Wereldwijd protest tegen de lockdown: demonstranten in Milaan eisen het aftreden van de Italiaanse regering en nieuwe verkiezingen


Al wekenlang zijn er overal in de wereld protesten tegen de lockdown. Afgelopen zaterdag was er onder meer een groot protest in Milaan. Uit de beelden spreekt meer en meer iets onverzettelijks. Als de mensen het echt helemaal zat zijn, dan werpen ze hun monddoekjes van zich af en hernemen ze hun vrijheid.

Milaan

De betogers in Milaan eisen niet alleen de stopzetting van alle beperkende maatregelen, maar ook het aftreden van de regering en nieuwe verkiezingen. Dat is vergaand, maar ook logisch. Tegenover al dat afbreken, kleinhouden en muilkorven (mondkapjes) staat dat het volk zich weer kan uiten en uitspreken. Met andere woorden: dat het de macht, die het uit handen gegeven heeft, weer terugpakt.

Ik zie dit als een belangrijk signaal van de richting waarin de protestbeweging zich kan gaan ontwikkelen. De Italianen vormen daarin op dit moment een voorhoede.

De spreker op de beelden is Antonio Pappalardo, een voormalig generaal bij de Carabinieri. Hij zei: “Het Italiaanse volk is niet bang. Het heeft de wens zich van dit juk te bevrijden. Dat is het einde van deze regering van arrogante lieden.”

Buenos Aires

Eenzelfde spirit als in Milaan afgelopen zaterdag in de hoofdstad van Argentinië: “We must take back our Republic, and protect it from tyranny.”

Brisbane (Australië): Tegen lockdown, gedwongen vaccinatie en 5G

Demonstraties waren er ook in Melbourne, Sydney, Perth en Canberra. Leuzen: “my body, my choice”, “free-will is essential”, and “save lives, end the lockdown”. Ook riepen de betogers: “Arrest Bill Gates!” en “Arrest Fauci!”.

Time Square, New York

De grote woede over de dood van George Floyd en breder, het politiegeweld in de VS, Europa en Australië, leidde overal in de wereld tot demonstraties. Zoals in het hart van New York. De betogers lappen daarmee de anti-demonstratieregels van de lockdown aan hun laars.

Dam Amsterdam, maandag 1 juni

En terwijl ik deze posting schrijf gebeurt precies hetzelfde in Amsterdam!

Warschau: protest van ondernemers

Den Haag: de facto een demonstratieverbod

Miami (Florida): en zo kan het ook!

Gerelateerd

In tal van Duitse steden is gedemonstreerd tegen de lockdown en voor de Grondwet

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (5)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (4)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (3)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (2)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren, dan Toevoegen, typ fact checkers in, dan Zoeken. Er verschijnt en lijst met fact checkers. Deze allen blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Red schreef:

  Alle filmpjes zijn weg . Zijn die gebanned ? Wellicht is een alternatief platform beter als bitchute een beter platform aangezien daar filmpjes gewoon blijven staan.

 2. Geo schreef:

  Wake up call for Belgium as well !!

 3. Madelief schreef:

  Heel goed deze protesten moet nog veel meer en groter .LATEN ZIEN DAT WE HET ZAT ZIJN MET DIE LEUGENS ALLEMAAL
  WANNEER HIER IN NEDERLAND ?

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.