Highlights uit de pas verschenen bundel ’10 jaar TransitieWeb’

Zaterdag 30 oktober verscheen de bundel 10 jaar TransitieWeb. Een gebeurtenis die werd opgeluisterd met een mooie samenkomst van auteurs van dit blog. In deze posting vertel ik het een en ander over de totstandkoming van het boek en geef ik een inkijk in de inhoud aan de hand van een tiental highlights.

In augustus heb ik het boek samengesteld uit de meer dan 600 berichten en artikelen die inmiddels op TransitieWeb staan. Dat deed ik aan de hand van 31 thema’s die er uitsprongen, nadat ik door die tien jaren van de site had gebladerd. Mijn compagnon in libris Ed Lute kwam daarop met het lumineuze idee om deze thema’s te groeperen. Daardoor ontstonden de volgende zes secties:

* De Nieuwe Tijd
* Ethiek en Religie
* Samenleving
* Gezondheid
* Geopolitiek
* Basisbeweging

In deze structuur van secties en hoofdstukken zijn 197 berichten en artikelen ondergebracht. Dat was nog altijd veel, maar dit moest het zijn voor mijn gevoel. Verder indikken zou de waarde van het geheel aantasten.

10 jaar Transitieweb (boekomslag)

Bij de opmaak bleek dat dit een paperback van meer dan 750 pagina’s ging opleveren. Een onhandelbaar ding kortom. Daarop besloten we tot een groter formaat, een iets kleinere letter en het verwijderen van veel wit tussen de regels en op de pagina’s. Dat vond ik jammer, want ik houd van een rustig leesbeeld, maar dit moest.

En zo ontstond een fors boek van 522 bladzijden. Als je het oppakt voel je meteen dat je een archief in handen hebt. Toen ik de eerste doos bij mij thuis opende en een boek ter hand nam raakte ik ontroerd. Dit was precies wat het had moeten zijn!

Uit al die bladzijden maak ik hier nog één keer een selectie. Ik haal er tien teksten uit die voor mij tot de hoogtepunten behoren van de afgelopen tien jaar.

1 Ralph Ring in theater Gooiland

Ralph Ring was in de jaren ’50 van de vorige eeuw testpiloot in een ‘aardse ufo’. Het toestel werkte op magnetische energie en werd bestuurd met gedachtekracht.
Tijdens een conferentie van de Global Breakthrough Energy Movement in Hilversum vertelde Ring over zijn ervaringen.

In het boek staan veel qr-codes die je naar video’s leiden.
Zo ook in dit geval. De code brengt je naar theater Gooiland op 11 november 2012 . Het is een verbijsterende registratie. Niet alleen uit technisch, maar ook in spiritueel oogpunt.
(in het boek pagina’s 22 en 23)

2 Zelf stralingsbescherming aanbrengen

Dirk Verelst stelde een praktische gids samen over het ‘giften’ met orgonite. Dit is een methode om de balans van de subtiele atmosfeer – verstoord door onder meer zendmasten – te herstellen. Een link naar deze gids staat in het artikel met de titel ‘Een effectieve stralingsbescherming aanbrengen in vier stappen’.
(pagina’s 53-55)

3 Het Beest op de korrel

In maart 2019 schreef ik een essay-achtig artikel met als titel ‘Op verhaal komen’. Terugkijkend vind ik dat dit een fundamentele tekst is. Een citaat: “De krachten achter wat ik in mijn boek Hemel onder Vuur de anti-natuur of ‘Mordor’ noem zijn machtig en ze drukken hun plannen met de wereld met kille vastberadenheid door.”
Vervolgens ga ik dan dieper in op de aard van dit kwaad.
Aan het einde van het artikel omschrijf ik in vijf punten hoe we ons daartegen kunnen weren.
(pagina;s 71-78)

4 Geen pandemie

14 maart 2020 schreef Pieter Stuurman op zijn blog dat er geen sprake was van een pandemie, maar van een goed voorbereide wereldwijde greep naar de macht door een elite van superrijken. Ik vond het een steengoed stuk en belde hem om te vragen of we het ook op TransitieWeb mochten plaatsen. Dat gebeurde en zijn artikel sloeg in als een bom. Het werd meer dan 215.000 keer gelezen, wat het afgetekend tot meest gelezen stuk in deze tien jaar maakt.
(pagina;s 138-139)

5 Plenty vitamine C

Hagen Jonker droeg in oktober 2016 een diepgaand artikel bij over de heilzame werking van zeer hoge doses vitamine C, inclusief de benodigde doseringen bij verschillende soorten aandoeningen.
(pagina 223-229)

6 Ziekmakende resonanties: 5G en corona

In juni 2020 plaatsten we een lang artikel van Piet Tummers over verschillende elektromagnetische frequenties en de daarmee corresponderende ziektebeelden. Oftewel 5G en ‘corona’ (en ruimer). Dit artikel heeft minder sterk de aandacht getrokken, wat jammer is, want het raakt aan een van de wortels van de plandemie.
(pagina’s 265-277)

7 De grote virusmythe

Thomas Cowan schreef samen met Sally Morrell het baanbrekende werk The Contagion Myth, later omgedoopt in The Truth about Contagion, dit om de aanvankelijke verbanning van Amazon ongedaan te maken.
Helaas is dit boek nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar Evert de Groot maakte een puike samenvatting, die op TransitieWeb is gepubliceerd. In het boek staat een qr-code die naar de pdf van dit artikel voert.
(pagina 363)

8 Stilte rond geoengineering

Het is overduidelijk dat we besproeid worden, maar officieel wordt het nog steeds ontkend. Marije Freeve schreef een aantal bijdragen over chemtrails waaronder een terugblik op 10 jaar strijd om de stilte rondom geoengineering te doorbreken.
(pagina 425, 426)

9 Paradise is overal

In november 2018 werd het plaatsje Paradise in California (VS) in de as gelegd door (naar alle waarschijnlijkheid) laserwapens. Daarbij kwamen zeker 90 mensen om het leven. Ook in Portugal en Australië is dit fenomeen voorgekomen. Het hoofdstuk over natuurbranden die geen natuurlijke branden zijn heb ik Terreurbranden genoemd. Ze laten zien hoe nietsontziend het ontketende kwaad is.
(pagina’s 443-445)

10 No more lockdown

In de zesde sectie staan qr-links naar protestsongs. Mijn favoriet is die van Van Morrison: No more lockdown.
(pagina 504)

Boekgegevens

ISBN / 9789491728457
Bindwijze / Paperback
Pagina’s / 522
Afmetingen / 242 x 157 x 45 mm
Verschijning / 30 oktober 2021
Prijs / € 29,95

Inkijken / Pagina’s 1-15 (pdf)

10 jaar TransitieWeb is in alle boekwinkels en webshops te bestellen.

Flaptekst

Er is niet eens zo heel veel voor nodig om de huidige wereld om te toveren tot een paradijs. Deze nieuwe beschaving, waarvan de contouren langzaam zichtbaar worden, is een wereld met vrije energie, vrije relaties, vrije kunsten en vrije wetenschappen.

De daarvoor benodigde kennis is al grotendeels aanwezig. Zij wordt nog altijd hevig onderdrukt, maar zij is er en zal uiteindelijk beschikbaar komen. Ook onze sociale structuur en onze geloofssystemen zullen ingrijpende transformaties ondergaan.

10 jaar TransitieWeb geeft – met bijdragen van 33 auteurs – uitdrukking aan dit enerverende tijdsbeeld. Er is een schitterende nieuwe wereld onder handbereik.

Gerelateerd

Alternatieve nieuwssites zijn kwetsbaar

Vijf jaar TransitieWeb, samengevat in een essay

De toekomst is allang begonnen

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.