. De eerste volle grond raapstelen, radijsjes en daslook verschijnen in bio- en andere winkels. Zaad en knop metamorfoseerden in andere plantenvormen.

Maandag 15 maart, sluipmoordenaars Stuff en Stof trokken in krijtstrepen weer kwistig langs. Veel moeite getrooste ik me op mijn 33ste, het in mijn zielenbewustzijn tot ervaring te brengen dat de rook van een sjekkie niet lekker smaakt, zelfs vies smaakt. Zo kost het nu veel moeite om mensen tot ervaring te brengen dat het ademen in door Stuff en Stof on-ge-zon-d gemaakte lucht niet goed is.

de zon komt op tussen chemtrails

zonsopkomst 29 maart

de maan gaat onder tussen chemtrails

maan onder op 29 maart

de zon gaat onder tussen chemtrails

zonsondergang 29 maart

Meer dan lucht

Deze maanden werkte ik hard aan het in me opnemen, verwerken en in eigen woorden weergeven van vijf voordrachten van Rudolf Steiner, uitgegeven onder de titel: Die Evolution vom Gesichtspunkte des Wahrhaftige (Berlijn 1911, GA 132). De eerste drie heb ik afgerond, met de laatste twee ben ik nog bezig.

Rudolf Steiner zegt met deze voordrachten een nog diepergaande spirituele achtergrond te schetsen van het scheppen van mens en wereld dan opgetekend in zijn boek Wetenschap van de geheimen der Ziel. Naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek voornamelijk in de Akasha kroniek geeft Steiner het vanuit de geestelijkheid ontstaan van mens en wereld weer.

Het is moeilijk om in kort bestek dit ontstaan te beschrijven. Toch doe ik een poging omdat het een beeld geeft van wat eigenlijk de oorsprong is van de elementen zoals wij die kennen als: warmte, in- en uitademende levenslucht, levend vocht waaruit ook wij voor meer dan 60 procent bestaan, en aarde.

Er was eens: een ontstaan

Als eerste werd in het geestelijk zijn door Goden in hun midden, vanuit het idee een wezen te scheppen dat uit vrijheid en liefde handelen kan, als basis hiervoor een offer gebracht door geestelijke wezens, genaamd Tronen, aan andere geestelijke wezens, de Cherubijnen.

De Tronen offerden eigen substantie. Deze verscheen als pril begin ten tonele. Wij ervaren haar nu als warmte. Een groot wereldmeer als levend warmte-koude organisme, ontstaan uit offergave van eigen deugd van de Tronen. Dit is de aanzet van mens en wereld.

Ook de tijdgeesten die we Archai noemen, werden met dit offeren geschapen. Wat wij om ons heen en in ons beleven aan warmte en vuur in een bepaald moment heeft een feitelijke achtergrond die net zo wezenlijk is als dat we onszelf als levend wezen ervaren.

Hierbij kwam het optreden van Goden die stralende wijsheid zijn, ze heten Kyriotetes. Zij schonken deze stralende wijsheid, uitvloeiend in de offergave, uit enthousiasme over het offer. Een gevolg hiervan was dat, zoals eerder de tijdgeesten, de Archai, nu de Aartsengelen geboren werden. Door hun werking straalden ze de levende substantie van offer en wijsheid terug in de offerrook als licht. Daarmee ontstond ook het begin van ruimte, alleen nog in de vorm van onder en boven.

In de derde fase ontstond, ook uit een godenactiviteit, het water dat deel uit ging maken van de mens en aarde die ontstonden. Die godenactiviteit existeert, anders bestond er ook geen mens en aardewarmte, lucht-licht, water en aarde.

Het rijpen der ideeën

Ik ben me ervan bewust dat ik cryptisch schrijf. Het is meer dan 45 jaar geleden dat met het lezen van Steiner ’s boek De Wetenschap van de Geheimen der Ziel de kiemen gelegd werden voor het gaan begrijpen en beleven dat warmte meer is dan een aantal graden, dat lucht en licht meer zijn dan een samenstelling van stikstof-zuurstof-koolstof en nog wat andere dingen en dat water meer is dan H2O.

Nu op mijn 79e voel ik enig besef van het offer dat uiteindelijk achter elke fysieke warmtewaarneming huist, enig besef daagt van wat aan wijsheid straalt achter en in iedere ademhaling die ik onderga en wat er meer vloeit als H2O in alle vocht in mij op de aarde en in het heelal. Vanuit deze achtergrond schrijf ik mijn artikelen over de stof en stuff in een lucht die bestaat uit: warmte-koude verhoudingen in lucht- en lichtbewegingen, doorstippeld met vocht en materie.

Een dagtekst ter afsluiting

Omraam Mikhaël Aïvanhov uit het boek Dagteksten 2020, de tekst van 8 juli:

“De Zon stuurt in heel de ruimte lichtende deeltjes van een zeer grote zuiverheid. Als je weet hoe je je moet concentreren, zal je erin slagen om veel oude deeltjes, die versleten en flets zijn, uit te stoten en te vervangen door die nieuwe deeltjes, afkomstig van de zon. Deze buitengewoon nuttige oefening kan je ’s morgens doen bij de zonsopgang.

Probeer met heel je hart en heel je ziel die goddelijk deeltjes vast te krijgen en in jou onder te krijgen. Zo zal je geleidelijk de materie van je wezen vernieuwen, en zal je denken en handelen als een zoon van God, dankzij de zon.”

Gerelateerd

Wie het zonlicht terugkaatst, zendt het leven retour

Een flodder chemtrail hier, een snufje biotroep daar

Eigenlijk ging de zon vandaag helemaal niet op

Een hunkering naar diepblauwe hemelvennen

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Liesbeth schreef:

    Dank voor het mooie verhaal, en ook voor de tekst van Michaïl Aïvanhov. Ik ben de laatste tijd (weer) aan het sungazen (zonnestaren), dus deze tekst valt in heel goede aarde!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.