Zaterdag 16 oktober: demonstraties tegen de coronapas in tientallen steden in Frankrijk en Iitalië

Als ik al die beelden uit Frankrijk en Italië van vandaag zie dan overheerst een gevoel van dankbaarheid. Zij demonstreren daar ook voor ons tegen de coronapas. De anval op grondrechten en lichamelijke integriteit treft mensen van iedere nationaliteit. Super dat de Fransen week in week uit de straat opgaan. Super dat de Italianen laten weten dat de maat vol is!

Wat hier volgt is een greep uit de vele video’s.
Opmerkelijk is dat de NOS een antifascistische betoging in Rome pontificaal in beeld brengt en zwijgt over het massale protest tegen de invoering van de coronapas. Dat verzet wordt geframed als rechtsradicaal en gewelddadig. In de beelden hieronder kun je met eigen ogen zien hoe door en door leugenachtig dit beeld is. Er waren vandaag schermutselingen in Milaan. Op de derde video uit Milaan hieronder kun je zien dat het geweld daar van de kant van de politie kwam.

UPDATE 17 oktober

Tim Truth (timtruth.com) maakte een mooie compilatie van beelden uit Frankrijk, Italië, New York en Londen. Daaronder mijn selectie van gisteren.

TOULON: motoren aan de kop van een grote demonstratie, fraaie beelden!
TRENTO (1)
TRENTO (2): protest gaat ’s avonds door

MILAAN (1): massaal protest
Milaan (2): demonstranten negeren demonstratieverbod na 20:00 uur
MILAAN (3): aanval van politie

PARIJS (1): massaal protest
PARIJS (2): Bastille
AVIGNON: drums en dans

Rouen

TURIJN (1)

TURIJN (2)
TRIESTE: blokkade van de haven gaat tweede dag in

NICE (1)
NICE (2)
NICE (3): blokkade spoorlijn

LILLE
ROME (1)
ROME (2)
VANNES: traangas maakt weiig indruk

MULHOUSE
MONTPELLIER
MARSEILLE
TOURS
AIX-EN-PROVINCE

Reportage van Tim Truth over de protesten 15 en 16 oktober met een Australische slip of the tongue als start: “Choose your own poison.”

Gerelateerd

Italië schudt op zijn grondvesten: NO Green Pass! – tweets en LIVEstreams

Kinderen beschermen tegen covid-injecties: twee voorbeelden van een waarschuwingsbrief aan huisartsen en GGD-artsen

LIVE vanaf 14:00: Amsterdam mars voor de Vrijheid

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.