GlobalBEM Conference 2016: een blik in de toekomst

Quote-Poster-2016-G-fullVannacht heb ik de live stream gevolgd van het rondetafelgesprek waarmee de eerste dag van Breakthrough Energy Conference 2016 werd afgerond.

De presentaties die daaraan voorafgingen zijn direct na de conferentie on demand terug te zien op de website van de beweging. Ik zal daar later op terugkomen.
Voor nu een eerste indruk van de afrondende, twee uur durende round table.

Als ik alle bijdragen op me laat inwerken ontstaat het beeld van een nieuwe wereld. Een wereld waarin muziek anders klinkt, want niet meer op 440 Hz, maar op 432 Hz. Wat musicus en sun gazer David Enke daarover vertelde maakte indruk op me.

Een wereld verder met een holistische en primair energetische gezondheidszorg. Karen Elkins, redacteur van E-magazine Science to Sage maakte daar verschillende rake opmerkingen over. Bijvoorbeeld: “We are solar cells, running on solar energy.”

De breakthrough energy raakt dus niet alleen de wereld van de elektriciteit en de aansturing en aandrijving, verlichting en verwarming, maar zij raakt ook onszelf in het hart. Wij bestaan immers ook van top tot teen uit energie. “All our senses are electronic.”

Overheersende indruk uit het debat is verder dat de komst van table top BE-devices niet meer heel lang op zich zal laten wachten. Er zijn heel veel onderzoekers mee bezig en er wordt steeds meer openbaar (open source). Echt grote doorbraken worden door de panelleden verwacht uit de Derde Wereld omdat daar de lange arm van de gevestigde belangen minder krachtig is dan in de VS of in Europa.

Zo dadelijk om 15:00 volgt de tweede conferentiedag.
Je kunt nog inhaken op de live stream die tot vannacht vier uur zal duren.

Als je geregistreerd bent voor deze stream kun je daarna on demand alle presentaties nog eens rustig terugzien. Dat is wat ik iedereen van harte aanraad. Hier wordt top level kennis gepresenteerd van de toekomst die in ontwikkeling is. Deze verdient het om grondig bestudeerd te worden. Bekeken en nog eens bekeken. Vergeleken, verdiept, verrijkt en uitgebreid met andere kennis.

De toekomst van de Breakthrough Energy komt er niet aan; zij is er al. Op kleine schaal. Bij kleine initiatieven, in werkplaatsen en laboratoria en vooral in de hoofden en harten van alle deelnemers aan deze wereldwijde beweging.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Dank je wel Fred dat je de moeite hebt genomen jouw bevindingen door te geven. Veel is herkenbaar.
  Frank – www.nulpuntenergie.net

  • Fred Teunissen schreef:

   Dank je Frank voor je ondersteunende woorden.
   De GlobalBEM-conferenties zetten mij ‘on high alert’. Dat gaat vanzelf. Ik hoef er geen moeite voor te doen. Het draait daarbij om een diep gevoeld besef dat we hier de kern raken. Jij weet daar alles van 🙂
   hgrF

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.