Hoeveel weten we over chemtrails en geoengineering?

Begin mei verscheen Verduisterende praktijken, het nieuwe boek van Coen Vermeeren over chemtrails en geoengineering. Ik vind het geweldig dat het er is, maar ook jammer dat belangrijke nieuwe inzichten erin ontbreken.

Positief vind ik dat er nu in het Nederlandse taalgebied een tweede boek over dit onderwerp is, waarin wordt uiteengezet dat chemtrails een realiteit zijn.
Positief is ook dat de auteur wetenschapper is en het onderwerp wetenschappelijk aanvliegt en dan met name vanuit de technische invalshoek. Per slot is hij ingenieur in de lucht- en ruimtevaarttechnologie.

Ik schreef mijn boek over chemtrails – Hemel onder Vuur – in 2017 vanuit een journalistieke invalshoek.

Beide benaderingen hebben hun plus- en minpunten. De wetenschapper blijft liefst zo ver mogelijk weg van speculaties en houdt zich aan wat hij kan zien en meten. Een nadeel daarvan is dat hij daardoor nieuwe gezichtspunten kan missen.

De onderzoeksjournalist werkt vaker met hypothesen die hij vervolgens toetst aan de praktijk. Een nadeel daarvan is dat je heel wat onderzoeksgrond moet omspitten, inclusief de zware klei van doodlopende wegen.

Opzienbarende berekeningen

Het beste van Coens nieuwe boek vind ik hoofdstuk 14. Hierin toont Vermeeren aan de hand van berekeningen aan dat de langzaam uitwaaierende vliegtuigstrepen onmogelijk louter condens kunnen zijn. Met andere woorden: er moet sprake zijn van toevoegingen aan de uitlaatgassen (bijvoorbeeld via de vliegtuigbrandstof).

Dit is een heel belangrijk hoofdstuk, want vanaf nu moet iedereen die beweert dat chemtrails niet bestaan, aantonen dat Vermeeren fout zit met deze berekeningen. Ga daar maar aan staan heren en dames skeptici en debunkers!

Basis-aannames

Dat ik enthousiast ben over hoofdstuk 14, neemt niet weg dat ik in het boek ook van alles mis en dan met name de link met nano- en biotechnologie, de covid-vaccinaties en geheime ruimtevaartprogramma’s.

Ik blijf daarom na de eerste lezing met het merkwaardige gevoel zitten dat dit boek de kloof tussen waar ik was in 2017 en de situatie van nu onvoldoende overbrugt. Alsof ik in een achteruitkijkspiegel kijk.

Dat brengt me op een basis-vooronderstelling in Vermeerens boek. Hij gaat ervan uit dat de deep state zijn plannen grotendeels openbaart. Zo lezen we op pagina 67/70: “Er wordt weinig geheim gehouden als het gaat om plannen die de belanghebbenden hebben met de mensheid, wat niet wil zeggen dat iedereen dat ook als zodanig ervaart.”

Hoe weet Vermeeren dat er weinig geheim wordt gehouden? Dat kan hij niet weten, want hij heeft geen inzicht in wat in the open is en wat verborgen blijft. Het is wel een aanname die het onderzoek vergemakkelijkt. Als je alleen op de openbare bronnen afgaat, dan kom je uit op weermanipulatie als centraal thema. Daarover laten de instanties namelijk nog wel het een en ander los.

Maar wat nu als er, anders dan Vermeeren aanneemt, toch nog heel wat verborgen is? Dat is mijn aanname, zoals ook toegelicht in mijn boek. Er zou een vervolg daarop nodig zijn (en dus nieuw onderzoek) om deze aanname verder te onderbouwen.

Morgellons

Mijn conclusie na het lezen van Vermeerens boek: het is een goede compilatie van een deel van de tot nu toe bekende informatie. Met daarbij een naar mijn mening te grote nadruk op weermanipulatie. Zulks ten koste van de andere functies van deze geheime programma’s.

Ik mis bijvoorbeeld de Morgellons. Dat woord komt in het hele boek zelfs niet voor. Ik mis ook nanochips, hydrogel, de kill switch, 5- en 6G en het inhoudelijke onderzoek van Clifford Carnicom, alsmede dat van onder andere onderzoekers als Elana Freeland, Ana Mihalcea en David Nixon. Kortom, allerlei nieuwe dingen, die zijn gaan spelen na pakweg 2020.

Ik mis verder een duiding van datgene wat we NIET weten. Immers, hoe waardevol een samenvatting van het bekende ook mag zijn, minstens even belangrijk is het om aan te geven wat nog in nevelen is gehuld.

Maar hoofdstuk 14 maakt veel goed. Dat legt gewicht in de schaal.

Conferentie 17 november

Op zondag 17 november vindt in Breda een Chemtrail Conferentie plaats. Ik ben er de hele dag en neem deel aan het afsluitende forum. Dit wordt een mooie happening met onder meer ook Peter Vereecke, Willem Felderhof en Piet Tummers.

Gerelateerd

Hemel onder Vuur (overzicht)

Het grote mysterie van de chemtrails

Drieluik over Morgellons in tijdschrift Spiegelbeeld

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier

Wil je afmelden van e-mail notificaties?
Gebruik daarvoor de link Beheer onderin de notificatie-mail die je ontvangt.
Zie het voorbeeld hieronder.

N.B. Als je de melding krijgt dat je abonnement niet is gevonden, negeer deze dan, want we hebben geconstateerd dat wie die melding krijgt toch is uitgeschreven.

Kom je er niet uit?
Je kunt ook afmelden door ons een e-mail te sturen met unsubscribe of afmelden in de berichtregel.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Elze schreef:

  Harry Blazer heeft vorig jaar vier lange interviews met Clifford Carnicom gedaan die erg de moeite waard zijn.

  www.bitchute.com/chann…rryblazer/

  Er staat een recent interview met Carnicom op de Solari website, in dit interview bespreekt hij de afgelopen 25 jaar onderzoek, voor en na de ‘covid era’

  Global Bioengineering: A History of Blood Clotting with Clifford Carnicom
  home.solari.com/globa…-carnicom/

 2. Margie schreef:

  Het zijn interessant tijden…..
  Don’t play the HAARP

  www.interessantetijden.nl/2024/…ht-en-elf/

  • Je gaat het pas zien als je het doorhebt... schreef:

   Eerder zeer zorgwekkende tijden en zo ontzettend triest dat heel politiek Den Haag van links t/m rehts de kaken stijf op elkaar houdt. (al worden er wel pogingen “tussen de schermen” ondernomen bij het FvD) Ik kan me nog herinneren hoe een lezing over het boek “Hemel onder vuur” van Fred Teunissen ineens werd gecanceld door de organisatie Milieudefensie. Fred was helemaal naar A’dam gekomen, maar nee hoor, de lezing mocht niet doorgaan. Vanaf toen (2018) wisten we 100% zeker dat ook Milieudefensie onder streng gezag stond/staat van Brussel. Het verhaal dat CO2 en stikstof onze vijand zijn,
   móet kosten wat kost overeind blijven…

 3. Jojanneke schreef:

  Nou Fred, misschien moeten jullie elkaar de hand geven en samen werken aan een boek?

 4. rené schreef:

  Eigenlijk best triest dat er na al die jaren slechts twee boeken in het Nederlandse taalgebied zijn verschijnen over dit onderwerp. Een onderwerp dat je toch al gauw vrijwel dagelijks kunt waarnemen en dat al vele jaren.
  Als je je de vraag stelt wie hierover gaat kom je al gauw terecht bij een organisatie die ondemocratisch en grensoverschrijvend (mondiaal) actief is. Die in staat zijn om dit programma uit te voeren buiten elke parlementaire controle en media.
  Op internet circuleren allerlei uitingen over hoopgevende organisaties die achter de schermen hard werken aan een nieuwe wereld. Q-anon, nesara gesara, etc etc. Nou het zal allemaal wel maar ik heb voor mezelf besloten dat ik ze pas geloof als er een einde komt aan de chemtrails.

  • Je gaat het pas zien als je het door hebt... schreef:

   In 2016 is er wel een essay op het internet geplaatst “Het verhaal van geoeningeering”.
   Lees: gedachtenvoer.nl/pdf/H…eering.pdf
   Desbetreffende auteur heeft daarna nog tot op de dag van vandaag last gehad van bedreigingen en intimidaties, want de overheid vond duidelijk dat ze te ver was gegaan.
   Jaren lang hield ze dat voor zichzelf, heeft dat nooit aan de grote klok gehangen, maar ik weet het, omdat ik haar al heel lang ken. Het zegt álles over hoe verstrengeld de belangen zijn in Den Haag…

 5. Wolkenkijker schreef:

  indepen.eu/weerm…realiteit/
  Coen Vermeeren is hier aan het woord, uiteraard úiterst voorzichtig in zijn bewoordingen.
  Wat hij -waarschijnlijk om zichzelf te beschermen- weglaat is, dat als je naar de NASA WORLD VIEW satelliet-beelden kijkt (zie worldview.earthdata.nasa.gov/) , je 24/7de meeste bizarre wolkenvelden ziet. Onnatuurlijke wormen en structuren verspreid boven het gehele aardoppervlak. Alleen met bepaalde technologie kan je vierkante, ronde en/of hoekige wolken maken toch? Wie hoor je daarover?

 6. Esther schreef:

  Ik hoop Fred, dat je nog een boek gaat schrijven over chemtrails waar je de onderwerpen die je nu mist uitdiept!

  • Nadja schreef:

   Dat hoop ik ook Esther, ‘Hemel onder Vuur’ heb ik haast in 1 adem uitgelezen.. En dat terwijl ik geen lezer ben. Dus Fred, als je meeleest, nog een boek zou warm ontvangen worden!

 7. Van Eyck schreef:

  Welke functies zitten er nog verborgen in de chemtrails . Waarschijnlijk meer dan dat wij wel weten… Zeker wetende dat de Deep State in de wetenschap en techniek meer dan50 jaar voor loopt ons. Onze technische evolutie is de laatste 50 jaar exponentieel gegroeid. Kan je je dit voorstellen ?

 8. Mira schreef:

  Waarom werken de wetenschapper en de onderzoeksjournalist niet samen aan een boek?

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.