Kunstmatige wolken en straling dragen bij aan opwarming van de atmosfeer

Iedere maand neemt Peter van Hees ons mee in de wederwaardigheden van weer en meer. In deze bijdrage buigt hij zich ver de vraag welk effect chemtrails hebben op de temperatuur op aarde.

In hun artikel Radiative Energy Flux variation from 2001 – 2020 in het tijdschrift Atmosphere van 5 januari 2021 stellen de Duitse scheikundigen Hans-Rolf Dübal en Fritz Vahrenholt dat de opwarming van de aarde in de afgelopen 20 jaar hoofdzakelijk te wijten is aan een grotere doorlaatbaarheid van wolken voor kortgolvige zonnestraling.

Nu heb ik mij de afgelopen jaren dikwijls in klimaatdiscussies gemengd en geprobeerd om de vraag te stellen van de invloed van chemtrailbewolking op het klimaat. Ik vroeg de discussiërende heren en dames of ze de door mensenhand gelegde sluierbewolking van de laatste decennia hadden betrokken in hun zoektocht naar de oorzaken van klimaatverandering. Ik heb daar slechts één keer een reactie op gehad, namelijk dat het binnen het onderzoekskader niet relevant was. Verder stilte.

Vandaar dat ik nu een soort rust ervaar bij het lezen van deze publicatie. Het is als het luisteren naar een symfonie van Dmitry Sjostakovitsj: het is niet misschien niet allemaal vrolijk, maar het werkt helend door zijn waarheidsgehalte.

Als leek moest ik het bovenstaande rapport een paar keer herlezen en analyseren, voordat ik de inhoud begreep en kon inschatten welke delen relevant waren voor onze rubriek over veranderingen in wolkenpatronen in de laatste twintig jaar.

Sluierbewolking

In september 2019 heb ik een tabel met twee kolommen opgesteld met links de eigenschappen van natuurlijke wolken en rechts de eigenschappen van onnatuurlijke wolken. Ik noemde ze toen “deo mutatis’ wolken en ‘homo mutatis’ wolken.

Daarin beschreef ik de onnatuurlijke wolken als vlak, dun en horizontaal. Dübal en Vahrenholt noemen de veranderde bewolking ‘antropogene, dunne bewolking’ (antropogeen = door mensen veroorzaakt ). Wij noemen haar ‘sluierbewolking’, die uit chemtrails is ontstaan. In de officiële wolkenatlas worden ze ‘stratus homo mutatis’ genoemd.

Twee jaar later – in onze bijdrage van vorige maand – schreven we: ‘Geef ons een dag zonder sluierbewolking!’ De talrijke reacties die hierop kwamen, bevestigden dat dit verzoek in het hele land en ook in het buitenland niet als overbodige luxe werd gezien.

De eerste dagen van deze maand oktober ging het spuiten echter gewoon door, met als resultaat veel dunne bewolking.

In het dagboek van oktober 2019, gepubliceerd op TransitieWeb op 13 november 2019, vinden we beschrijvingen van wat er met het zonlicht gebeurt in en door de kunstmatige sluierbewolking. Als een zonnestraal op een door kunstmatige chemie ontstane sluier valt, wordt die door deze met kunststof en stuff gewoven sluier enerzijds gedeeltelijk opgeslorpt en gedeeltelijk teruggekaatst en gedeeltelijk door gestraald, maar verliest zij anderzijds haar stralend karakter.

Dübal en Vahrenholt schrijven dat op de NASA-satellieten geproduceerde lichtbeelden over de laatste decennia een toename te zien is van kortgolvige straling. De onderzoekers achten deze toename grotendeels verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

Infrarood licht

Als we op Wikipedia het lemma over kortgolvige straling bekijken, komen we uit bij infrarood licht. Velen van u kennen deze lichtsoort, omdat ze dezelfde is als het roodlicht dat je kunt gebruiken bij spierpijn, rugklachten en reuma. Je moet wel voldoende afstand tot de lamp in acht nemen om geen plaatselijke brandwonden op te lopen en ook opletten dat je er niet te lang aan wordt blootgesteld. De roodlamp warmt door de korte straling. Dit is precies wat de onderzoekers melden dat door verandering van de wolken de laatste twintig jaar met de aarde gebeurt, namelijk opwarming.

En wat melden onze regering, onze beleidsmakers / belastingheffers? C0-2- sprookjes, broeikaseffecten. We moeten méér belasting heffen om het milieu beter te kunnen maken. Wat de heren vazallen echter zouden moeten doen, is duidelijk: Neem contact op met de CIA, de NASA, de US Airforce, de Amerikaanse regering en het Amerikaanse congres en vertel de dames en heren daar hoe deze moedwillig veroorzaakte aarde-opwarming van de laatste decennia ons de strot uitkomt, deze moedwillige vernietiging van licht, lucht, leven en warmte. En als je toch in de buurt bent, ga dan met dezelfde boodschap langs bij goede bekenden als Claus Schwab, Anthony Fauci, Bill Gates, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Verenigde Naties!

Voordat u daarheen gaat, is het misschien goed om over het volgende na te denken, erop te mediteren:
Het materialistische tijdsgewricht vraagt niet naar het morele aspect van de menselijke ziel, het ziet van de mens slechts zijn fysieke gesteldheid.

Brutaal en roofzuchtig

Nu, daar gaan we dan weer, 24 oktober om acht uur ‘s morgens, daar vliegt de sluierlapper weer over, van links naar rechts en van boven naar beneden en kris en kras, altijd om deze tijd aan het oostelijk hemelfront haar banen trekkend in klip en klaar frisse ochtendlucht. Het tere morgenrood verontreinigend met haar brutale en roofzuchtige sluierlapper-weefwerk. De gezonde aardekoelte opwarmend tot broeinest van gezondheidkwakzalverij en belastingopklopperij. Waar natuurlijke wolken als compost zijn voor de aarde, daar zijn kunstmatige wolken als een pesticide a voor de aarde.

In de septemberbijdrage lieten we een CIA-baas aan het woord die vertelde waarom CIA oorlog voerde door middel van chemtrails. Vandaag hebben we twee klimaatonderzoekers aan het woord gelaten die wezen op een antropogene dunne bewolking als veroorzaker van aardeopwarming. Wat zullen onze Amerikaanse vrienden in november uit de hoge hoed toveren?

De bovenste foto is van 24 oktober rond 18:00 uur in dicht versluierde lucht met verse aanvoer. Die daaronder van paar een dagen eerder, toen de lucht helder en schoon was.

N.B. De Nederlandse vertaling van het hier besproken artikel is te lezen op Apokalyps Nu!

Gerelateerd

Waarom afkoeling en opwarming hand in hand kunnen gaan

Politieke hitte

CO2: de grote nepvijand van de huidige tijd

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Willem schreef:

  Niks meer vernomen vam je Peter maar hier een mooie aanvulling op wat ik je ooit mailde Spray and pray, chemtrails www.bitchute.com/video…8FT2lqwWG/

 2. Hadewych schreef:

  Eindelijk…..zucht…..Russell Brand razend over weer manipulaties: www.youtube.com/watch…RuaR_O2t-4

 3. Hadewych schreef:

  Dag Transitieweb leden, een paar dagen geleden verscheen dit overrompelende en alarmerende stuk op de Global Research Website:
  Global WAR-NING!

  Geoengineering Is Wrecking Our Planet and Humanity
  Prof. Claudia von Werlhof (Editor)

  www.globalresearch.ca/globa…ty/5753754

  • Fred Teunissen schreef:

   Dank. Ja, dit is een belangrijk artikel. Maar tegelijkertijd zit ik er een beetje mee. De vaccinocide die momenteel gaande is wordt – lijkt het – in de onafhankelijke media overschaduwd door andere belangrijke thema’s (geoengineering, satanisch ritueel misbruik en andere). Naar mijn idee moet de vaccinocide nu centraal staan in onze aandacht.

   • Hadewych schreef:

    Mijn vermoeden is dat de vaccinatie roll out gepaard gaat met de geo-engineering. Volgens mij is het deel van de strategie om de mensheid op de kniëen te krijgen. Via gif uit de lucht, de vaccinaties, oogsten laten mislukken, temperaturen te doen dalen en energieprizen de hoogte in te jagen. Mijn brandende grote vraag is: Wat kunnen wij hier met z’n allen aan doen om het allemaal te doen stoppen? Ik wil graag iets doen.

   • Margie schreef:

    Het vaccident en de scamdemic zijn tevens de cover up, yep Fred wat je aandacht geeft groeit en de andere belangrijke zaken worden over het hoofd gezien. Brainwash en mind-control.
    Masker af, masker op.
    Niet getreurd volgende scamdemic staat voor de deur… Greta voorop!
    Klimaatmars 7 november, arme kinderzielen waarbij alle kracht ontnomen wordt door leugens en bedrog.

    Cop 26 in Glasgow waar 400 vliegtuigen de persona non grata naar toe vervoerd, heen- en terug 🤔

    Toegift voor Peter, voor jou en iedereen
    Dank je wel voor het Zijn.
    The Art of Music – the Soundhealing
    ” Het pad van het Lied”
    Open your eyes 👀
    youtu.be/fJ9rUzIMcZQ

  • Margie schreef:

   Mooi dat je het deelt Hadewych.
   Ik kreeg het stuk in mijn inbox

   Global warning ik zeg het al jaren, in die tijd woonde ik nog in de tropen 6 graden van de evenaar. Vele jaren dagelijks het weer beschreven.
   We zijn op weg naar een nieuwe ijstijd

   Ze maken tegenwoordig overal de kachel mee aan!!!

 4. ariannebakker schreef:

  ik zie dat de warmte van de aarde niet op een normale manier zijn weg richting stratosfeer kan vinden als er sluierbewolking hangt: de warmte zit gevangen en het is erg broeierig. (hoge-druk-paneffect) Dagenlang is de lucht totaal grijs; een dek(bed) waaronder zich steeds meer vocht verzamelt en er valt voornamelijk motregen.
  In de winter verwacht je bij 4-5 dagen grijze lucht dat het gaat sneeuwen, maar ook dat gebeurt niet. Als de aarde nog erg koud is bij de aanvang van de prille lente zorgt diezelfde sluierbewolking ervoor dat de aarde nog lang koud blijft. De gewassen willen niet in de knop schieten, alles blijft achter. Mieren die na hun winterrust eind maart, begin april op zoek gaan naar luizen voor hun suikerbehoefte, zoeken tevergeefs en draaien krachteloos rondjes op zoek naar pril groen en de hun geliefde melkkoetjes. Uit nood gaan ze dan huizen binnen. (Wat honingstreepjes buiten uitzetten, voorkomt dat trouwens..)
  Het is mij ook opgevallen dat bomen op stam en takken ongelofelijk veel mosvorming erbij hebben gekregen in de afgelopen tien jaar, wat volgens mij duidt op grote onbalans.Veel bomen zijn ook daadwerkelijk ziek. Ik moet dan steeds denken aan hele heuvelflanken in het Zwarte woud waar alle bomen afgestorven zijn en er alleen nog staken uit de grond steken, een buitengewoon mistroostig landschap. Destijds sprak men over zure regen als oorzaak.
  Ik krijg al jaren keelpijn tijdens het (slenter)fietsen alsof ik ongetraind aan het hardlopen ben geslagen. Ook dat wijt ik aan onze bevuilde luchten. Groet!

 5. MarinaLogjes schreef:

  Beste mensen….van wolken is geen sprake…het zijn vieze vuile mistsluiers…een echte wolk leek ( vroeger)m.i…op een stukje popcorn.. maar hoe lang is dat wel niet geleden ? De laag hangende sluier bewolking…vertoont aan de horizon een laaghangende streep…Wat bij mij de suggestie wekt ,dat we in een koepel zitten!..En waar zijn de herfsttinten..?. Bijna November en ik zie er niets van…ja roestplekken op bladeren! Weer veel te veel woorden over vuil gemaakt helaas! Groet aan een ieder.

  • Margie schreef:

   Die koepel…het firmament Marina
   De wereld staat bol van de leugens 😜

   Hier, in Atlantis de tweede avond volkomen in de mist, ik woon op een berg, 20 minuutjes van het dorpje, 300 meter boven de zeespiegel…kan de LED straatrampverlichting niet eens zien.
   Het is wonderbaarlijk prachtig, echter niet natuurlijk.
   Het komt ook niet van La Palma, de wind waait van de andere kant…

   Lieve groetjes vanuit mijn paradijsje op Aard

 6. Ger schreef:

  Ik ben blij dat jullie aandacht besteden aan dit belangrijke onderwerp. Naast de hele coronahoax zijn de chemtrails naar mijn mening een onderbelicht onderwerp waar vreemd genoeg te weinig aandacht voor is. Immers het raakt ons letterlijk allemaal. Ik vermoed dat er meer gebeurt dan alleen klimaatbein vloeding. Geruchten gaan dat er giftige stoffen worden toegevoegd om de wereldbevolking doodziek te maken. Dat zijn ook grote zorgen die wij allemaal zouden moeten hebben. Ik hoop dat er nu snel meer duidelijkheid komt en dit onderwerp actueel in de nieuwsmedia verschijnt. Want ook hier moet snel een groot onderzoek komen en een halt aan toegeroepen worden.

  • Marije Freeve schreef:

   De beheerder van deze website Transitieweb.nl schreef er een boek over “Hemel onder vuur”.
   De docu “Bye bye blue sky!” is ook verhelderend.

 7. Edwin HJ schreef:

  Er staat een grove fout in de redenatie van Peter van Hees.
  Hij verklaart dat iedereen wel ultraviolet straling kent als de roodlicht lamp tegen spierpijn en dergelijke.
  Echter deze roodlicht lamp maakt gebruik van infrarood straling, helemaal de andere kant van het lichtspectrum.

  • petermrvanhees schreef:

   Dank je wel Edwin. Het is jammer dat hierdoor de aandacht van het thema afleid. Vergeet dit fout geformuleerde voorbeeld a.u.b. en kijk even mee wat gebeurt: een nog oppermachtige mogendheid stuwt over tweederde van het aardoppervlak een sluier in de lucht die in wezen ervoor zorgt dat de aarde warmer wordt. Er worden door onze regerings leiders al jaar en dag andere oorzaken aangegeven waarmee ze ons meer kunnen knevelen, terwijl ze zelf onderdeel zijn van deze chemtrail machienerie. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de aarde als organisme in een afkoelings fase zit en dat die veel zichtbaarder zou zijn ware deze chemtrails en dergelijke niet daar. Nogmaals dank voor het wijzen op de fout. Peter

 8. Nelia schreef:

  Hallo Peter, ik kom net thuis van een fietstocht naar de Stad om boodschappen te doen. Ik woon een paar km er buiten en is op zich een mooi tochtje door groene dreven. Ben de hele dag al wat triest door de lucht, die bij ’t opstaan blauw was, maar niet voor lang…. Werkelijk de HELE dag vliegtuigstrepen, die toch nog vrij snel uitwaaieren en de hele hemel bedekken. Ik telde zo’n 15 vliegtuigen tegelijk! Banen naast elkaar, kruisen ook, het leek wel een gecoördineerd spel in de lucht. Ik word hier zo verdrietig van. Alsof een onbereikbare anonieme vijand een giftig spel met je speelt. Soms denk ik dat we op die manier gevaxt worden.
  Daartegenover troost ik mezelf dan door te zien hoe de zonkracht toegenomen is, als een grote Vriend in de kosmos die laat zien dat hij sterk aanwezig blijft.
  Ik geloof ook dat we behoed worden voor al dat gif, dat het ons geen kwaad doet als we in vertrouwen en moed kunnen blijven. Verdriet hoort er ook bij.
  Het weerbericht lijkt die chemtrails ook in te calculeren, zo van: in het noorden in de middag sluierbewolking.

 9. Rutger Slim schreef:

  Er wordt geschreven over UV licht in een lamp tegen spierpijn. Dit soort lampen gebruiken infrarood, geen UV licht. Andere kant van het spectrum dus. UV licht vind je in de lampen van een zonnebank. Het zorgt voor aanmaak vitamine D en bij iets meer blootstelling een bruin tintje.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.